Megilleti-e örökség az örökbefogadottat az édesapja után?
Közel 20 éve egy Görögországban élő görög állampolgárhoz mentem férjhez. A házasságot itt kötöttük meg, kisfiunk is itt született. Két év után elváltunk, mert kiderült, hogy férjem alkohol-és kábítószerfüggő. Azóta a fiunkat nem látta, gyerektartást soha sem fizetett. Ismét férjhez mentem, a férjem a nevére vette a fiamat.
Most kaptam az értesítést, hogy kisfiam édesapja haldoklik. Úgy tűnik, hogy a görög család ki akarja semmizni. Törvény szerint milyen joga van a gyerekemnek ?
ki nem szarja le a PTK-t mikor a görög jog érvényes a szituációra ;) ...úgyhogy kérdező, meg lehet kérdezni egy görög jogászt
de 2 dolgot mondanék: 1) talán illene a gyereknek félretenni a haragot és elbúcsúzni a biológiai apjától, (pláne, ha örökséget akar) 2) hogyan került a gyerek a férjed nevére? lemondott róla a biológiai apja? (amúgy nem is járt volna gyerektartás nektek, mivel örökbe fogadta a mostani férjed a fiadat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!