Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek az idegbeteg...

Mit tegyek az idegbeteg családommal?

Figyelt kérdés
Egyszerűen már nem megy. Most is folyamatosan remgekés sírok. senki nem ért meg! ='( 15/L vagyok. Van ikertesóim akik 4 évesek és egy 7 éves tesóm. Nagyon rosszak, mert anya nem neveli őket mert állandóan dolgozik. Apa egyáltalán nem foglalkozik velük. Anya arra fogja au egészet h ilyenek a tesóim h rosszak közben csak neveletlenek, ezért állandóan ordibál és nagyon csúnyán beszél (beleverem a fejed a falba, megfojtalak ilyenek....) Én már nem bírom úgy érzem megbolondulok most is még írni sem tudoka nnyira reszketek, az előbb modntam meg anyának h nem igaz h nem vszi észre amit csinál ... (sírva, remegve) ő meg csak annyit mondott h ne játszam az agyamat.... teljesen kséz vagyok én ezt nem bírom tovább... teljesen tehetelen vagyok.... ez a nyár életem legrosszabb része ... eddig nem tudtam h miylen itthon mert kolis vagyok, de én már kész nem bírom ='( Mit csináljak??? =''''''''''''''''''''''((((
2011. júl. 9. 12:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szar helyzetben vagy az biztos. De próbáld meg egy kicsit anyukád szemszögéből nézni.

Halálra dolgozza magát, hogy négy gyereket legyen miből eltartania. Azt nem irod, hogy apukád dolgozik-e, de az biztos hogy nem sokat segithet otthon. Minden felelősség anyudon van és ez nagyon fusztrálja. Pénzt keres, mos, főz, takarit és nincs már hozzá energiája. Vegyél neki magnéziumot és próbálj meg kicsit segiteni neki. Biztos nem igy képzelte el ő sem az életét. Mikor volt utoljára kikapcsolódni?

Vagy közösen kirándulni a család?

Elég nagylány vagy már. Nyári szünet van, nem kell tanulni. Talán ajánld fel, hogy egyik este vigyázol a tesóidra, Ők meg menjenek el egy kicsit otthonról. Lehet, ha kéthetente megteszed egy boldog, vidám és türelmes anyukát kapsz majd. Tudom, hogy rossz ez az orditás és főleg ebben a stilusban, de tehetetlenségében nem tud mást csinálni sajnos. Még mindig jobb, mintha egyből ütne, vagy alkoholista lenne. és szerintem a legjobban önmagát gyűlöli pont emiatt, de egyedül már nem tud változtatni rajta. Először próbálj meg te tenni valamit és utána beszélgetni is lehet majd vele, ha kap egy kis segitséget.

2011. júl. 11. 22:26
 12/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tudsz rajtuk változtatni.Ha ők nem akarnak és még csak be sem látják, akkor ne törd magad.Csak magadat teszed tönkre vele...Az előttem szólókhoz hasonlóan, azt tanácsolom, minél kevesebbet legyél otthon ha megteheted.Barátnőzz, vagy ülj ki egy parkba, vagy bármi csak ne otthon.De azért hülyeséget ne csinálj!!!!Nem éri meg!Még boldog élet állhat előtted.
2011. júl. 11. 23:14
 13/22 A kérdező kommentje:

Sajnos bulizni nme nagyon járok mert faluban lakok az alföldön és itt nincs nagyon hely a barátnőim pedig messze laknak tőlem. Amúgy sem engednének nagyon még ide sem el, mert nem bíznak bennem, de nem is csodálom mivel nem mondok nekik semmit, mert nem hallgatnak meg, elég idegesítő amikor beszélek anyához és megy ki közben az udvarra, meg telefonál meg ilyenek =( Én a tesóimat sajnálom a legjobban mert féltem őket, hogy mi lesz belőlük, az egyetlen okom h majd 18 éves korom után ne költözzek el azok a tesóim. =( Anya nem igazán dolgozik, csak fodrász és nha hajat vág 5-600 ft-ért.... apának vállakozásai vannak amit hitelekből csináltak 5-6 éves és nem bírják fizetni. Ezért apa midnig dolgozik.. kb 2-3 naponta, de mikor itthon van hozzánk sem szól csak gépezik. Az összes gyerekének olyan a kapcsolata vele mint egy idegennel. MIndent anyától vár el és amikor multkor főzni volt a kocsmájában (persze anyát nem hívta) akkor a 7 éves tesóm menni akart vele, de azt mondta, hogy ő nem oda való. És persze megvettük a 7 személyes autót 4 éve kb 3x sem ültünk benne mert nem visz minket sehova. Együtt nem mennek bulizni meg semmi, felajánlottam vagy 1000x, de anya csak cammogott. meg hülyének néznek, teljesen bevan legalább is anya fásulva. még barátaik sincsenek =( a magnéziumot is modntam már neki, hogy vegyen de mondta h ő nem hülye. de asszem én magamnak veszek magne b6.ot.....

