Hogyan távolíthatnám el a volt feleséget a mindennapjainkból?
Leírom a pontos szituációt,mielőtt valaki félreértené a helyzetet,és lehordana mindenféle szemétnek.
A párommal 1 éve vagyunk együtt,én 20 éves vagyok,ő 32.Mikor megismerkedtünk,ő már egy éve külön élt a volt feleségétől,tehát nem miattam mentek szét...A volt felesége azonban a mai napig aktív résztvevője a mindennapjainkban,és nem csak a közös gyerek miatt (az természetes,hogy mivel van egy gyerek,tartják a kapcsolatot,megbeszélik a gyerekkel kapcsolatos dolgokat,bár a volt asszony igazából csak utasítgatja a barátomat,pl megszabja (nem megkéri,vagy tanácsolja),hogy mit vegyen a gyerek szülinapjára,ahová én nem is mehetek a barátommal,holott mi már egy család vagyunk,együtt élünk,és én is készültem,mielőtt ezt megtudtam,egy zsúrral a kislánynak),állandóan ő dönti el,hogy mikor jön a gyerek,hiába a barátom hétvégéje van,pl szülinapja van,ha az asszonynak akkor más programja van akkor nem jön a gyerek,de ha ő bulizni megy,akkor 4 héten keresztül hozza,nem számít,hogy nekünk mi a dolgunk,bár ez talán kezd javulni egy kicsit,miután beszéltem erről a barátommal)...Szóval nem csak a gyerek (akit egyébként nagyon szeretek) ügyeiben lép kapcsolatban a barátommal,hanem minden egyéb ürüggyel,amire a barátom is vevő,ő is minden hülyeségben segítséget,tanácsot kér ettől a nőtől...(aki egyébként mellesleg kihasználja,vagy ha kell zsarolja is).Nagyon szeretem a barátomat,és azt hiszem ő is szeret,de egyre kevésbé bírom,hogy olyan,mintha 3-an lennénk a kapcsolatban.Én úgy gondolom,hogy pl nem tartozik a volt feleségre,hogy mi mennyi rezsit fizetünk,mennyi a jövedelmünk,hogyha a barátom tisztességesen fizeti a havi 50ezer gyerektartást,és emellett még megvesz mindent a kislánynak,amit csak kér,legyen az ruha,játék...Ahhoz sincs szerintem köze,hogy a barátomnak milyen konfliktusa van a fönőkével,vagy milyen bankszámlája van,hova utazunk a hétvégén stb...De ez a nő mindenről tud,tényleg MINDENRŐL...Tudom,hogy a barátom is hibás,de vele nem lehet beszélni,nem veszi észre,hogy ez a hárpia (mert az,ha valami nem tetszik neki,üvölt,mint valami félkegyelmű,amivel persze eléri ,amit akar)uralkodik rajta,és megjátsza a kis kedves aranyost,de közben meg csak örül a helyzetnek,hogy mindenről tud,és ha úgy hozza a szükség,ezeket az információkat felhasználhatja a párom zsarolására,ellenem fordítására (már erre is volt precedens,szemtől szembe úgy csinál,mintha a legjobb barátnőm lenne,amit eleinte el is hittem,de mióta volt pl. egy olyan megjegyzése,hogy a barátom azért nem akarja ,hogy jöjjön a gyerek (mikor már 5. hét lett volna,hogy hozza,és nekünk el kellett valamit intézni,ezért a párom nem tudta vállalni),mert akkor nem tud velem "kefélni" (az ő szavait idézve),azok után kezdtem sejteni,hogy ez is csak egy megjátszás)...Bocsi a hosszú magyarázatért,csak szerettem volna szemléltetni,hogy egy hihetetlenül rafinált,mindenre elszánt nővel kell "megküzdenem".Nem akarom elveszíteni a páromat,mert amúgy imádom,de vele nem lehet erről beszélni,mert azt mondja hagyjam a féltékenységgel...Nem tud valaki valami női praktikát?
