Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyit adnak a szülők az...

Mennyit adnak a szülők az esküvőn?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy mindenkinél másképp van, és mindenki annyit ad, amennyi van, és épp ezért kérdezem, hogy felétek mennyi az annyi átlagosan. A menyasszony-vőlegény szülei érdekelnek.
2011. júl. 11. 15:51
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Mármint,ha a szülők állják az esküvőt?

Általában fele-fele!

2011. júl. 11. 15:55
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem arra gondoltam, hanem hogy mennyit adnak az ifjú párnak. Van ahol azok önerőből hozzák össze a lagzit, de van olyan is, aki fizeti a gyereke lagziját és még pénzt is ad. Kíváncsi vagyok hol mi a szokás és mennyi összeget adnak.
2011. júl. 11. 15:59
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Nekem semennyit nem adnak a szüleim ezt mondták is, majd önerőből kell állnom. Kicsit rosszul is eset, mert igaz hogy tesómnak nem volt esküvője de mikor elköltözött kezdésnek jó pár száz ezret adtak nekik.

Én a gyermekemnek tuti állni fogom a felét, amire a születésétől fogva minden hónapban el rakok x ezer forintot.

2011. júl. 11. 16:00
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
100.000 Ft. De ha a gyereked akkor általában tudja hogy állsz pénzügyileg. Ha nem adsz neki sokat, mert nem tudsz, szerintem megérti. ha viszont tudnál neki adni többet de mégsem adsz, az biztosan nem tetszene neki.
2011. júl. 11. 16:03
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

Hát nem tudom, hogy hol mi a szokás, de nekem pofám nem lett volna elfogadni még azon felül pénzt,hogy állták a lagzit. Mi még annak az árát is visszaadtuk utána. Nem akarták elfogadni, de erősködtünk, erre máshogy adták vissza. De így is kellemetlen volt. Nyilván,ha nem tudtak volna, nem adnak. De nekem nagyon pofátlan dolog kétszer kérni.

Ha mondjuk a fiatal pár állja, akkor esetleg adhatnak a szülők, de én ekkor is max. 100 ezer forintot tudok elképzelni.

Egyébként meg pénztárca függő. Hiába ez meg az a szokás, ha meggebed szegény szülő,hogy adni tudjon!

2011. júl. 11. 16:05
 6/9 A kérdező kommentje:
Na akkor mondok egy érdekességet! Felénk 1000 és 1100 euró között szokás adni a szülőknek, PLUSZ állni a lagzi felét.
2011. júl. 11. 16:12
 7/9 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem az esküvőnél fontosabb az, hogy ha odakerül, akkor lehessen lakása, háza, és ne legyen semmiképpen gond a tanulmányaival. Ezért én már most, néhány évvel a gyerek születése előtt is arra rakok félre, hogy az ő életét, egyetemi éveit, lakásvásárlását vagy építkezését segíteni tudjam, de ebbe persze az esküvő is beletartozik.

Két nővérem van, a szüleim nagyon jómódúan éltek, csak sajnos mindig mindenre elszórták a pénzt (évente külföldi nyaralás, 5 évente lakásfelújítás-átépítés, medence, stb). Ma már nem megy olyan jól, mint régen, de még így is jól meg tudnak élni, jobban, mint az átlag. Ezen felül a siránkozás, az megy... na mindegy, ez más téma.

A nővéreim esküvőjét (150 vendég mindkettőn, lakodalommal, templomi esküvővel) fele-fele arányban a szülők állták, mindent feleztek. Az egyik nővéremék összesen 4 millió ft-ot kaptak a szülőktől pluszban, a kéthetes nászút mellé, a másik nővéremék egy házat, amelyet csak be kellett rendezniük.

Nekem ennyi már nem fog jutni, de nem is bánom, nem akarok sem nagy esküvőt, sem lakodalmat. Azt a párszázezret, amit erre költenének (mert mulatozni nagyon szeretnek), inkább adják oda, jobban járunk. Jövőre lesz esküvő egyébként.

A különbség köztünk annyi a szüleimmel, hogy míg ők azért dolgoztak, hogy minden évben mehessenek külfölre, hogy 5 évente lehessen átépítés, hogy 5 évente vehessenek új kocsit, addig én azért teszem (és párom is), hogy a gyerekünk életének kezdetét megkönnyíthessük. Ahelyett, hogy elköltök 100 ezret egy utazásra, azt inkább félreteszem, és abból a százezerből 20-at költök mondjuk szórakozásra (könyv, mozi, játék, eszközök, egyebek). Máris előrébb vagyunk, és jobban is éreztük magunkat közben. Így vagyok a lakodalommal is. Hogy egy este és egy éjszaka 100 idegen embert (mert az, hogy szegről végről rokon, nem jelenti, hogy ismerem is) etessek és itassak, mulattassam, teljesen felesleges. Szűk cslaádi-baráti körben egy kis ünnepi vacsora, szórakozás bőven megteszi, jobb is, és pénz is marad. De mindenki másképp csinálja.

2011. júl. 11. 16:12
 8/9 anonim ***** válasza:
48%

Te már megint az a kérdező vagy, aki érdeklődött,hogy mennyi előleget kell adni az étteremnek?

Én nem értettem akkor sem, ha ennyire jól megy,hogy a rokonok is ekkora összeget adnak,akkor miért akkora gond kifizetni előre az éttermet!

Egyébként nekem mindegy,hogy mi a szokás. Nekem akkor sem lenne pofám elkérni. Persze mások vagyunk, nincs ezzel gond!

De ha ennyire tudod,hogy mennyit adnak,akkor mi is a kérdés!

2011. júl. 11. 16:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok szülő, és nem én írtam ki a másik kérdést. Lagziban voltam a hétvégén és leesett az állam a csodálkozástól, hogy mennyit adnak a szülők. Aztán kérdezősködtem másoktól és kiderült, hogy csak én tartom soknak, mert máshol is ekkora összegű az ajándék (a környezetünkben). Nos, kíváncsi voltam, hogy tényleg én vagyok hülye és mindenhol ekkora volumenű az ajándék.
2011. júl. 11. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!