Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért bántanak mert nem...

Miért bántanak mert nem akarok megházasodni?

Figyelt kérdés
Én nem ítélem el azokat akik megházasodnak, miért nem lehet elfogadni azt, h én nem akarok? Én hülyeségnek tartom, felesleges pénzkidobás, és valljuk be 10 házasságból 6nak válás a vége, ami megint csak herce hurca, meg alapból én nem akarom lekötni magam senki mellett. 20 éves lány vagyok, de mamámék már állandóan kérdezik mikor megyek már férjhez, és ezt kb 16 éves korom óta kérdezik, kezd nagyon idegesíteni, mondtam nekik akkor sem mennék ha megtalálnám életem szerelmét, és ekkor azt mondják buta vagyok. Voltam szerelmes, nem lehet azt mondani, h majd ha jön egy fiú akkor meggondolod magad, mint ahogy szokták ezt mondani nekem. Miért kell férj ahhoz h embernek, h nőnek nézzenek?
2011. júl. 5. 18:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy vagyok ezzel mint te

20/N

2011. júl. 5. 18:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A mamádék talán még lelkileg a régi világban élnek, ahol célja, sőt szinte kötelessége volt egy nőnek férjhez menni.

Ettől függetlenül ez a te életed, te döntesz, hogy a jobb neked, meg majd a párod, ha lesz. A lényeg, hogy a boldogságot megtaláld.

Mi a párommal összeházasodtunk, így láttuk jónak és nagyon boldogok vagyunk, de ettől miért kellene mindenkinek ezt a példát követnie? Sokan vannak, akiknek semmit nem jelent a házasság, szerintem nekik teljesen fölösleges is.

2011. júl. 5. 18:07
 3/11 anonim ***** válasza:
Én nem bántalak.Én sem akartam,de a férjemnek fontos volt,így hozzámentem.A családnak meg mondd meg,hogy nem akarsz,és kész,na meg a gyerek sem az esküvőtől lesz.Tuti egy darabig békén hagynak:)
2011. júl. 5. 18:08
 4/11 anonim ***** válasza:
27%

Mert egyrészt önkéntesen akarod magad kizárni valamiből, amiről fogalmad sincs, mi, csak a kifelé látszó negatív oldalait látod, másrészt még ki is jelented.

A nagyszülőknek egyszerűen annyit kell mondani, hogy "ha úgy érzem, hogy eljött az ideje". Ennyi. Nem tudnak belekötni és békén fognak hagyni.

2011. júl. 5. 18:09
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
Nekik nem a nem hazasodassal van bajuk. Hanem mindennel, ami a szűklátókörűségükön kívül van. Mindennel, ami arra emlekezteti oket, hogy mas verziok is vannak, mint ami nekik jutott, mindennel, ami a sajat normajuktól eltér. MEg egy jó adag agresszio is van bennuk, aminek keresnek ürügyet, hogy kiadhassák. Van rajtad sapka, na!:)
2011. júl. 5. 18:09
 6/11 anonim ***** válasza:

Nyugi, én is ilyen vagyok. De az idővel amúgy tényleg benne van a pakliban, hogy változni fog mit gondolsz erről. Csak a saját tapasztalat beszél belőlem. :)

Fiatal vagy még, nagyon is, szóval egyáltalán nem meglepő, hogy még egy komoly(abb) kapcsolat mellett sem gondolsz házasságra. Nálam is így volt. Aztán 29 évesen mégis hozzámentem a másik felemhez, aminek főként hivatali oka is volt. Sokminden egyszerűbb így, mint csak egy párként élve. Mondjuk azt azóta sem szeretem kimondani, hogy a férjem, meg a nevét sem vettem fel, maradtam az aki mindig is voltam, és az esküvő is csak egy 2 tanús ceremónia volt, de az idő bizony akkor is kikezdett. :)

Ne parázd túl! Ne foglalkozz a nagyszüleiddel (hozzáteszem, hogy gyanítom egy nagy adag dac is van a gondolkodásodba... én is utálnám, ha erőltetnének valamit. Sőt! Utálom is. Olyankor kijön belőlem a csakazértsem. :) Hagyd rájuk. Ők még másként gondokodnak. Csak éld az életed és amúgy pedig legyél nyitott. Ne zárd ki a lehetőségét semminek és soha ne mond, hogy soha! Soha nem tudhatod, hogy mit fog hozni az élet! :) 33N

2011. júl. 5. 18:10
 7/11 anonim ***** válasza:

A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:09

úristen,ezt de jól elmondtad!

Tudom Off

2011. júl. 5. 18:19
 8/11 anonim ***** válasza:
54%
Ugye? Mindig jokat mondok, mindig megkoszonik meg elajulnak, csak pontot nem adnak.XD Lehet, hogy muszaj nekem a szimbolikus jelentese miatt 69%-osnak maradnom????:D:D:D
2011. júl. 5. 18:20
 9/11 anonim ***** válasza:
20 éves vagy. Ennyi idősen jobb is, ha még nem mész férjhez. Mondd azt, hogy majd küldesz meghívót, ha aktuális. Vagy: majd ha megkérnek.
2011. júl. 5. 18:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is úgyanígy vagyok vele. Ha szeret akkor papír nélkül is szeret. 18/L
2011. júl. 5. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!