Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jácint név vélemények?

Jácint név vélemények?

Figyelt kérdés
2011. júl. 17. 13:10
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
88%
férfinév, egy volt osztálytársam is így hívják, nagyon jó fej srác, nekem kellemes "emlékeket" idéz.
2011. júl. 17. 23:36
 22/29 anonim válasza:
Szerintem egész jó név és a fiamnak ez adnám (21/F)
2011. nov. 30. 20:39
 23/29 M.Jacinta válasza:

Sziasztok!

Az én keresztnevem Jácinta...

Eddig mindenki azt mondta, hogy milyen szép, bár lehet csak nem akartak megbántani. Személy szerint én nem igazán szeretem, főleg hogy sokszor helytelenül írják le...

Jácint is olyan lányos név, sokan mondták már, hogy azt hitték rá, hogy lány név!

2012. jan. 28. 21:33
 24/29 anonim válasza:
Szerintem nagyon szép név. Lehet hogy sokan azt gondolják hogy lány név de nem számít. Ritka és szép.:)
2012. júl. 31. 17:55
 25/29 Hatved válasza:
100%

Valójában korlátozott gondolkodásra vall, hogy a nevem, én is az vagyok, egy lányra gondolnak azonnal. Ha tudnák az eredetét meglepődnének. Egy görög hős volt, aki a legkeményebb harcos volt, és orvul meggyilkolták, féltékenységből, mert kedvelték az emberek. A király pedig nem nézte jó szemmel, és egy baráti megmérettetésen, egy diszkosszal fejen dobta, mondván véletlen volt. A nők annyira sírtak és sajnálták, hogy a kicsorgó vérét, agyag edénybe gyűjtötték össze. A földet áztatott vér helyén pedig kékes színű virág hajtott ki miután elvitték a holt testet, azonnal.

Szent Jácint pedig, katolikus vallásban, Lengyel pap volt, aki élete kockáztatásával, mentette ki oltári szentséget, és közben megjelenő Szűzanya arra kérte az Ő szobrát is vigye magával. 1200-as évek. Ezért 1594-ben Szenté avatták. Távol keleten, és É-kelet Európában nagy becsben tartott szent.

Amúgy egy ország, Litvánia védőszentje, 1686. a Mohácsi vész éve óta.

Fülöp-szigeteken Tuguegarao város védőszentje, Chicagoban Szent Jácint Bazilika van elnevezve rólam.

A név szépsége pedig önmagáért beszél. Aki nem tartja szépnek, és férfiasnak, ízlések és pofonok. De hogy nem nőies név az biztos. Érzéki csalódás.

2013. ápr. 1. 03:27
 26/29 Hatved válasza:
100%
Ja azt kifelejtettem. Görög vonatkozásban valójában, Jácint harcos, és hős, SPÁRATI VOLT. és ott komoly szigorban és fegyelemben éltek. Ennyit a görög mindegy honnét előről v hátulról hozzászólónak.
2013. ápr. 1. 03:30
 27/29 Hatved válasza:
Az a kisgyereket akit meg csúfolnak ilyenért, annak a szülei egy barom hogy hagyja, a kisfiú helyében meg jól pofán b...nám a kis szemeteket.
2013. ápr. 1. 03:33
 28/29 fodorandi83 válasza:
Én fiamnak is ez a neve ritka.név de szép
2014. aug. 8. 23:30
 29/29 anonim válasza:
Olyan, mint ha egy meseben lenne-mint a tunderkiralyfi neve 😅
2020. jan. 14. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!