Mi a probléma a karrierista nőkkel?
Sokszor olvasom a neten és a való életben is tapasztalom, hogy a férfiak nem szívesen jönnek össze egy ambíciós nővel, akinek fontos, hogy legyen karrierje. Még ha véletlenül okos is, nemcsak szorgalmas és céltudatos, akkor meg megrémülnek tőle. ha véletlenül nagyobb beosztásban vannak, vagy több fizetést kapnak (mármint egy párkapcsolatban), azt képtelenek elviselni. Miért van ez?
És karrierista nő alatt nem a gyereket nem akaró egyedülálló nőket értem.
Szerintem nem lehet a ferfiakat ennyire egy kalap ala venni. Van olyan tipus, aki kifejezetten szereti, ha egy no onallo, okos, muvelt, mig mas ferfiak csak a kulsot nezik, mig a harmadik kategoria a hazias noket szereti. Valljuk be, az a helyzet, hogy a karrierista no (ha ez alatt nem azt ertjuk, hogy dolgozo no, hanem a karrierje a legfontosabb, mert ugye a karrierista ezt jelenti) nem jo anya alapanyag. Tehat nyilvan nem akar a ferfiak tobbsege olyan not, aki nem lesz jo anya vagy gyereket sem akar, a masik meg az, hogy sok ferfi szeret iranyitani es egy no megjegyzeseit okoskodasnak tartja, nem tudja elviselni, ha egy no versenyre kel vele szellemileg.
En ugy gondolom, hogy a normalis ferfi a muvelt, okos, szorgalmas, celtudatos noket szereti, de emellett az is fontos nekik, hogy a no legyen hazias, legyen jo anya. Ezt a sok tulajdonsagot eleg keves noben talalod meg egyszerre, mert egy fenekkel nem lehet 2 lovat megulni...valamelyik terulet rovasara megy: vagy a gyerekere, vagy a csaladera vagy a karrierjere es mivel a karrierista no azt jelenti, hogy a karrierjet teszi minden ele, ezert a ferfi nem akarja a karrierista not, mert o azt akarja, hogy a no a csaladot, gyereket helyezze elso helyre.
Karrierista meg a dolgozo no nem ugyanaz. Ezt azert fontos kiemelni.
Karrierista férjes asszony volt egyszer a főnököm :) Lenne mit mesélnem micsoda egy hárpia volt.
1. olyan férjet választott (18 évesen) aki az apja lehetne, viszont nem csak az ürge volt dagadt, hanem a bankszámlája is (ez nyújtotta a biztos hátszelet) természetesen gyereket nem akart
2. minden más nőt lenézett akinek a család egy hangyafarknyit többet jelentett, mint a munka a karrier
3. egy rabszolgahajcsár volt. ha nem maradtál túlórázni, vagy hétvégén bemenni a családra hivatkozva, akkor megnézhetted magad, továbbá csak és kizárólag olyan fiatal lányokat vett fel akik az állásinterjún nyilatkozták, hogy nem kívánnak gyereket, családot alapítani és nem élnek párkapcsolatban (és röhej, mert utána is nyomozott!)
4. ami nálam betette a kaput és 1 év után felmondtam. minden 40 év alatti dolgozóval (értelemszerűen nővel) alá akart íratni egy papírt, hogy nem vállal gyereket 40 éves koráig (tudom, hogy törvénytelen)
No ezzel a papírral elmentem a munkaügyi bíróságra, ahonnan egy ejnyebejnyét kapott, én pedig a főnöknőtől egy fenyegetést, hogy elintézi a megyében ne kapjak állást sehol. A munkaügyi központ vezetőjének a helyettese valami pereputtya volt, szintén ritka nagy karrierista nő állítólag.
Ez EGY karrierista nő volt...szóval nem mindegyik ilyen, de ki tudja én csak ilyent ismerek. (egy hasonlót is, hasonló habitussal)
A férfiak túlnyomó része nem szereti ha a nő magasabb nála, képzettebb vagy jobban keres.
Ugyanígy a nők túlnyomó része nem szereti ha a férfi alacsonyabb nála, kevésbé képzett vagy kevesebbet keres.
Karrieristánál ezen felül még ott van h egoista és nem becsüli a családját.(ha egyáltalán van)
Családcentrikus nő=egyedül életképtelen.Vállalja a függőséget,csak,hogy legyen vki aki megoldja a problémáit.
Karrierista nő=egyedül is életképes.Nem akar senkitől függeni.
A családcentrikus nő tudja,hogy ő gyengébb és zavarja az erősebb nő.
Ennyi az utálat lényege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!