14 éves lány vagyok és katona szeretnék lenni. Ezért miért kell lehülyézni?
Amikor valaki megkérdezi, hogy mi szeretnék lenni azt mondom, hogy katona. Jó, lehet, hogy nem az leszek de már 3 éve az akarok lenni. Nem tudom mennyi az esélye, hogy változik. Általában a lányoktól kapom, hogy hülye vagyok. De miért baj ha én ezt akarom csinálni? Valakinek azt is kell, még ha nő akkor is. Én is hülyézhetnék bárkit de nem süllyedek le a szintjükre.
14L
Én voltam katona (sorkatonaként), amennyire nem akartam menni előtte, olyan jó buli volt! Tényleg ha eljut odáig, akkor készülj fel, hogy kemény lesz a kiképzés, nem kivételeznek a lányokkal se gondolom. Ha kitartasz az elképzelkésed mellett és be is állsz szerződésesnek, vagy katonai fősuli után hadnagynak, akkor (nekem is ezt mondta az unokatesóm) "ha mást nem is, de az éles-lövészetet élvezni fogod!" Ez így is lett. De nem csak azt élveztem, számtalan poén volt, életre szóló élmény (9 km-es menetgyakorlat) és természetesen voltak kevésbé jó dolgok is (addig nem engedtek ki kimenőre, amíg fel nem mostuk a parancsnoki épületet, persze senki nem akarta önként elvállalni, ezért már a végén mi kimenősök mostunk fel, civilben). Augusztus 3-án szereltem le, de a kapott emléklap ki van téve a szobám falára. :) Az US Army ruhája tetszik, úgyhogy vettem is egy gyakorlónadrágot. Mivel itt a legjobban elterjedt az ún. woodland camo ezért sivatagi mintásat vettem. De akkor már kell hozzá bakancs is, sikerült az is vennem hozzá valót. Most a legutóbbi kecskeméti repülőnapon ezeket ettem fel + egy galléros póló + Magyar Honvédség nyakpánt az egykori gépjármű-parancsnoki igazolványom másolatával. Fényképeztkedtünk ott a kiállított Rába H25 mellett, odajött egy srác, azt mondja, adjam neki oda a kulcsot, szeretné hallani a hangját, ő teherkocsi sofőr ért hozzá. Mondtam neki, hogy nincs nálam, ha nálam lenne, akkor beindíthatná, de így sajnos nem tudok mit tenni. Szegény, ha tudta volna, hogy ugyanolyan látogató avgyok, mit ő :D
Meg felmásztam egy Ural lökhárítójára, olyan f*sza képet csináltak rólam!!! :) Neked is vannak ilyen terepszínű cuccaid?
Apám szokott néha mesélni nekem is, hogy milyen volt (sorkatona volt). Rengeteg hülyeséget megcsináltak :D viszont voltak keményebb dolgok is. Szerintem ha valaki nagyon akarja akkor az kibírja a kiképzést is, nem veszít vele semmit. A lövészet biztos jó lehet, szeretem a fegyvereket :) Egyébként nekem az Army pólók tetszenek nagyon :D tudod az a szürke, olyat akarok beszerezni. Amúgy van terepmintás nadrágom és bakancsom. Apa leszerelőzászlója a falamon van és valamelyik nap nekem adott egy csillagot. Ezt még akkor hozta amikor katona volt, csak most találta meg. Egyszer elakarok menni valamilyen katonai nyíltnapra :D
Apa imádja az Uralt mindig nézi, hogy honnan tudna venni :)
Hello! 22 vagyok újra.
Köszi a választ!
Igen, ismerem a pólókat, van sokféle, sima egyszerű ARMY felirattal, vagy logóval (ejtőernyős, lövész, kutató-mentő stb),
de vannek ezek a mintásak is, biztosan ismered ezeket:
Hát igen az Ural, arra mondták azt, hogy az elmegy mindenhol! Nagyon jó gép! Nekem is kéne egy, csakhát a 50-100 liter/100 km fogyasztás az nem gyenge! Nem olcsó mulatság. Főleg a jlenlegi üzemanyag árak mellett :)
De biztosan van eladó, a múltkor láttam is egy párat a hasznaltauto.hu -n.
Igen, szoktak lenni ilyen nyíltnapok, a Honvédelem napja május 21-én van. Akkor van Pesten a (régen Felvonulás terén) ma 56-osok tere, na ott egész jó katonai kiállítás van, meg is lehet nézni mindent, biztos hallottál már róla.
Ha küldesz egy e-mail címet, elküldöm a képet :)
Szia. Nem küldtél e-mail címet. Kerestem valamit és közbe megtaláltam azt a mappát, amit akkor tettem el, amikor katona voltam, volt benne, ilyen lap is, amin ilyenek voltak:
Az alapnorma 100 Km futásra értendő!
Az lakulatnál üzemeltetett gépjárművek alapfogyasztási normáját az alábbiak szerint kell számfejteni:
...
Ural 375 - 54 liter
Ural 4320 - 45 liter
Útviszonyok alapján alkalmazható normakülönbözeti szorzók:
a) Jó, közepes út 1,0
b) Városi forgalom
- Budapesten 1,35
- megyeszékhelyeken és 100 000 feletti lakosú városokban 1,25
- egyéb vorosokban 1,15
c) Rossz út, földút 1,2
d) Terep 1,25
e) Nehéz terep 2,0
Meg vannak még ilyenek, hogy rakott tréler vontatása, repülőgép-vontatása, belső szállítás, alapkiképzés ideje alatti, oszlopmenet, vontatás, téli üzemeltetés.
Szóval nem sokat tévedtem :)
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!