Kinek milyen a kapcsolata a nagymamájával?
Nagyon jó. Fiatalkoromban nem voltunk jóban, elég kötekedősek voltunk mindketten, de most nagyon jó. A legjobb barátom, és merem állítani, hogy talán a legfontosabb ember számomra. Ehhez meg kellett nyugodnom, fel kellett nőnöm nekem is, mert nagyon nagy tud lenni a nagyszülő-unoka közötti generációs távolság.
A másik nagymamám is egy angyal volt, ő már nincs velünk. A legkedvesebb, legdrágább volt ő is, igazi kendős, süteményes nagymama. Nagyon szerettük.
Nekem sajnos egyikkel sem jó. Gyakorlatilag nincs is kapcsolat köztünk.
Az egyik már évek óta lesz.ar minket, meg se kérdezi apámat, hogy mi van velem meg anyuval, ha elmegy hozzájuk. Apu is állandóan összeveszik vele, meg felhúzzák, olyan kibírhatatlan a vénasszony.
Régebben még mi is kimentünk hozzájuk, akkor meg folyton azt vágták a fejemhez, hogy miért nem megyek gyakrabban, meg én biztos nem is szeretem őket.
Aztán betelt nálam a pohár és többet nem mentem. Ezért minek menjek? Nincs értelme.
A másik elszokott jönni hozzánk, de komolyan mondom menekülök előle.
Állandóan erőlködik, mindenki dolgába bele akar kontárkodni, csak azért jön oda, hogy pletykálkodjon, kíváncsiskodjon, dicsekedjen vagy szidjon másokat.
Anyut is mindig kifárasztja ezzel, egy energiavámpír.
Én max. köszönök neki vagy kitalálok valamit és elhúzok.
Soha nem a saját dolgával foglalkozik (pedig lenne neki, kitakaríthatna meg ott a kertje + az állatok, de ő inkább benn a városban kolbászol vén fejjel).
Olyan jó lenne, ha olyan nagyim lenne, akihez szívesen elmennék és mesélne régi történeteket a fiatal koráról vagy sütnénk sütit együtt, segítenék neki a kertben, meg takarítani, főzni, de ilyen boszorkányokkal nem lehet semmit, csak kerülni őket. :(
Remélem engem szeretnek majd az unokáim, igyekszem nem ilyen hárpia lenni... :)
Apai nagymamám 3 éves koromban meghalt, nem ismertem.
Az anyai nagymamám most 81 éves és imádom. Ő olyan tipikus nagymama. Az összes nyarat nála töltöttem, azt sütött-főzött, amit szerettünk volna. A tesóm és az unokatestvéreim is imádják.
Önzetlen volt egész életében, hatalmas hálával gondolok rá mindig.
29/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!