Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves korodban költöztél...

Hány éves korodban költöztél el otthonról és hogyan finanszíroztad ezt?

Figyelt kérdés
Kaptál otthonról, kollesztámogatás, albi fizuból?
2009. márc. 29. 20:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%
18 éves koromban. Megkaptam a szüleimtől egy lakás beugró részét (20%) tanulok, mellette tanítok, korrepetálok, fordítok. Ebből tartom el magam és fizetem a hitel törlesztését. Ha kérnék kapnék a szüleimtől segítséget, de egyenlőre bírom, sokkal jobb így, hogy én keresem meg magamnak.
2009. márc. 29. 20:09
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

első kiegészítés.

Bérletbe sohasem mennék. Majdnem annyit fizetnék mint így lakástörlesztésre. Ez az enyém lesz, a bérlet kidobott pénz lenne.

2009. márc. 29. 20:10
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

nekem van erre egy alternatívám, először is szeretném végigcsinálni a középiskolát -20 éves

egyetemet 24 éves

és vagy egyetem alatt munkából összeszedett pénzből, vagy ha nem gyűlik össze annyi, akkor kiköltözök külföldre és ott kezdek albérletet stb, illetve keresek munkát. ausztrália, anglia, vagy amerika jobb államai jöhetnek szóba (minnesota, colorado, texas, illinois, connecticut)

2009. márc. 29. 20:10
 4/15 anonim ***** válasza:
94%

Én nem tanulás miatt költöztem el otthonról, hanem a párom miatt, akivel albérletet vettünk ki.

A kauciót szülői támogatásból fizettük ki, a havi törlesztendőt pedig a fizunkból.

Aztán egyszer csak azt vettük észre, hogy akárhogy gürizünk, nemhogy nem jutunk a kettőre ( egyről ), de még a kapcsolatunk is megromlott emiatt.

Ja, szülők nemhogy nem támogattak, inkább szapultak, hogy miért nincs soha pénzünk...?

4 hónap után szétmentünk, de nem is bánom.

A mostani pasimnak saját lakása van végre, itt nincs ilyen gond.

2009. márc. 29. 20:13
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
18 évesen, mikor egyetemre mentem és koleszba koltoztem. A szuleim fizették, igyekeztem olyat keresni, ami nem túl drága. A heti szukségleteimet is ok fedezték - utazás, kaja, ruhák, de elég sporolos voltam akkor még, jol be tudtam osztani. Stabil diákmunkám volt, azt leginkább magamra koltottem, szorakozásra, kirándulásra. Az utolso éven otthon voltam megint, mert csak a mi városunkban voltam gyakorlaton, és csak a diplomamunka miatt mentem itt-ott suliba, majd a diplomaoszto után 24évesen rogton munkába álltam, megvolt az eskuvonk és osszekoltoztunk a férjemmel. Uj építésu bérlakás, lehet, egyszer megvesszuk, magunk rendeztuk be és tartjuk fenn. A férjem évek ota dolgozik, és az indulásra én is megtuttam sporolni a fizumat, míg otthon laktam.
2009. márc. 29. 20:49
 6/15 anonim ***** válasza:
18 évesen főiskolára mentem és koleszban laktam. 4 év után kijártam a fősulit hazaköltöztem, azóta is itthon lakom. Dolgoztam ott, ahol lakunk ( abban a városban) otthon laktam, most létszámleépítés miatt próbaidő alatt kitettek ezért nincs munkám, itthon lakom, ha munkát kapok idegen városban akkor albérletbe fogok költözni.
2009. márc. 29. 21:05
 7/15 anonim ***** válasza:
90%
25 éves koromban. 19 évesen örököltem egy kis 1 szobás önkormányzati lakást. Azt akkor kölcsönből meg vettem, de nem költöztem be, hanem kiadtam és abból fizettem vissza a kölcsönt. Mellette dolgoztam, és spóroltam. 5 éven belül visszafizettem a kölcsönt, és összegyűjtöttem annyit, hogy vegyek egy 2+fél szobás lakást. Ha nincs az a "kis induló" biztos csak hitelre lenne lakásom. Viszont, ha 19 évesen "játszom" a felnőttet és beköltözök az önkormányzati lakásomba még ma se vettem volna meg, és élhetnék egy szobában.
2009. márc. 29. 21:39
 8/15 A kérdező kommentje:
Hát, akkor segítség ( támogatás, pénz adás, öröklés, ajándék) nélkül sok esélyem tényleg nincs. :(
2009. márc. 30. 07:26
 9/15 anonim ***** válasza:
En 23 evesen csereltem a nagymamammal. O hozzank koltozott, mert amugy is beteg volt es nem lehetett tovabb egyedul. en meg az o hazaba mentem. Azota is ott elek mar 10 eve. Kozben dolgozom, termeszetesen es abbol tartom el magam.
2009. márc. 30. 12:40
 10/15 anonim ***** válasza:
én 18 évesen,egy jo szakmával a kezemben a páromékhoz költöztem.itt az udvarba van egy kis ház,megcsináltuk,kiköltöztünk(tehát ez nem a miénk,de nincs bérleti díj)a párom vett egy autót(használtat) hitelre.én elvesztettem a munkám(már 2éve),azóta normálisat nem is nagyon találok.el kellett adni a kocsit,és nemhogy spórolni,de megélni alig tudunk.mert ugye a hitel az maradt,a kocsi csak a töredékéért lehetett eladni.és igen,én ugy gondolom,hogy komolyabb szülői támogatás nélkül nagyon nehéz a saját lakás.most meg lehetetlen.ki tudja mikor rugják ki a munkahelyéről?szemét egy világ az bizos!
2009. márc. 30. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!