Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van, hogy 30-as nők nem...

Miért van, hogy 30-as nők nem mernek szülni,16 évesen meg eltántorítani se lehet?

Figyelt kérdés
Ez gáz, amit mondok, de amikor 16 voltam, és valaki megesett, egy percig nem gondolkodott, ment abortuszra. Tudom rossz kategória, de a gyerekváróknak nem akarok ilyen kérdést feltenni.
2011. júl. 20. 20:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
43%

Csak, hogy tudd: a kérdésed és a magyarázatod szöges ellentétben áll egymással. A kérdésed szerint a 16 évesek AKARNAK szülni, a 30-asok meg nem. A magyarázatod szerint viszont rohannak az abortuszra a 16 évesek, tehát mégse akarnak gyereket.

Ennek ellenére értettem a kérdésedet, és a válaszom az, hogy 16 évesen hülyék lennének szülni, nem akarnak ők gyereket abban a korban (max. nagyon vágynak rá, és tervezgetik, hogy később majd lesz), akkor még legfeljebb csak szexre vágynak és bele sem gondolnak a következményekbe.

A 30-as nők meg ebben a gazdasági helyzetben egyértelműen és teljesen érthető módon kétszer is meggondolják, hogy vállaljanak-e gyereket...

Persze 16 évesen az ember nem gondol a pénzügyi háttérre (hiszen a saját eltartása sem az ő dolga, tehát nem is tudja milyen az, hogy pénzt kell keresni, beosztani és önzetlenül a gyereket tartani első helyen), csak a cuki részre gondolnak(abba se gondol bele, hogy a gyerek fel is fog nőni...nem csak kisbaba lesz örök életében és nem lesz örökké cukibogyó). Ezért aztán nagyon bátran mondogatják, hogy "nekem majd 3 gyerekem lesz, és 26 évesen már akarom az elsőt". Csak ugye 26 éves korukra már kezdenek rájönni, hogy nem olyan egyszerű az, mint amilyennek még gyerekfejjel/tinifejjel tűnt.

És ez 30 éves korra csak fokozódik.

2011. júl. 20. 23:06
 12/13 anonim ***** válasza:
43%

Ja, így már értem. Szerinted, ha egy 16 éves bejelenti otthon, hogy gyereket vár, ki dönt a gyerek sorsáról?? A "boldogságos kismama" 0 végzettséggel, 0 egzisztenciával, 0 elképzeléssel a jövőjéről, 0 önálló jövedelemmel, és - gyakran- 0 apukával??? Hápersze...Az amerikai filmekben.

Egy 30 éves nő abban különbözik, hogy - elvileg - lehetne már egy 16 éves gyereke. De ha nincs, akkor is pontosan fel tudja mérni, hogy egy gyerek nem játék. Nem plüssállat, nem kiskutya, nem jópofa vállalkozás. Egy gyerek örök adó, napi 24 órás szolgálat, amit önként vállalnak az emberek, hiszen egy gyerek sem akar világra jönni. A szüleik akarják őt. A 30 év körül nem szülő nők, nem betegek, nem gyerekgyűlölők. Inkább reálisak, akik nem tekintenek játékszernek egy másik embert, akit történetesen ők hoztak a világra.

2011. júl. 20. 23:07
 13/13 anonim ***** válasza:
66%

20 éves vagyok, 23 hetes terhes, és "majdnem férjezett"

Ha nem akartam volna gyereket, védekeztem volna...

Hahóóó, ez a XXI. század, ma már nem ciki leányanyának lenni, nem kell 16 évesen elbujdokolni, hogyha valaki teherbe esik, és egyébként ismerek olyan lányt, aki csodálatos anyuka lett 17 éves korában.

És persze van ellenpélda is, aki még pénzt gyűjt, karriert épít, utazgat, vagy egyszerűen csak "élni akar, és meg akarja találni önmagát" és majd 30-40 évesen szül egy gyereket, akit vagy elkényeztet, és a széltől is óvja, vagy pedig leszarja...

Az, hogy ki hány évesen lesz anyuka, maximum biológiailag számít, hiszen fiatalon is lehet valaki jó anya, és 30 felett is lehet felelőtlen.

2011. júl. 20. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!