Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy férfinál tényleg "hátrányt...

Egy férfinál tényleg "hátrányt" jelent, ha a nő magasabb végzettségű? Mondjuk a nő főiskolát végzett, a pasinak "csak" érettségije van.

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy hasonló kérdést, csak nem egészen ez volt a téma.

Szóval most alakulóban van a dolog egy pasival, régóta nincs senkim. Főiskolás vagyok, de nem tartom magam egyáltalán emiatt felsőbbrendűnek, vagy valami. És nem nézem le azt, akinek szakmája van, illetve mondjuk kétkezi munkából él. Persze fontos, hogy intelligens legyen, de úgy gondolom, hogy az intelligencia nem feltétlenül felsőfokú végzettség függvénye. :)

Ennek ellenére találkoztam olyan férfiakkal is, akik nem végeztek főiskolát és szerintem alapból egy kisebbségi komplexussal indulnak, mivel (még ha nem is viselkedsz úgy, hogy azt sugalld, hogy neked fontos a felsőfokú végzettség egy pasinál, mégis) úgy viselkednek, hogy ha elutasítással szembesülnek, akkor azt mondják "persze, mert én nem végeztem főiskolát"...

2011. júl. 6. 12:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
17%

A pasik szeretnek felsőbbrendűnek tűnni. Ha te ezt meg tudod oldani, nincs baj :)

Amúgy ha diplomás lennék, legalább egy diplomással állnék össze. tehát nem a férfinál a gond, hanem eleve a nőnél, szerintem. Nme azér, mert lenézném a nem diplomás pasit, de én úgy állok hozzá, hogy hasonlítsunk. Aki szakmunkás, az más világ...

2011. júl. 6. 13:13
 12/13 anonim ***** válasza:
28%

Nem tudom, a páromnak még érettségije sincs mégis a többszörösét keresi mint én,ő olvasott,müvelt,én meg szgyen nem szégyen csak ahhoz értek amit tanultam.

Még egy ismerkedést sem inditottam úgy egyébként,hogy szia xy vagyok,ilyen és ilyen végzettségem van,ugye neked is minimum?:D

Én a gyakorikérdéseken szembesültem először ezzel a problémával,a való életben még nem láttam rá példát őszintén szólva.

A végzettség nem árulja el mennyire figyelmes,hűséges,magabiztos,okos valaki.

2011. júl. 6. 14:24
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk semmi probléma nincs, nem is néz ki úgy, hogy lesz. Igazából az én fősulim nem is olyan nagy cucc, én legalábbis nem gondolom annak. Ő örül, hogy tanulok, később még ő is szeretne szerezni valamilyen szakmát. (Ezt már azelőtt tervezte, hogy megismert engem.)

Egyedül a vizsgaidőszak okoz néha bonyodalmakat, de megoldható az is. :)

21/L

2011. júl. 6. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!