Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Kimostam a szőnyeget és...

Kimostam a szőnyeget és felraktam a csempés teraszra. Másnapra elég rendesen bebüdösödött. Már nem érzik annyira, de azért még van szaga. Hogyan távolíthatnám el ezt a szagot?

Figyelt kérdés
2011. jún. 7. 13:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Mosd ki újra, öblitsd át ecettel (1 dl 1 liter vizre) és utána a szabadban felakasztva száritsd meg - ha nedvesen a lakásban lefekteted, akkor mindig büdös lesz, és a büdösség oka az, hogy baktériumok szaporodnak el benne, tehát még egészségtelen is.
2011. jún. 7. 13:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Vagy ha nem tudod felakasztva szárítani, akkor forgasd sűrűn. Mert ha nem teszed, akkor csak a felszíne szárad és az allja, ami a talajjal érintkezik az nem, csak bebüdösödik újra.
2011. jún. 7. 14:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne mosd át! A benne lévő baciknak (amik a büdöset okozzák) lételemük a víz, víz nélkül elpusztulnak.

Hagyd kinn jópár napig a teraszon, vagy ha van valami, amire fel tudod akasztani, teríteni, akkor arra tedd fel. Kb. 4-5 nap alatt elmúlik ez a szag, vastagabb szőnyegnél is max. egy hét. Csak addig szárazon kell szellőznie.

2011. jún. 7. 15:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha más nincs, 2 öreg hokkedlit (vagy hasonlót) rakj egymástól olyan távolságra, ami a szőnyeg méretéhez igazodik, arra teritsd, akkor száradás közben a levegő az alját is éri. Közben forgasd, hogy kb. egyformán száradjon az alja és a színe. De valóban, több nap is kell, hogy igazán kiszáradjon és az "illat" is eltűnjön.
2011. jún. 8. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!