Törvényszerű, hogyha egy nőnek az első komoly kapcsolata lesz a házassága/élettársi viszonya, akkor ez visszaüthet?
tényleg beállítottság kérdése. A mi családunk nagyon furcsa ilyen téren. Apám nagyon csajozós volt, anyám nagyon pasizós, én is az voltam, húgomnak viszont még sosem volt barátja, ö az igazira vár.
Tehát mégcsak nem is neveltetés. Nekem pl. marha nehéz volt feladnom a függetlenségem, még terhességem alatt is hisztiztem (párom el akart venni feleségül). Nem tudtam elképzelni, hogy ha nem tetszik valami, akkor villámgyorsan ne tudjak töle megszabadulni és mást keresni. Aztán lenyugodtam és rájöttem, hogy minden jó vele, minek nekem bárki más? Összeházasodtunk végül, nem bántam meg. De korábbi éveimben elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy ne próbáljak ki másokat és csakis egyetlen férfival élnem le az életem.
Van, aki viszont erre vágyik, ehhez ismerni kell az illetöt.
kedves 9:23, Budaiak voltak és a század elején éltek. Vették volna őket,de válogattak. Nem volt szokás csak a szegényeknél, hogy korán férjhezmenjenek. Ők utaztak,tanultak, végigcsinálták a báli időszakot pesten is és bécsben, berlinben,párizsban is.
Akkor mentek férjhez, ha biztosak voltak benne.
Visszaüthet, persze, de egyáltalán nem biztos. Mi harmadik gimiben kezdtünk együtt járni a férjemmel, mindkettőnknek az első kapcsolata volt. Huszonévesen házasodtunk össze. Több mint tíz év után volt egy szétköltözésig menő konfliktusunk, ami biztos hogy nem volt független a kapcsolat indulásától, de kb. fél év alatt tisztáztuk a problémáinkat, visszaköltözött, és további 12 év óta béke van.
Más kapcsolatokban meg más aknák lehetnek elásva.
100 éves Bácsiak interjúja egy újságnak:
Feleségemmel 1938. március 1-jén kötöttünk házasságot, hetvennégy éve élünk békességben, szeretetben
Felesége nyilatkozta: Tizenhét évesen ismertem meg a férjemet, hat évig csak beszélgettünk, huszonhárom éves voltam, mikor megesküdtünk, akkor még más világ volt. Nem ölelkeztek egyből a fiatalok, mint most - magyarázta Bözsi néni, aki hetvenhárom éve hűségesen kitart János bácsi mellett. A néni 97 éves :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!