Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan 16-17éves...

Van itt olyan 16-17éves fiú-lány aki ki nem állhatja a szüleit?

Figyelt kérdés
légyszi írjátok le h miért nem vagytok jóba a szülőkkel.
2009. ápr. 5. 13:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
63%
Úgy gondolom,hogy ebben a korban kevés gyerek van " jóban " a szüleivel. De szerintem később rájöttök,hogy nem akarnak rosszat nektek.
2009. ápr. 5. 13:27
 2/14 anonim ***** válasza:
52%
Lázadjál még, hiszen kamasz vagy! Később majd magadtól rájössz valamire!
2009. ápr. 5. 13:31
 3/14 A kérdező kommentje:

13.31es

kiváncsiságból tettem fel a kérdést nem azért h ki oktass h majd rájövünk.

innentől megkérem a többi válaszadót h a kérdéshez megfelelően írjon. köszönöm.^^

2009. ápr. 5. 13:33
 4/14 anonim ***** válasza:
74%

én 16 éves vagyok de úgy érzem hogy az emúlt egy évben elég jó viszonyom lett a szüleimmel. Inkább olyan 13-15 éves koromig lázadtam nagyon, de mostmár kezdek lenyugodni és komolyodni.

Azért voltam roszban velük, mert soha nem értetek meg nem tudták mit szeretnék soha nem volt rám idejük a sok munka miatt. Szerencsére a bátyám jó példáját követve megtanultam kezelni a helyzetet.

2009. ápr. 5. 13:39
 5/14 anonim ***** válasza:
87%

Én csak apámmal nem vagyok jóban. Első sorban ő nem bír engem. :) Van egy hugom, ő sokkal okosabb nálam, és a többdiplomás apámnak ez számít jobban, jobbak az eredményei a tanulásban, mint nekem valaha voltak. Én anno humán tantárgyakban, versenyekben szerepeltem jól, jól rajzolok, jó a kézügyességem, informatikában is jó voltam/vagyok és többet is foglalkozok magammal(már a hugom korában is). Szóval szerintem igyekeztem kompenzálni a rossz reál eredményeimet, de semmi eredménye, mert a hugom mindenből jobb. Ő is van amiben rosszabb, nyelvek, szövegalkotás, stb., ráadásul én határozottabb vagyok, tudom mit akarok, ő pedig állandóan bizonytalan, nem képes harcolni, és kinyitni a száját. De ezekszerint így jártam, végülis amit kapok azt apámnak köszönhetem, de saját magam nélkül nem tudnék elérni nála semmit. Elvileg megtenne értem sok mindent, végülis a lánya vagyok, de nekem bőven elég lenne, ha kapnék elismerést az új telefon, ruhák, stb mellett.

Erre fellehet hozni, hogy 'de mindenem megvan', hát nem, én jobban tudom:)

Anyu pedig néha mellém áll, néha nem de tudja, hogy a hugomat jobban szereti apám, és tudom, hogy anyám ugyanannyira értékel mind a kettőnket, de azért hiányzik az az idő, kb. ovodáig, amíg apám velem is foglalkozott. De hát annak vége.

2009. ápr. 5. 14:31
 6/14 anonim ***** válasza:
96%
Én nagyon durván összevesztem a szüleimmel, kb fél éve, (17 éves vagyok most) és valási okok miatt, mert feladtam a vallásukat(Jehova tanúi). Akkor mindig beszólt apám. de 3-4 hónapig kibírtam nem mentem sehova. Meghúzódtam a háttérben. Aztán mostanában kezdtem el 20-30 percekkel később jönni, azt mondom, h wesendeztem osztálytársak, nagyszülők, azt vagy így van, vagy nem. Néha persze a nagyszülőkhöz is bemegyek. Aztán mostanában van világos sokáig, nem baj, ha később megyek haza, jobban elengednek. A vallási dolgokban való összeveszésnél nincs durvább- ez vigasztaljon. Tényleg mindent elvontak, még a számítógépet is. Figyelték az órarendem, h mikor érek haza.
2009. ápr. 5. 14:37
 7/14 anonim ***** válasza:
94%
Engem még 17 éves koromban sem akartak sehová elengedni.Bárbén megoldottam mert kimásztam az ablakon,aztán a kapun és reggelre mintha mi sem történt volna.Persze ezt nem 15,16 évesen ,de már tényleg durva volt hogy 17 évesen este 7-re otthon kellett lennemm.Azóta 20 vagyok,elköltöztem otthonról és nagyon jó lett a kapcsolatom a szüleimmel.
2009. ápr. 5. 16:52
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Érdekes történetek voltak. bár az én storym jóval másabb. mégpedig azért mert itt nem játszik főszerepet a tanulás "nálam" hugomnál ezt elvárják.

Jelenleg most vagyok 17éves de tavalytól ez megy. kevesebb odafigyelést kapok. ami bevallom jó is. :P

ha vmit szeretnék azt is csak muterommal tudom elintézni.

fater úgyvan vele h ha megfelelőek lennének a jegyeim első szóra megkapnék szinte bármit. de így rá nem számíthatok ien téren..

várom a további történeteket.

17/F

2009. ápr. 5. 17:31
 9/14 anonim válasza:
Én apukámmal nem vagyok túl jóban,aminek az oka a túlzott szigorúság,és a kiabálás/csapkodás egy párszor megütött.Egyszerűen borzalmasak a dühkitörései,és tök semmiségeken is ki tud akadni.pl egyszer amior anya az 10 perccel később jött az igértnél meg sem hallgatta csak ordibált és úgy becsapta az ajtót hogy az összetört :S :( .Ráadásul karácsonykor azon akadt ki h túl gagyi az öcsém ajándéka,és onnantól kezdve csak kiabált,és egyszer a karomnál fogva kirángatott a szobámból és kiaált velem.Nem igaz h mindent kiabálással lehet elmondani,ha valami nem az ő akarata szerint történik már balhézik.Elégedetlen velem,ha rossz jegyet hozok mérges.Ráadásul ducinak tart pedig szerintem azért duci nem vagyok 166cm és 47 kg vagyok szerintemm ez azért még nem túlsúly,és amúgy mások vékonynak tartanak,de úgy szeretném ha szépnek tartana lehet,hogy lefogyok azért hogy elégedett legyen.Talán ha fiú lennék könnyebb dolgom lenne.Az azért túlzás hogy ki nem állhatom,csak nem tuok vele őszinte lenni,és nem értem mért viselkedik így.
2009. ápr. 5. 19:49
 10/14 anonim válasza:
Előző vagyok elfelejtettem 16 éves lány vagyok.
2009. ápr. 5. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!