Miért bántanak mert nem akarok megházasodni?
Én ugyanígy vagyok ezzel mint te
20/N
A mamádék talán még lelkileg a régi világban élnek, ahol célja, sőt szinte kötelessége volt egy nőnek férjhez menni.
Ettől függetlenül ez a te életed, te döntesz, hogy a jobb neked, meg majd a párod, ha lesz. A lényeg, hogy a boldogságot megtaláld.
Mi a párommal összeházasodtunk, így láttuk jónak és nagyon boldogok vagyunk, de ettől miért kellene mindenkinek ezt a példát követnie? Sokan vannak, akiknek semmit nem jelent a házasság, szerintem nekik teljesen fölösleges is.
Mert egyrészt önkéntesen akarod magad kizárni valamiből, amiről fogalmad sincs, mi, csak a kifelé látszó negatív oldalait látod, másrészt még ki is jelented.
A nagyszülőknek egyszerűen annyit kell mondani, hogy "ha úgy érzem, hogy eljött az ideje". Ennyi. Nem tudnak belekötni és békén fognak hagyni.
Nyugi, én is ilyen vagyok. De az idővel amúgy tényleg benne van a pakliban, hogy változni fog mit gondolsz erről. Csak a saját tapasztalat beszél belőlem. :)
Fiatal vagy még, nagyon is, szóval egyáltalán nem meglepő, hogy még egy komoly(abb) kapcsolat mellett sem gondolsz házasságra. Nálam is így volt. Aztán 29 évesen mégis hozzámentem a másik felemhez, aminek főként hivatali oka is volt. Sokminden egyszerűbb így, mint csak egy párként élve. Mondjuk azt azóta sem szeretem kimondani, hogy a férjem, meg a nevét sem vettem fel, maradtam az aki mindig is voltam, és az esküvő is csak egy 2 tanús ceremónia volt, de az idő bizony akkor is kikezdett. :)
Ne parázd túl! Ne foglalkozz a nagyszüleiddel (hozzáteszem, hogy gyanítom egy nagy adag dac is van a gondolkodásodba... én is utálnám, ha erőltetnének valamit. Sőt! Utálom is. Olyankor kijön belőlem a csakazértsem. :) Hagyd rájuk. Ők még másként gondokodnak. Csak éld az életed és amúgy pedig legyél nyitott. Ne zárd ki a lehetőségét semminek és soha ne mond, hogy soha! Soha nem tudhatod, hogy mit fog hozni az élet! :) 33N
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:09
úristen,ezt de jól elmondtad!
Tudom Off
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!