Kis problémából órási?
Hali,
Megpróbálom érthetően felvázolni a helyzetet, de nem lesz könnyű így kezdjük az elejétől.
A családom 4 tagú, van egy nővérem aki tőlem 5évvel idősebb.. nagyon nagy bajba kerültünk ezzel a gazdasági válsággal, oly mértékűbe hogy a számláinkat nem tudjuk fedezni a havi keresetekből.[egyik szülő diplomás, másik nem]
Felfoghatjuk úgy is, hogy a házunk sorsa a tét mert elárverezhetik a fejünk felől ha nem tudjuk törleszteni..
Édesapám ezért maszek dolgokat vállal, hogy valamennyit enyhítsen a helyzeten de ez édes kevés. Én mindenben próbálok segíteni szüleimnek és megértő vagyok velük. Ha apum megy dolgozni a hétvégén valahová, mindig vele megyek hogy könnyítsen a munkáját illetve minden itthoni melót elvégzek helyette.. ez a válság már több éve tart nálunk, kis korom óta tulajdonképp.. így nem vagyok hozzászokva a jó anyagi léthez, de szeretném az anyagi biztonságot elérni, hogy legalább normálisan tudjak aludni, hogy holnap nem jön egy perrel fenyegető számlabefizetési csekk.
Tovább tanulási célom van, ezért megteszek mindent a jobb jövő érdekében..
Azért írtam ezt mind le, mert segítségetekre van szükségem. A nővérem nem megértő szüleimmel szembe és szórja a pénzt. Megértem ha nem tudja követni az én példámat, aki utoljára 8.ban volt moziba osztálykiránduláson és volt együtt a "barátaival" valahol.. de azért egy picit lehetne megértőbb szüleimmel.. igaz neki van barátja és vele megy mindenhová de a srác nem fizethet mindig mindent..
Szüleim nem akarnak vele beszélni erről, mert kínosnak tartják hogy egy felnőttet erről fel kell világosítani.
Vajon hogy lehetne rávezetni őt, hogy értse meg a mi anyagi helyzetünket ?
A mégnagyobb probléma pedig az, hogy ez az anyagi probléma kihat a család életére, legjobban szüleimre. Folytonos a vita köztük, és rosszul végződnek.. nem tudom meddig fog ez így menni, de már én is nagyon rosszul érzem magam. Főleg mikor olyan dolgokat vág édesanyám édesapám felé, hogy nem képes eltartani a családot..
Illetve hogy sosincs otthon édesapám. Hétközben dolgozik a munkahelyén, hétvégén pedig maszek ahová mindig elkísérem hogy segítsek neki. Így 7napból 7et dolgozik és nem tölt időt édesanyámmal. Viszont ő is nehezen fogja fel, hogy nem szórakozásból csinálja hanem azért, hogy megmaradjon az egyetlen vagyonunk, a házunk.
Mit tehetnék ennek érdekében?
Nem járok el szórakozni, már nem sok barátom maradt emiatt.. de túlélem. Fociztam 4évig és 3évig edzettem de ezeket is feladtam, mert ez mind költség.
A tankönyveimet is megpróbálom megvenni a spórolt pénzemből, de van hogy nem sikerül..
Új ruhákat se veszek, ugyanazokat hordom több mint 3éve.
Most viszont kellően el kellesz gondolkodnom, hogy mihez kezdjek mert szeretnék tovább tanulni de nem tudom anyagilag ez lehetséges lesz-e.
Szerintetek mit tegyek, hogy segítsek szüleimnek ezen kívül? Iskola mellett szívesen vállalnék melót, nem hiszem a tanulás rovására menne, de nem találok semmit.
illetve tehetek-e valamit annak érdekében, hogy szüleim ne vitázzanak ?
legalább a boldogság maradna meg ebben a tetves életben:(
de nekünk még az sem jár..
Bp-i vagy ? Részmunkaidős állást lehet tudok neked szerezni ha érdekel.
Előző voltam !:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!