Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valaki segítene megérteni...

Valaki segítene megérteni tesóm gondolkodásmódját?

Figyelt kérdés

Nővérem 21/l én 15/l vagyok.

Tesóm állandóan piszkál, provokál és még saját magának is ellent mond. Ma például az volt a legnagyobb baja, hogy délelőtt tizenegykor keltem, vagyis ő keltett fel, mert hogy én milyen haszontalan, semmirekellő vagyok, hogy eddig alszok. Pedig nyári szünet van és amúgy sincs semmi dolgom. Ő sem csinál nálam többet, csak ő korábban kel. Folyton ilyen szavakat vág hozzám, hogy semmirekellő, hitvány stb... Pedig jó tanuló vagyok és van célom az életben (ellenben vele) és nem is cigizek, nem is piálok, mint a korosztályomban mindenki.

Ha beteg vagyok, akkor hozzám vágja, hogy csak szimulálok és, hogy csak sajnáltatni akarom magam, ha meg köhögök vagy valami enyhébb betegségem van, akkor meg azt mondja, hogy még orvoshoz elmenni is lusta vagyok.

Ha sokat eszek, akkor elkezdi, hogy dagadt meg ronda vagyok, ha pedig nincs étvágyam vagy nem eszek annyit, akkor meg rohan anyámhoz, hogy én anorexiás vagyok, meg el fogok ájulni az éhségtől.

Nem tudom miért ilyen velem, de nincs olyan nap, hogy ne szivasson meg, pedig én nem szólok neki vissza semmit, meg nem vagyok az a beképzelt 15 éves tinipi*a. Inkább ő nem látja a saját szemében a gerendát, mert emlékszem, hogy amikor ő volt 15, akkor miket csinált, meg hogy 17 évesen ittas vezetés miatt karambolozott, 20 éves korában meg elszedte anyámtól majdnem az összes pénzét, egyetemre meg nem jár. Egyetlen célja az, hogy szerez magának valami gazdag pasit és ezt ő mondta.

Nekem már iskolából sem akaródzik hazamenni, mert tudom, hogy nem fog békénhagyni, meg már az én barátaimnak is rólam pletykál.

Nem tudom, hogy miért csinálja ezeket, nem lehet, hogy ez valami pszichológiai betegség?

2011. júl. 8. 14:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Most epp "ebben" a korban van. O a nagy nover, Te meg a taknyos gyerek.. Mikor kicsit meger, nem tombol mar annyira a hormon, egy-ket ev, es talaln normalis lesz.
2011. júl. 8. 14:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy nevelő célzatú, ösztönző, testvéri maflást lekevernék neki, majd hozzátenném, hogy a következő megjegyzésnél az asztalt is ráborítodm

Mindezt higgadtan, majd fölényes mosollyal távozol a helyszínről.

2011. júl. 8. 14:47
 3/5 anonim ***** válasza:
az elsővel nem értek egyet! az én nővérem is kb 4évvel idősebb és nem csinál(t) ilyeneket. ezt mi kinőttük kb 10 éves korban vagy még korábban, hogy piszkáltuk egymást meg árulkodtunk. szerintem féltékeny rád valamiért.
2011. júl. 8. 14:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Az nekem is eszembe jutott, hogy féltékeny rám, de hogy miért az már nem.

Pl múltkor unokatesómék mentek Kesha koncertre és megkérdezték tesómtól, hogy nem-e akarna menni ő vagy én, erre nyugodt szívvel rávágta, hogy nem, pedig én szívesen elmentem volna a koncertre, főleg, hogy még hívtak is. És ezt csak a koncert után tudtam meg, amikor unokatesóm kérdezte tőlem, hogy miért nem akartam menni. Én nem is tudtam róla...

2011. júl. 8. 14:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Van egy TIPPEM, miért lehet ilyen. Ő az idősebb, és lehetséges, hogy TE a szülők szemében többet érsz, mint ő(írtad is, hogy nincs célja, elszedi anyud pénzét, stb.). Szerintem ezt a nővéred is érzékeli, és éppen ezért bánt téged, ahol csak tud. Mert irigy, hogy te jobban megfelelsz szüleid elvárásainak. Be akar mocskolni valamivel, amivel beláttatja szüleiddel, hogy nem vagy te olyan jó kislány. Az a baj, hogy egy ilyen nővérrel még beszélgetni sem lehet leülni, pedig az lenne a legjobb.

Én 19/L vagyok, hugom 16/L. Nagyon jól kijövünk egymással, igaz, mindkettőnknek megvannak a saját titkai, amit a másik nem tud. De nálunk ez épp fordítva van. A kisebb a trehányabb, a szertelenebb, a lustább. És mégis folyton engem szúrnak ki maguknak szülők, nem a kicsit. Ha már van egy barátom, egyből el akarják "kergetni". Hugom meg minden hétvégén mással partyzik. A világ sokszor nem igazságos.

Próbáld meg elviselni nővéred piszkálódását, vagy ébreszd rá mit művel, vagy a harmadik lehetőség, hogy egyszerűen elengeded a füled mellett a sértegetéseit. Én az utóbbit tenném a helyedben, ha nem képes változni. Sok sikert, és kitartás!

2011. júl. 8. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!