Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám miért ilyen önbizalom...

Anyukám miért ilyen önbizalom romboló? Miért töri össze az összes álmomat?

Figyelt kérdés

14 éves lány vagyok. Egész életemben azt hallgattam, ahogy anyukám mondogatta, hogy 'Ne is reméld, az ilyenben kár hinni, nem lesz belőle semmi' Ezt már megszoktam... :( De most írni szerettem volna egy amerikai sztárnak, akit nagyon de nagyon szeretek. Néha úgy érzem, hogy szerelmes vagyok, és mindíg arra gondolok, hogy mi van, ha épp az én levelemet olvassa el? És mi lenne, ha pont engem követne vissza twitteren? De anyukám kerek perec megmondta 'Ez szánalmas. Úgysem fogja elolvasni. Ne higgy ilyen balf.szságokban. De ha neked ez jó... Ringasd csak álomvilágba' Szó szerint ezt mondta nekem, amitől el is bőgtem magam. Miért ilyen? Tudom, hogy nem valószinű, hogy elolvassa majd a levelemet, az esélye a nullát súrolja, de akkor is... Nekem egyedül ez jelent örömöt. Hogy rajongok érte, és reménykedek, hogy elolvassa, vagy találkozok vele. Most nagyon gyűjtöm a pénzem, hogy ha egyszer M.O.-ra jön vagy egy közeli országba, olyan jegyet tudjak venni, ami limitált és a színpad mögé szól. Vagy legalább olyat, ami előre szól, és látok is valamit. De anyukámnak ez se tetszik :( Szerinte, nem ilyen idiótaságra kéne gyűjtenem :S Tudom, nagy álmok ezek, de néha olyan jó álmodozni. Nekem más nem okoz örömöt. Akkora örömmel írtam azt a levelet, és gyűjtöm a pénzem már régóta, ő meg egyszerűen megmondja, hogy hülye vagyok, és semmi esély nincs arra, hogy valóra váljanak az álmaim. :"( Mit csináljak? Tudom, hogy nagy álmaim vannak, de én hiszek abban, hogy ha teszek értük, akkor talán van esély arra, hogy megtörténik. Nincs igazam? Akárhányszor elhatározok valamit, ő próbál eltántorítani. Bármibe belekezdek szerint lehetetlen, hogy sikerüljön. És már csak ezért is érzem úgy, hogy muszály bebizonyítanom, hogy igenis össze szedem arra a koncertjegyre a pénzem, és véghez viszem a céljaimat. Annyira szeretném egyszer bebiszonyítani az anyukámnak, hogy nem vagyok értéktelen, és nem vagyok akkora csődtömeg, aki nem tudja soha elérni amit szeretne. Mert szerintem ezt gondolja rólam :( Kamaszok, a ti anyukátok is ilyen? Vagy csak én reagálom túl? Mert nekem nagyon rosszul esik, hogy bármibe belekezdek ezt kapom 'biztatásul' :( Ti mit gondoltok?

Köszi a válaszokat, és bocsánat az esetleges helyesírási hibákért :(

14/L

2011. júl. 18. 13:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Szia! Figyelj anyukádban anyniban igaza van,hogy rajongj olyan emberekért,akik a valóságban lehet teljesen más személyiségel rendelekznek. Igaza van! Viszont az,hogy ennire lenéz téged ,ez botrányos az én szüleim is ilyenek. Úgyse sikerül,úgyse úgyse..Béna avgy,lusta vagy,kövér vagy,ez az amaz..nE HAGYD,hogy elvegyék az önbizalmad,de az akaraterőd másba fektesd olyaba,ami ahsznos..pl. a továbbtanulásodba..vagy sportolás..ennek legalább van értelme. Remélem értem mit akarok ezzel,ne legyél rossz kedvű:) Egy 15 éves lány
2011. júl. 18. 17:58
 12/24 anonim ***** válasza:
Te vagy a Jayden Smith fanatikus, ugye ?
2011. júl. 18. 23:11
 13/24 A kérdező kommentje:

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:11

He-he, az Jaden, nem Jayden :D De nem, nem én vagyok ez említett 'fanatikus' :P szerintem összekeversz valakivel :)

2011. júl. 19. 11:10
 14/24 A kérdező kommentje:

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 17:58

Tudom, hogy jobb lenne, olyan álom, amit könnyebb megvalósítani. és talán nem kéne rajonganom ennyire, de erről nem tudok leállni, és olyan jó, hogy nem is akarok :"( Már többször elhatároztam, hogy nem fogom szeretni, de nem megy ♥

2011. júl. 19. 11:12
 15/24 anonim ***** válasza:

:))

Olyan 11-12 éves koromban, nagyon hosszú ideig álmodoztam egy együttesről, hogy a háttértáncosuk leszek, ha a total dance fesztiválra bejutok hozzájuk (ahová persze nem mehettem el), és majd belém fog szeretni a frontember, aztán már elég komoly álmodozásokba ment át a dolog, minden nap új dolgot álmodtam hozzá, hogy majd felfedeznek, hogy nem csak táncolni tudok, hanem énekelni is, stb. :DDD Elmúlt.

27 éves vagyok, még mindig nagy álmodozó, de már reális álmaim vannak. Bár mit nevezünk reálisnak... külföldön élünk férjemmel, kisfiammal, nagyon boldogok vagyunk, beszélünk nyelveket, és úgy érezzük, a világ nyitva áll előttünk. Én hiszek benne, hogy a nagy álmodozások mögül előbújhat később valami olyan reális dolog, amiért mindent megtesz majd az ember, és ez hasznára válik. Pl. egy autóversenyzőért is rajongtam ennyire, ezért nagyon hajtottam angolból, hogy egyszer ha találkozunk, jól megmondjam neki, mennyire egy hullámhosszon vagyunk. :D Írtam neki emailt is, miért ne?