kirándulni sohasem megyünk mer tapának "nincs kedve" ahogy nincs kedve megcsinálni az autó bejárót meg ilyeneket.... undorító egy lény.... gyűlölöm. tönkreteszi anyát és kihasználja, még azt is elintézi, hogy ha nem jó a kaja itthon leküldi mamához h hozzon onnan kaját... nem hogy elbiciklizne vagy ha már 5-t is kocsival tesz meg lekocsikázna. neeem, anyát küldi multkor az volt a baja hogy az egyik húsos kajában 1 PORC VOLT!!! és h ő nem eszik többet belőle, anya meg csinált neki sajtal töltött pulykamellet.... amit mindet megevett... és mi esszük a szart, mert neki mindig a legjobb falatok kellenek.... mondtam anyának h h csinálhat ilyet ő meg csak rám sem nézett =(( Karácsonykor elmentünk az anyjukhoz és elindultunk haza, anya megkérdezte, hogy a hufgodékhoz nem megyünk be? erre azt modnta h nincs kedve. elmondom h 1 éve nme láttuk őket, a huga sírva hívta fel anyát... apa meg nem is mondott semmi. azóta nem voltunk nálluk... pedig most van 2 gyerekük =(

2011. júl. 12. 19:24
 14/22 realMesos válasza:
szintén tiszta szívemből sajnállak, de ha betöltöd a 18-at ne mmaradj otthon...
2011. júl. 12. 23:03
 15/22 anonim ***** válasza:
Anyukádnak az a baja, hogy túl van hajszolva és van egy férje aki nem foglalkozik vele.A nyakán a munka, ami nem jól fizet, a hitelek, a férje, akinek a kedvére akar tenni, és a gyerekek "akikkel a nyűg van".Ezt azért írom, mert sztem ő most ezt érzi.Bele van fáradva az egész életbe.Neki már az is kikapcsolódás, hogy leül a fotelba és tv néz, mert az nem jár annyi cécóval mint a kirándulás, vagy egyéb kiruccanás.Főleg, hogy kritizálós férjének nem tud a kedvére tenni.Ő tipikusan az a nő lesz, ha nem változtat rajta, akik tűrnek, robotolnak és elmegy az élet mellettük.Ti felnőttök, a család szanaszét és akkor jön rá, hogy nem az önző férjének kellett volna sütögetnie, meg kedvére tenni, hanem leülni és a gyerekeivel beszélgetnie.és majd örgen akarja rendbe hozni a családi kapcsolatokat.Megértelek, hogy meg akarod oldani ezt a helyzetet, mert akárhogy is, de ott kell még élned jó pár évet, és nem mindegy, hogy a ti kapcsolatotok , hogy alakul felnőtt korodban a testvéreiddel.Illetve milyen emberek lesznek.Nem tudom mennyire megoldható, de próbálj meg anyukád bizalmasa lenni, elérni, hogy megossza veled az olyan dolgokat amik bántják.Neked kell közeledni hozzá, egy olyan pillanatban amikor gyengének érzi magát, vagy látod, hogy kétségei vannak.Nem akkor amikor ezer dolga van, vagy esélytelen , hogy figyelni fog rád.Te azért szedd nyugodtan a magne B 6 ot meg akár magnéziumot ( én is szedem, hasznos). Anyukádnál ne várj egyszerre nagy változást, őt apránként kell bevezetni abban , hogy van más is az ö kis világán kívül.Apudtról nem is tudok mit mondani, ő reménytelen.Önző, a maga útját járja, neki a szgép a kikapcsolódás, nem kell neki a gyerekzsivaj, vagy anyud aggodalmai.próbálj közeledni, de ne kritizáld anyukád, csak értsd meg a helyzetét ez az első, és beszélgess vele.Ha te akarod megmondani neki, hoyg lenne jó, abból csak vita lene és tagadja, hogy "nem jó amit csinál".lehet olyan is nyomja a lelkét amiről te nem is tudsz, és azért nem érted miért, unja az egészet.
2011. júl. 13. 16:39
 16/22 anonim ***** válasza:

