Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves korodban költöztél...

Hány éves korodban költöztél el otthonról és hogyan finanszíroztad ezt?

Figyelt kérdés
Kaptál otthonról, kollesztámogatás, albi fizuból?
2009. márc. 29. 20:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Mi 2 éve a saját pénzünkből vettünk egy lakást (én 24 voltam, férjem 26), és azóta is mindenféle szülői segítség nélkül élünk benne. Szerintem meg lehet csinálni azért, és mi örülünk, h így alakult, mert a szüleink sajnos nincsenek abban a helyzetben, h támogatni tudjanak minket, inkább mi szoktuk őket támogatni.
2009. márc. 30. 14:08
 12/15 A kérdező kommentje:
Honnan volt az önrészetek meg? Hány évig dolgoztatok érte? Addig otthon laktatok? Milyen területen dolgoztok? Gratulálok!
2009. márc. 30. 15:50
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a mai világban ilyen módon juthat vki hozzá "saját" lakáshoz ( saját...majd 25 év múlva esetleg ):ha kimegy külföldre és kuporgat éveken keresztül vagy, ha olyan beosztása van, hogy százezreket keres és csak minimális a kiadása / hó.

De mondok ellenpéldát is:

Az egyik ismerősöm évek óta külföldön dolgozik hajón, elég jól keres + félre tud rendszeresen tenni, mégse gyűlt még össze annyi pénze, hogy legalább egy szoba + konyhás kéglit vegyen, mert hajón sincs egész évben meló, ha hazajön 1 - 2 hónapra, akkor meg kénytelen albérletre kiadni egy csomó pénzt, amíg nem tud újra kimenni.

De neki - azt mondja - így is megéri, mert addig se kell legalább ebben a k.. országban nyomorgnia....

Szóval nem egyszerű, és a szerencsén is múlik valahol.

Még egy módja van az ingatlanhoz jutáshoz:

eltartási szerződés vagy pedig életjáradék.

Itt meg aztán végképp kiszámíthatatlan a dolog, hogy mikor lesz a Tiéd a ház / lakás, és nem árt, ha kicsi a rokonság...

:P

2009. márc. 31. 16:51
 14/15 anonim ***** válasza:
14:08-as vagyok. Köszönjük :) Otthon laktunk, így nem kellett albérletre, rezsire költeni. Párom az informatikában dolgozik és a pénz nagy részét ő kereste 3-4 év alatt, én minimálisat tudtam csak hozzátenni, mert még egyetemre jártam :S
2009. márc. 31. 16:56
 15/15 anonim válasza:
18 evesen, koliban laktam sokaig, kaptam osztondijat es dolgoztam kozben, nekem a szuleim nem adtak penzt, nem is kertem soha. Ez 5 eve volt, azota sem kerek semmit toluk.
2009. ápr. 1. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!