Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megszidnád vagy segítenéd?

Megszidnád vagy segítenéd?

Figyelt kérdés
Ha a 18év körüli lányod bejelentené neked, szülőnek , hogy teherbe esett ?!?
2011. júl. 10. 16:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
70%
Lelkileg támogatnám, de anyagilag nem, nem nekem szüli a gyereket. Mondjuk én nem vagyok abortuszellenes, így ezt a lehetőséget is felvázolnám neki (mint az egyetlen értelmes döntést).
2011. júl. 10. 16:24
 2/20 anonim ***** válasza:
39%
Teljesen egyet értek az első válaszolóval.
2011. júl. 10. 16:26
 3/20 napietus ***** válasza:
38%
először is mélyen magamba néznék, hogy lehet a 18 éves lányomnak ilyen kevés esze (mit szúrtam el). vázolnám a lehetőségeit, nem javasolnám, hogy tartsa meg. ha mégis, akkor megkérdezném, mikor lesz az esküvő. anyagilag támogatnám őt és a gyerekét, mihaszna kanokat nem etetek.
2011. júl. 10. 16:30
 4/20 anonim ***** válasza:
43%
Ha meg szídod nem lesz már terhes?A Saját Lányod!Még jó,h.segítened érdemes!Ki segítse ha nem a szülő Anyja és Apja?Egyébként meg az unokádat hordja!Ha elveteti lehet,h.soha nem lesz gyereke!Ezt azért mérlegeljétek!!!!!!Sok szerencsét a Babához!Valamint ha megszüli le is mondhat róla!A Gólyahír egyesületnél több százan várnak újszülött babára olyan párok akiknek sajnos nem lehet saját gyermekük! :)
 5/20 anonim ***** válasza:
72%

A körülményektől függ. Nem mindegy, hogy hogyan állna elém, az "Anya, kétségbe vagyok esve, terhes vagyok, mit csináljak?" és az "Anya! Terhes vagyok, megszülöm, te meg felneveled!" kijelentések között azért van árnyalatnyi különbség..

Nyilván megszidnám, amiért felelőtlen volt, és támogatnám lelkileg a döntésében. Ha elveteti - ami az egyetlen jó döntés - mellette lennék, ha megtartja, akkor támogatom (szintén lelkileg..) abban, hogy megteremtse magának az anyagi feltételeket hozzá, mert gyereket csak az vállaljon, aki meg tud állni a saját lábán. Ha én akarnék gyereket nevelni, megszülöm én.. akárhogyan is, vállalja a felelősséget a tette után, és viselje a döntése súlyát élete során! Ebből áll felnőttnek lenni..

6/20 anonim ***** válasza:
93%
Egyiket sem, előtte leülnék vele, megbeszélni, hogy történt, és ő hogyan gondolja a továbbiakat. Utána (valószínűleg) segíteném mindenben.
2011. júl. 10. 16:31
 7/20 anonim ***** válasza:
64%
Hát ez nagyon sok mindentől függ. Van-e komoly barátja, akire számíthat? Fel tudnának-e nevelni közösen egy gyereket?! Egyáltalán tudja-e, hogy kitől esett teherbe?! (Már bocsi, de sajnos a mai világba ilyet is hallani). Amennyiben az első két kérdésre pozitív a válasz, akkor támogatnám lelkileg minden esetben, és hiába írta az első kettő, hogy anyagilag nem, hát sajnos ennél idősebbeknél is elkél az anyagi segítség, nagyon rossz világ van, ahol a szülők nem tudnak segíteni nem sok lesz a gyerekből (nem csak ilyen esetre gondolok). Amennyiben egyedül kéne felnevelnie a gyereket (ill. a te segítségeddel), akkor szóba kerülhet az abortusz is. Ez is nagyon durva megoldás, de néha tényleg nincs más megoldás (hiába szajkózzák sokan, hogy de van..na de ebbe most nem menjünk bele). Szerintem ülj le vele és komolyan beszélgessetek el, hogy ő mit gondol a továbbiakról. Biztos találtok megoldást, ami mindkettőtöknek megfelel.
2011. júl. 10. 16:33
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Segítenék.Mindenféleképpen.
2011. júl. 10. 16:34
 9/20 anonim ***** válasza:
54%
Segíteni kell mindenképpen. Hogy hogyan az már teljesen a körülményektől függ, milyen kapcsolatból esett teherbe, megbeszélni vele, hogy ő hogyan látja a dolgokat, és azzal is tisztába kell legyen, mit vállal, ha megtartja és mit ha elveteti.
2011. júl. 10. 16:43
 10/20 anonim ***** válasza:
67%
Először is megkérdezném, hogy hogyan történt meg. Ha felelőtlen körülmények között (buliban, védekezés nélkül etc), akkor megszidnám, de ha komoly kapcsolatban, és legalább védekeztek (tablettával, vagy óvszerrel, és rendes használat szerint), akkor nincs miért megszidnom. Miután ez megtörtént, megkérdezném, hogy ő hogyan gondolja a továbbiakat. Lelkileg mindenképpen támogatnám, és anyagilag is, ha látom, hogy igyekszik mindent megteremteni, hogy egyensúlyba billenjen az élete (pl. keres munkát akár suli mellett is). Az abortuszról megpróbálnám lebeszélni, mert nagyon veszélyes műtét, és annyi terméketlen pár van, aki csecsemőt szeretne, biztos lenne, aki szívesen örökbe fogadná. Ő nem tehet arról, hogy megfogant.
2011. júl. 10. 16:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!