Én már nem tudom megérteni, mi baja. Mit mondjak neki?
Anyukámat elég konzervativan nevelték a szülei...szó mi szó, itthon sem volt soha téma a szex, sem a szerelem sem semmi hasonló. 16 (majdnem 17) voltam mikor megismertem a páromat. Eleinte iszonyú volt mennyit koslatott utánunk, mennyit telefonálgatott, hol vagyok, merre járok-pedig soha nem adtam okot arra, hogy meginogjon a bizalmuk. (és utólag beigazolódott 18 elmúltam mikor megtörtént "A dolog") Az idő meg a kapcsolatunkat igazolja, hiszen több mint 4 éve vagyunk együtt, jövőben összeköltözünk, ha minden jól megy akkor államvizsgázok.
Mig gimis voltam szó sem volt arról, hogy a páromnál aludjak, igaz mi sem erőltettük. Mivel távkapcsolatba kerültünk egyetem miatt a hétvégéket gyakorlatilag nála töltöttük 2 éve. Vasárnap elmennek a szülei külföldre s mondom anyukámnak, hogy na akkor én a páromnál alszom. erre azt mondja, hogy hogy képzelem és, hogy napközben találkozhatunk, ne aludjak nála. Hirtelen nem tudtam mit mondani...de idegesit a hozzáállása. Nem értem mi baja, gondolom 2 éve rájött már hogy aludtunk már együtt a párommal (gyakorlatilag heti 4 napot együtt élünk). Most akkor mi baja? Se nem vagyok 13, se nem új a kapcsolat, akkor meg mi nem tetszik? :-S
Tudod egy fillért nem kértem még a nyáron a szüleimtől. Van alakalmi munkám, ösztöndijas vagyok. Egyetem mellett nem tudok dolgozni állandóan, főleg mert azért mentem hogy tanuljak. Valaki vagy dolgozik vagy tanul. Mindkettőt nem lehet 100%-ban csinálni. de nagyjából akkor is eltudom tartani magam innen-onnan összeszedem a pénzt.
Az meg, ha egy szülő azzal fenyegetőzik, hogy "amig az én házamban élsz" szánalmas duma. Én nem hallottam sokszor a szüleimtől, de volt rá alkalom. Elég szomorú ha egy szülő azért erőltet valamit a gyermekére, mert még az ő házában lakik a gyermek, az ő kenyerét eszi...Ha valaki azért akar gyermeket, hogy diktátorkodjon, felőlem lehet, de akkor is szánalom.
Egyébként, természetesen a gyermeknek is vannak kötelességei, nem csak a szülőnek. És a gyermek igenis köteles szót fogadni a szülőnek, tisztában vagyok ezzel. Én jó gyermek voltam, sosem szálltam szembe velük...
De az, hogy 21 évesen szeretnék a párommal aludni és durcáznak, nem fogom megérteni. Ez velük szemben nem pofátlanság, ők is ezt csinálták. Max "elfelejtették"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!