Hogy érjem el, hogy ne hisztizzek, kapjam fel a vizet mindenért?
Pl. ma én főztem az ebédet, egy új receptet próbáltam ki, és hát rajtam kívül senkinek nem ízlett, de nem mondták, hogy rossz, csak látszott rajtuk, meg anyám megjegyezte, hogy a másik kaja, amit a múltkor csináltam, jobb volt.
Én erre fogtam magam és sértődötten bevonultam a szobámba. Pedig én sem mindig eszek abból a kajából amit ők főznek, ha egyszer nem szeretem.
Mindig elhatározom, hogy mostmár nyugodtabb leszek, meg elszámolok tízig, de folyton elszáll az agyam.
Tudom, hogy a leírás alapján kb. 15 évesnek tűnök, pedig nem, 21 múltam...ami "érdekes", hogy mással ez nem fordulna elő, csak a családommal. Szóval ha pl. egy baráti társaságnak főztem volna, az se esett volna jól, de nem csináltam volna jelenetet.
Én most hasonló időszakot élek át, csak a párom felé.
Próbáltam elszámolni tízig, néha be is jött, csak mikor újra beszéltünk duplán kiadtam.
Szóval én már ezzel úgy vagyok, hogy kiadom magamból. Aki szeret az elfogja fogadni, hogy vannak ilyen időszakaim, amikor semmi nem tetszik.
Kitartást!
21 éves menyasszony!
Egyszeruen megprobalsz hozzaszokni ahhoz, hogy nem veszel a szivedre mindent, hogy nem engeded hogy bizonyos dolgok megsertsenek, mert az neked art.
Probald mindig elegansan, diplomatikusan kezelni az ilyen dolgokat. Valaki itt mar megemlitett, hogy olyankor azok helyebe kepzeld magad akikhez beszelsz, es arra hogy a viselkedesed hogyan hat rajuk. Ez is egy jo tanacs szerintem.
A hisztiria, durcaskodas gyenge jellemre vall, ezt vedd figyelembe.
En is konnyen sertodekeny, ingerlekeny vagyok, de ezen mar egy ideje valtoztatni probalok, kisebb-nagyobb sikerrel.
12:55-os, 82%os: A fonokod, hogy reagalt ezekre? Nem vagott ki? :) Kivancsi lennek. :)
12,55 vagyok!
Az első ilyen esetkor még igen fiatal voltam, "elsőmunkahelyesként" dolgoztam. No nem dicsért meg, aztán a kollégák mondták, hogy ez így nem lesz jó.
Utána kaptam ezt a 2 lépcsős tanácsot: mély levegő, mosolygás. Mióta sikerült megtanulnom, nincs probléma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!