Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a papám édesapja zsidó...

Ha a papám édesapja zsidó származású volt, akkor bennem is van zsidó vér?

Figyelt kérdés
2011. júl. 4. 20:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%
Mellesleg én is apai ágon "vagyok zsidó", bár mint írtam, így ez nem is számít. Olyannyira nem számít, hogy nekem be kell térnem, nem számít az, hogy apai ágon kik a felmenőim. Csak az, hogy anyám nem zsidó, tehát (még) én sem vagyok az.
2011. júl. 4. 20:48
 12/19 anonim ***** válasza:
72%

Lehet hogy én vagyok a hülye, de én eddig úgy tudtam, hogy ez egy vallás. Mi köze van a vérhez?

Ha keresztény nagyszülőm volt, akkor a véremben van a kereszténység, vagy mi?

2011. júl. 4. 20:49
 13/19 anonim ***** válasza:
95%

20:49 Nép vagy vallás? Ezek a fogalmak nem zárják ki egymást.

Létezik zsidó vallás. Létezik zsidó nép, és létezik zsidó identitás. Egyik spirituális kérdés, másik vérvonal, harmadik meg személyes döntés. Ez elvileg három különböző dolog, de természetesen elég szoros kapcsolat van köztük. Könyvet lehetne írni a témáról (valószínűleg írtak többet is), nem igazán alkalmas a GyK.hu, hogy itt részletesen kifejtsem.

Kérdező!

Igen, genetikailag kb. 25%-ban az ő örököse vagy. A te döntésed, hogy ennek tulajdonítasz-e jelentőséget.

2011. júl. 4. 21:27
 14/19 anonim ***** válasza:
77%
A zsidóság alapvetően egy vallási közösség. Viszont a valláshoz kapcsolódó hagyományok annyira erősek voltak mindig is és olyan nagyon megkülönböztették az őket körülvevőktől, hogy különcként tekintettek rájuk, bárhova is kerültek a diaszpórában. Hogy ez az elkülönülés genetikailag alátámasztott-e, nem tudom, de azért szerintem nem véletlen, hogy a zsidó karikatúrák szinte mindig nagy orrú, vastag szemöldökű, göndör hajú férfiakat ábrázolnak. Ezzel szemben tipikus keresztény vagy muzulmán karikatúrát nem nagyon lehet elképzelni. Amúgy azt gondolom, teljesen mindegy, kiben milyen "vér" van biológiai értelemben, a kulturális környezeten és személyes élményeken múlik, mi lesz belőle.
2011. júl. 4. 21:29
 15/19 anonim ***** válasza:
12%

Kedves 20.49-es Nem lehet ...BIZTOS!!!

ez a zsidó nép vallása

2011. júl. 4. 21:37
 16/19 anonim ***** válasza:
95%
Igen!! Nem menekülhetsz a sorsod elől, a zsidó lét a véredben van. Nekem is szülő-->nagyszülő ágon. Annyi féle vér kavarog bennem hogy fáj tőle a fejem..
2011. júl. 4. 22:06
 17/19 anonim ***** válasza:
26%
Van de te ettől még magyar vagy. Sajnos a magyar zsidók többsége inkább a magyarság ellen dolgozott/dolgozik de voltak kivételek úgy hogy fel a fejjel.
2011. júl. 4. 23:26
 18/19 anonim ***** válasza:

20:45

azért kicsit genetikai dolog is mert az emberek fejéről is meglehet állapítani a legtöbb esetben.

De kérdező, ennyi zsidóvér nagyon sok emberben van

2011. júl. 5. 08:31
 19/19 anonim ***** válasza:
62%

Dehogy lehet megállapítani! Voltam Izraelben, amikor erről érdeklődtem, körberöhögtek. Van szudáni zsidó (éjfekete), van norvég zsidó, hófehér bőrrel és kék szemmel.

Ami téveszmeként él, az az abban a térségben elők (genetikailag régóta ott élő családok) esetében igaz valamennyire, enyhén arabos külső, de az orr baromság.

De ennyi erővel a görögök se mind göndör hajúak és izmosak, hiába néznek úgy ki az ókori szobrokon. Mint ahogy az olaszok vagy spanyolok se mind barna bőrűek.

2011. júl. 5. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!