Voltam ilyen kapcsolatba én is,a feleség nem tudja elfogadni,hogy nincs többé.Ezeregy telefon ha nem vette fel sms,ha az sem működött gyerekkel hívatta.Persze ő mindig felvette a gyereknek,mert ha nem akkor ő is úgy érezte,h szar apa.Érzelmi zsarolás és még sorolhatnám....Ja,igen engem is hívogatott.Nem tud ő sem kilépni mint ahogy az enyém sem tudott a gyerek miatt,mindig el kell viselnie ezt mert ha nem ő issza meg a levét,h a gyereket nem láthatja.Nem ez miatt lett vége,ő döntött így.De van mellette valaki akivel ugyan ezt végigjátsza az asszony!!És ez mindig is így marad,akár ki lesz mellette.Én már belátom,jobb így nekem mert én ezt nem tudtam volna hosszútávon elviselni.
És te se tedd!!
10.43-as,pont ugyanúgy látod a helyzetet mint én,és szó szerint ugyanezt mondtam egyszer neki,hogy egy nagy papucs,csak nem nekem,hanem az exnek...és engem is ugyanez zavar,hogy mindig azzal védekezik,hogy nekik közös gyerekük van,amire most én mit lépjek?
Néha úgy érzem,hogy túlságosan hirtelen kell felnőnöm dolgokhoz,mert mikor őt megismertem,gondtalan életem volt,nem kellett 32 éves exbarátnőkkel vetekednem,de most meg igen,és úgy érzem,hogy behozhatatlan előnye van...Hiába nem vagyok hülye,de mégis csak most kezdem a felnőtt életemet,nem kelhetek versenyre egy olyannal,aki 10 éve "önálló"...Úgy értem én nem tudok olyan támasz lenni a páromnak...egyre inkább egy utolsó szarnak érzem magam,aki max arra jó,hogy hülyéskedjenek vele meg jó vele az ágyban,nem lehet igazi társ...Lehet hogy ha rendszeresen olvasnám a mindenféle gazdasági híreket,meg újságokat,és képben lennék az összes új törvénnyel,meg minden jogi intézkedéssel,akkor hozzám fordulna tanácsért...
Jajj, Istenem! Nagyon sajnállak!
Sajnos tapasztalatból tudom, milyen ez! Sajnos a párod ragaszkodása túl erős és nekik sajnos van múltjuk, amit el kell fogadnod, ezért van ez az egész. Nehéz "átállni" egy feleség és gyerek (család egysége elmúlása) után az "új" barátnőre, új életre.
Nem is lehet könnyen, ez évek kérdése. De így, ahogy nálatok van, a párod "nem is akar" elszakadni tőle, mert ott a GYEREK. Hidd el, téged szeret, fontos vagy neki, de egy ilyen nőtől nem lehet megszabadulni, ha nő nem akarja sajnos. Tudta, hogy miért szül, ne aggódj. Meg is lett az eredménye, egyedülálló anya lett!
Mi elköltöztünk külföldre, így oldódott meg a dolog, de tudod a mai világban neten is eléri egymást 2 ember. De már nem olyan mint régen!!!!! Hála az égnek.
Párom exe bepasizott hála az égnek és végülis ő akart elválni..Viszont kis trükkjei voltak, amik bejöttek egy darabig (telefonálgatott folyton, kérdezgetett, de nem a gyerekről...), de már nem lakunk MO-on és ejtve van...
Nagyon nehéz szitu, te pedig fiatal vagy ehhez, nem értelmi szinten, mert ott nincs gond veled, viszont nem ezt érdemled, előtted a jövő. Ha 30 évesen jössz össze a pároddal, valószínű jobban bírnád, mert tudod ezeket a dolgokat el lehet viselni, muszáj "felnőttként" kezelni. Persze, amikor folyton átlépi valaki a határt a pofátlanságával, úgy nehéz..
Esetleg egy költözés? Ha úgy látod, a párod olyan helyzetet teremt állandóra, h kénytelen leszel válaszút elé állítani, akkor ne halogasd. Vagy-vagy, és ne félj kilépni belőle. Hidd el, csak megkönnyebbülnél.
Ha pedig együtt akartok maradni, akkor csakis másképpen csinálva, mert ez így hosszútávon neked egészségügyi problémákat is okozhat. Nincs erre szükséged szerintem!!!!
Gratulálok 12:04-es!
Te annak örülsz,hogy elköltöztetek és a párod nem láthatja
a gyerekét?Te sem vagy valami nagy iq bajnok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!