Kinek van igaza? A családom többi tagjának vagy nekem?
Van nekünk egy helyiségünk, műhely vagy valami ilyesmi volt régen. Senki sem használta, ezért én ott berendeztem egy műtermet, ahol festek, rajzolok meg efféléket csinálok. Nincs épp egy múzeumi rend, de nekem pont megfelel, mert mindenről tudom, hogy hol van.
A múlt héten táborozni voltam, és ezalatt tesóm kitakarított ott, és kidobott meg elpakolt egy csomó dolgot. Persze egyből lila lett a fejem, és veszekedtem vele meg olyan hangosan kiabáltam, hogy összeszaladt a család. Persze a tesómnak adtak igazat, hogy "Az már nem volt állapot" meg "Ilyen rendetlenségben nem lehet élni". Mert van kinn egy régi heverő, és néha kinn alszom most nyáron.
Kidobott egy csomó szerinte felesleges hulladék papírt, mindegy, hogy én azokat használom kollázs és montázs készítésére. Rendszerezte a rajzaimat, aszerint, hogy jó vagy nem jó. (Szerinte. Amúgy időrendben voltak, és volt olyan is, amin csak pár vonal volt, de vázlatnak tökéletes.)
Nem kértek, hogy rakjak rendet.
Valóban nem kellett volna hozzányúlnia, de szerintem csak jót akart.
Gondoldj bele fordítva; tesód elutazik egy hétre, és köztudottan rendetlenség van a szobájában, úgy gondolod hogy ő is jobban fogja magát érezni ha rendet raksz, és jó meglepetés lesz a hazatérésre. Kidobsz pár olyan dolgot amiről azt hiszed hogy szemét, eszedbe se jut hogy az valami fontos dolog lehet.
Elégedett vagy, hogy rendet raktál, éls feltételezed, hogy tesód örülni fog. Erre ő hazajön, és leordítja a fejedet, hogy mégis mit képzelsz te.
Neked van igazad, ilyet nem szabad csinálni, de biztos hogy nem a rossz szándék vezérelte, nem kellett volna úgy kiakadnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!