Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudna tenni? Hogy tudná...

Mit tudna tenni? Hogy tudná menteni, ami menthető?

Figyelt kérdés
Egyik közeli ismerősömnek (15 éves lány) anyja alkoholista. Amikor az anyja be van rúgva lelkileg terrorizálja a lányát,mindenkinek telefonálgat,kiabál stb. A lány szeretne elköltözni,de nincs kihez,mert az apja külföldön dolgozik és különböző okok miatt (lényegtelen,hogy miért) nem tud haza költözni és más közelben élő rokonuk nincs. Sokszor mondta már az anyja,hogy le áll de a végén nem lett belőle semmi. Esetleg lenne valamilyen ötletetek,hogy hogyan tudná a lány megoldani a problémát? Vagy hogy kihez tudna fordulni? Gondolt már arra is,hogy szól a gyámügyiseknek,hogy kezdjenek valamit... de félő,hogy akkor őt előbb-utóbb nevelőszülőkhöz adják vagy hasonló.
2011. júl. 22. 11:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem forduljon teljes bizalommal a helyi gyermekjóléti szolgálat felé. Ők tudnak segíteni neki. Léteznek lakásotthonok, ahová az ilyen fiatalok beköltözhetnek, szerintem ennyi idősen már nem fogják nevelőszülőkhöz adni, főleg, ha elmondja, hogy azt nem szeretné.
2011. júl. 22. 11:17
 2/4 anonim ***** válasza:
hát én nem tartom valami jó ötletnek a gyámügyet.az én apám is ezt művelte és nem csináltak semmit.hetente 1*kijöttek,hogy van-e kaja szétnézett rend volt,s már ment is.az nem számított hogy mi esténként már aludni se mertünk.lehet lepontozni.ijessz rá menj egy pár napra a barátnődhöz,úgyhogy nem szólsz neki.
2011. júl. 22. 11:31
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem rólam van szó,de mi is gondoltunk arra,hogy pár napra eltűnik a lány(persze nálunk lenne).

És köszönöm az eddigi válaszokat.

2011. júl. 22. 11:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Márpedig az apjának kellene szólni. Ha nem tud hazaköltözni, akkor vigye ki a lányt. Az anyát pedig mihamarabb kezeltetni kellene.
2011. júl. 22. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!