Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Péter névről?

Mi a véleményetek a Péter névről?

Figyelt kérdés

Péter a keresztnevem, és tudom, hogy gyakori, általános név, de valahogy csak a "Peti" becézése tetszik. Természetesen, ha Péternek, Petyának szólít valaki, az sem baj, viszont "csak úgy elvagyok" vele. :)

Láttam itt korábban egy kérdést, ahol azt kérdezte az adott kérdező, hogy kinek mi a kedvenc fiú-keresztneve, és sehol sem láttam a "Pétert". :) Nem baj, tudom, hogy mindenkinek más az ízlése. Nekem, pl.: Tamás, István, György, Attila, Árpád, Zoltán, Mihály a "kedvenc keresztneve(i)m".

2011. júl. 22. 20:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nah nekem a vezetéknevem péter :D
2011. júl. 22. 20:49
 12/16 anonim ***** válasza:
a Péter egy jó név :) becézni ugyan tényleg nem nagyon lehet, egyszerűen Peti. Szerintem szebb mint amiket felsoroltál.
2011. júl. 22. 21:37
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Én elfogult vagyok, mert a barátomat is Petinek hívják, úgyhogy erről a névről most már mindig ő jut eszembe :).

Amúgy én meg Petra vagyok (ami ugye a Péter "női párja") úgyhogy ez így szerintem mókás :).

L/24

2011. júl. 22. 22:04
 14/16 anonim ***** válasza:
25%
Nekem a Péterről egy szemüveges, nyúlfogú, vörhenyes kisgyerek jut az eszembe. Ennek ellenére szerintem jó név, nekem inkább semleges. :D
2011. júl. 23. 00:22
 15/16 anonim ***** válasza:
31%

Számomra tök semleges név. Tudom, hogy nagyon gyakori.

Az általam ismert Péterek egytől egyig gyökerek voltak. (és azok is)

2011. júl. 28. 12:22
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem kicsit öreges név úgy hogy Péter. De a Peti és a Petya kifejezetten tetszik :D meg a Petike :D Egyszer modtam egy Petike című verset még általánosba :) Igen tetszett
2011. júl. 28. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!