Tegnapelőtti vagyok.

Próbáld meg nem hibáztatni anyukádat. Legjobban akkor járnátok mindannyian ha lenne bátorsága lépni és lelépni. Ugyanebben a helyzetben voltam és 10 év kellett, mire rájöttem mit kell tennem. Azt hittem jobb a gyerekeimnek a biztonság és nem akartam őket a megszokott környezetükből kiszakítani. Sajnállak benneteket, anyukádat is nagyon. NEm igazán tudsz mit tenni, már embernek se igen érezheti magát, nemhogy nőnek. Próbálj neki segíteni amiben tudsz és óvatosan rávezetni őt arra, hogy nem köteles így leélni az életét.

2011. júl. 13. 17:04
 17/22 A kérdező kommentje:
Ebben van igazság apa reménytelen és nem lehet rajta változtatni, nem tudja honnan jött elfelejtette, csak rossz amikor olyan parancsolgat aki nem is foglalkozik veled. am teljesen igazatok van anyának ez borzalmas, már tényleg nem érzi magát nőnek mert nem is foglalkozik, sem a külsejével sem magával..... Mindig a pénzt oda adja apának, amikor megy el dolgozni, aki megjegyzem éttermekben kajál ( keresztapum mondta + cigizik is) persze anya erről nem tud, én meg nem fogok bekavarni, sztem a legjobba z lenne ha elválnának, de anya nem fog tőle sohasem.... főleg h minden hitel az ő nevén van.... több milliós hitelekről van szó.....
2011. júl. 13. 17:56
 18/22 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy anyukád akkor meg van fogva.Apukád is tudja ezt, azért enged meg magának sok mindent.Ha elvállnak anyud még rosszabb helyzetben lesz mint eddig.Viszont érdekes, hogy apukás sunyiban miket csinál....Most már te is láthatod anyud kivel él együtt.És milyen is az ő házasságuk.ha belegondolsz Te boldog lennél ilyen emberrel és elégedett lennél iylen élettel?Csak sajnos ez rajtad is lecsapódik, pedig Te nem tehetsz arról, ahogy ők élnek legfőképpen az ő döntéseikről.Apukád egy kiskirály a házatokban és a legjobb lenne, ha eltűnne az életetekből, a hitelekkel együtt, de ez sajnos álom...Azt mondta egyszer, egy neves pszichológus, hogy a gyerekek nem hordhatják egész életen át a szülők gondjait a vállukon.Mindenkinek volt választása, lehetősége. Légy anyud támasza és adj neki erőt, mert Te erős vagy!
2011. júl. 14. 11:36
 19/22 anonim ***** válasza:
menjetek el egy pszichológushoz szerintem. az tudna segíteni. vagy próbálj meg uralkodni a tesóid felett. parancsolj nekik, ordibálj, büntesd meg őket, ha másképp nem megy. még egy kis erőszakot is bevethetsz.
2011. aug. 1. 11:19
 20/22 Lollipop Girl ***** válasza:

Teljesen ugyanaz van nálunk is csak anya egész nap dolgozik és a 8 éves kishúgom néha engem hív anyának.Szinte sose látjuk őket és ha mégis akkor is csak kiabálnak már megőrülök én is kolis vagyok és alig várom a szeptembert h végre elkerüljek itthonról merthogy nem engednek minket sehova se.:(

15/L

2011. aug. 4. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!