Én sokszor el sem mondtam anyunak, bár nagyon jó viszonyban voltunk, ezeket inkább megtartottam magamnak, úgy voltam vele, ha mégis úgy alakul, majd jól megmutatom neki, hogy kaptam választ. :)

Amúgy több híres autóversenyzőtől és egy híres amerikai zenekartól kaptam választ egy aláírt képeslappal. Valakitől másoltat, de egy nagyon nagy kedvenctől olyat, amit nem másoltak, hanem saját kezűleg írt alá, teljesen odáig voltam. Mai napig megvan, tizen... sok éves lap.

Én nem hiszem, hogy gond az álmodozás, és szerintem nem kéne minden ilyen álmodat megosztani mindenkivel, pláne olyannal, aki lehurrog, még ha az az anyukád is. Majd más sztorikat megbeszélsz vele. :) A mi kapcsolatunkon semmit nem változtatott anyuval, hogy neki nem mondtam el a dolgokat, viszont nagyon büszke volt, amikor 12 évesen levélben kértem, és kaptam egy aláírt rajongói képeslapot Amerikából. :)

2011. júl. 20. 22:51
 16/24 anonim ***** válasza:
Annyiban igaza van anyudnak, hogy kicsi rá az esély. De ettől még nem értem meg. Miért kell ilyen szinten lerombolni valaki álmait? Oké, lehet, hogy elmúlik egy hét múlva, és pár év múlva te is csak mosolyogsz, hogy "úristen, milyen dolgokról álmodoztam", de anyukádnak akkor se lenne szabad ilyen (ne haragudj, de ez van) bunkónak lennie (pláne nem olyan szavakkal, mint amiket leírtál). :(
2011. júl. 21. 00:19
 17/24 anonim ***** válasza:
Fel a fejjel! Én mikor 14 voltam, oda meg vissza voltam a Kelly Familytől. De hát koncertre elmenni esélyem sem volt. Győrben lakunk, dehát ha jönnek is Magyarországra, akkor Budapestre, oda meg esély sincs elmenni, autónk sem volt, mással meg megoldhatatlan. És képzeld! Osztálytársam el el kezdte szeretni őket, és tényleg jöttek Budapestre koncertezni, és osztálytársamék elvittek! Szóvak mégis összejött. Most már van egy kislányom. Ő is írt, nem tudom, kiknek, talán BNF, meg asszem barátok köztösök. Ennek már jó ideje. Úgy álltam hozzá, hogy felesleges kiábrándítani, de mondtam neki, hohy lehet, hogy nem jön válasz, de ha jön, akkor majd én is nagyon örülök! Minek letörni a lelkesedédét? Inkánn elmondom a másik lehetőséget is, de csak finoman. Nem értem anyukádat.
2011. júl. 21. 07:44
 18/24 anonim válasza:
Minden kamasznak vannak almai, ha ezeket a szulok mar ebben a korban romba dontenek, akkor kesobb is kihat az eletere. A szulo feladata felnevelni, es nem osszetorni a gyerek szivet. Megovni ugysem tudja, hagyni kell, hogy sajat maga tapasztalja meg, es jojjon ra. Sokkal tanulsagosabb. Az en anyukam is hagyta, es koszonom neki. Nem batoritani akarlak, csak eppen ne hidd azt, hogy ami masoknak lehetlennek tunik, az neked nem sikerulhet, es nem speciel erre gondolok. Ugyh harcolj amiben hiszel, ha nem sikerul, nem halsz bele, s ra jossz te magad h helyes volt-e vagy sem.
2011. júl. 21. 08:28
 19/24 anonim válasza:
0%

lelehet pontozni, de én teljesen egyetértek anyukáddal. gondolom 'dzsásztin bíbörről' van szó .. de ha nem, akkor is mindegy. én is 14 éves vagyok, de szerintem ez szánalmas, pont az ilyen emberek miatt mondják erre a korosztályra amit ...

nőj fel! pont azért mondja ezeket, anyukád, hogy embert csináljon belőled. Érzelmileg kb. egy 5 éves szintjén lehetsz a leírtak alapján. Keress igazi 'szerelmet, ezalatt azt értem, hogy ne a tv-ből .. én is így láttam a dolgokat (10 évesen), de lásd be, ez azért még is gáz..

2011. júl. 21. 12:10
 20/24 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűen csak ne beszélj vele ilyenekről. Oké írják sokan, hogy majd kinövöd stb, lesz más más álmod is. Ez szerintem elég hül*e gondolat. Minden korban más álma van az embernek (márakinek).

Jó, hogyha van ami feldob téged. Ez nagyon jó dolog. Szerintem írd meg azt a leveled és küld el neki. Intézd el anyád nélkül.

DE ne próbálj semmit sem bebizonyítani anyádnak. Most mi értelme van? Csakis azért tedd, mert te azt úgy szeretnéd. Sza*d le anyádat és tedd azt amit te akarsz.

Én nekem ilyen gondjaim nincsenek, nekem olyan anyám van, hogy hül*ének néz, hogyha bármit mondok neki.

Azóta nem is mondok el neki semmit. Mindent én csinálok meg, nem kell ehhez anyuci.

Mondjuk a koncerthez nyilván kellene az ő engedélye is, de az már más tészta.

2011. júl. 21. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!