Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Betegesen irigy vagyok egy nő...

Betegesen irigy vagyok egy nő ismerősömre. Hogyan győzhetném le? 20 L

Figyelt kérdés
nézegetem a képeit, külsejét és belső viselkedését is nagyon irigylem. (mérsékelt) utálattal fejezem ki ezt felé (gimiben felettem járt). ráadásul egyik barátnőm barátnője..
2011. júl. 11. 20:59
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
tróger vagy, úgy h tudod ki magyarázkodik neked :D
2011. júl. 13. 20:06
 12/30 anonim ***** válasza:
8%
Ócska sz.r kifogás, pont te... Ki kérte hogy magyarázd meg? Senki nem kíváncsi rá. Éld csak a szánalom kis életed, neked megteszi.
2011. júl. 14. 14:08
 13/30 A kérdező kommentje:
sajnállak..
2011. júl. 15. 17:39
 14/30 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok... :O
2011. júl. 17. 23:56
 15/30 anonim ***** válasza:

Figyelj! Nekem van egy 47 éves(!) férfi (!!) ismerősöm, akinek másból sem áll az élete, mint hogy másokra irigykedik. Irigykedik arra, aki egy órával kevesebbet melózik naponta, arra, aki 5000 ft-al többet keres mint ő, arra, akinek vele ellentétben van autója és/vagy barátnője, esetleg el tud menni kirándulni/koncertre/külföldre kiruccanni egy hétvégére vagy csak egy estére. Szerinted mennyire szánalmas alak?

És ilyen szeretnél lennél, mondjuk 47 évesen? Ugye nem? Akkor ne irigykedj senkire soha!

2011. júl. 18. 04:31
 16/30 anonim ***** válasza:
Minden irigységgel csakis az ő malmára hajtod a vizet. Pl ő irigyel téged? Nem hinném. Tehát ne irigyelj olyat, aki nem tud irigyelni téged.
2011. júl. 18. 07:19
 17/30 anonim ***** válasza:

A legkönnyebb akkor lenne a dolgod, ha tudnád a bolygód problémáit "felülről" látni (a kinézet, sikeresség is "csak" egy-egy probléma)

Képzeld most azt, hogy űrhajós vagy. Vonatkoztass el attól, hogy sosem leszel, és hogy ők mennyit keresnek. Most csak egyszerűen lődd föl magad a francba, ahonnan ránézhetsz a Földre. Gondold azt, hogy valami oknál fogva a látott bolygó (Föld) is gömbölyű, meg a Naprendszer többi bolygója is gömbölyű. Valami oknál fogva minden bolygó gömbölyű, még a csillagok is ezt a formát veszik fel, tökmindegy, mik az alkotóelemeik.

A Földön bár emberek élünk, akiknek jól kitalálták a pénz fogalmát, azért a problémáinkat mégis valami belső késztetés hatására generáljuk magunknak.

A cél nem az tehát, hogy megkeresd a pénzt és elköltsd, hanem hogy minél kevesebb problémát okozz ÖNMAGADNAK, amikben felőrlődhetnél. Azok az emberek, akik nem tudják az ÖNMAGUK által gerjesztett konfliktusaikat megoldani, azok kompenzáló viselkedése vezet az időrabló háborúkhoz.

Ismerd hát meg ÖNMAGAD, a saját belső világodat, a mások által generált feladatok helyett ezt tartsd a legfontosabb tennivalónak. Amit elérsz (nem anyagi), arra legyél büszke, emelkedj felül más kicsinyes céljain.

A szép emberek széppé tétele rengeteg felesleges időbe kerül, ami alatt velük semmi lényeges dolog nem történik.

A másik ember pedig azzal foglalkozik, hogy ezzel a lényegtelen dologgal foglalkozik.

Már te is átlátod a lényeget?

De ha más nem is segít, akkor nevess egy jót azon, amivel a férfiak vigasztalják magukat egy bombanő láttán, a neten találtam: a legjobb nőt is unja már valaki.

(40-es nő, akit a felfogásának köszönhetően 30-nak néznek. Most rám is lehet irigykedni, pedig nem is olyan vidám az életem. Nézőpont kérdése, én minek akarom látni)

2011. júl. 18. 09:51
 18/30 anonim ***** válasza:

folyt:

jól elvittem magam a lényegtől: sokkal komolyabb problémák vannak ebben az univerzumban, a bolygók gömbölyűségét is ezekhez a most még titokzatos erőkhöz hasonlítottam.

Van egy rakás gyönyörűséges dolog a világban (tágabb világban, nem konkrétan a Földön), például -hogy az emberi kapcsolatoknál maradjunk- a megérzés, vagy a szerelem, vagy éppen a hang nélküli kommunikáció.

Ezeknek a megismerése az igazi kihívás és fejlődés, nem szabad az időt ilyesmikre vesztegetni. A világunk nem a szomszédból, meg más emberekből, nem ezeknek a hajából, bőréből áll, hanem a lelkükből is. Ha a hajával, bőrével foglalkozol, meg a többi látszó szarsággal, és a lelkével semmit, akkor akár el is veszthetsz egy sokkal értékesebbet, amiből pedig épülhetnél.

Remélem nem voltam túl lila :)

2011. júl. 18. 09:56
 19/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :) nagyon tetszenek!

Most már azóta sokat javultam, de még nem teljes a helyzet, de rajta leszek.

Nagyon olyan világban élünk, ahol a külsőségek számítanak, és nem a belső értékek. Úgy érzem nálam ezt a viselkedést is ez generálja. Valamint, hogy kevés ember van "belsőleg megerősítve". Kevés ember rendelkezik "önmagabiztonsággal". Nehéz dolog ez, de talán ahogy érik az ember egyre jobb lesz. :)

2011. júl. 18. 10:28
 20/30 anonim ***** válasza:

te nem csak irigy vagy hanem szánalmas is

Annyira sajnálatra méltó a te fajtád és nevetség tárgyává váltok egy idő után.

Rám is volt irigy nem egy lány, ideig óráig nem is zavart még tettem is alá a lovat, de mikor már olyan ruhákat hordott mint én olyanra festette vágatta a haját mint az enyém az már idegesítő volt.

neked nincs saját stílusod te nem tudod magadban értékelni a jót nem csak értékelni de még fel sem ismered. Azzal hogy utálatoskodsz vele soha nem fogod legyőzni, mert ő csak úgy fog rád tekinteni mint egy parton vergődő halra és sajnálni fog.

2011. júl. 18. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!