Mit tegyek? Anyósom állandóan évek óta lejárt dolgokkal eteti a gyerekemet, amikor átmegy. Amikor megkértem, hogy ne tegye, annyi volt a válasz, hogy nem lesz tőle semmi baja, jó az még. Ma egy 2,5 éve lejárt keksszel jöttek haza.
Sajnos nem :(
Tudnék mesélni. Nagyon sok mindent elnéztem már neki, végszükség esetén vagyok vele hajlandó találkozni. De a gyerek meg imádja. Nem is értem. Amilyen hülye vagyok, mindig magamban kerestem a hibát, hogy csak én vagyok összeférhetetlen, és csak magamban rágódtam a dolgokon. Talán pont ezzel rontottam el, hogy nem szóltam vissza.
A Szentkirályin nem látom feltüntetve, a Mizse vizen rajta van a lejárati idő:D (2012. 07. 14)
Amúgy ezek a dátumok nem azt jelentik, hogy onnantól romlott, hanem h addig őrzi meg a minőségét. Vagyis lehet, hogy fonnyadt, más színű, pépes, más állagú, más szagú lesz utána de nem jelenti azt automatikusan, hogy fogyaszthatatlan. Pusztán azt, hogy a dátum lejárta után már nem ugyanazt az árut kapod, mint ha tegnap vetted volna.
Nehogy már ő vásároljon be anyósának a lejárt cuccok helyett! És ez meddig lenne megoldás, egy hétig, amíg le nem jár a következő adag? Tényleg remek ötlet.
Ha azt hazudja hogy a gyerek rosszul lett a kajától, akkor a gyerek lebuktathatja, mondhatja azt hogy nem is volt rosszul.
Én is a párommal beszélnék szerintem, illetve jelezném a hibbant nőszemélynek, hogy még egy alkalommal lejárt élelmiszerrel eteti a gyereket, utána nem fogtok menni hozzájuk többet. Ha látni akarja, menjen át ő hozzátok. De ha a párod nem partner ebben, akkor nem fog menni.
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:28
Dettó! Nálunk ugyan ez a szitu! Anyósom lejárt cuccokból főz "jó az még" címszóval. Romlott tejföl, romlott tej, ezer éve lejért majonéz...stb . Én is félek, hogy mi lesz, ha megszületik a kisbabánk. Nem akarom, hogy őt is romlott kajával etesse! Már annyiszor mondta neki a férjem is, hogy dobálja ki azokat a szarokat, de nem teszi. Aztán csodálkozik, hogy miért van hasmenése az egész családnak. Mi mindig akkor voltunk betegek a férjemmel, mikor anyósom főztjéből ettünk.
Oké, mi nem eszünk belőle, de egy gyerek... A gyerekek szeretik elfogadni a finomságot. Hiába mondod neki, hogy ne fogadja el, a mama úgyis rá fogja beszélni, hogy egye meg nyugodtan. Meg is fogja enni a pici.
Nem tudom mi a jó megoldás, talán tényleg az, hogy ráijesztesz, hogy beteg volt a kicsi, a doki azt mondta, h a romlott ételtől volt rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!