Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen problémáitok vannak az...

Milyen problémáitok vannak az anyósotokkal, anyukátokkal, ha együtt lakik veletek és a párotokkal egy fedél alatt?

Figyelt kérdés
írjátok le konkrétan, mi az, ami idegesít benne, milyen konkfliktus források vannak, hogyan oldjátok, nem oldjátok meg. Eresszétek ki a gőzt nyugodtan!
2011. júl. 4. 12:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
61%
Anyós.Álló nap beszélt, fél pillanatra nem maradt csendben ráadásul követett még a lakásban is ( úgy kellett szólnom, hogy most pisilnék ne jöjjön már be)és mindenhova el akart kísérni.Még a barátnőmmel való találkozómra is.És többnyire szamárságokat hord össze.5 egész napig laktam vele egy fedél alatt, pedig türelmes ember vagyok.Ha maradok nagyon csúnya véget ért volna a kapcsolatunk. Az a baj, hogy senki nem beszélget vele én meg nem vagyok olyan, mint a családtagjai, hogy leordítom a fejét csúnya szavakkal, hogy hagyjon levegőhöz jutni. Így én aki nem utasította el lettem a célpont. Mivel megbántani nem akartam így elköltöztem, amúgy is utáltam volna azt a falut.
2011. júl. 4. 15:12
 12/19 anonim ***** válasza:
73%
Mi teljesen külön lakunk, de azért ha megengeded válaszolok. :)Jelen helyzetben inkább anyukám az, akivel a gondjaim vannak (sosem gondoltam volna, hogy nem anyósommal lesznek). Konkrétumok: Kislányomra sokat vigyáz, amikor látom, hogyan bánik vele, állandó pörölést hallok gyakorlatilag. Kislányom egy-két "csúnya" szót használ, amióta anyukám vigyáz rá: pl. elverem a s..ged. 3 éves. Tudom, hogy anyu h..lyeségből mondja ezeket, de talán nem így kéne ezzel a szóval. Magyaráztuk a lányomnak, hogy ne ezt a szót használja, hanem azt, hogy popsid, feneked. Vagy olyan énekekre tanítja, hallottam már, hogy "katona bácsi haptákba, belesza...rt a nadrágba.... :( Más. Múltkor szólt anyu, hogy "kidobtam a virágodat, mert el volt száradva". Tök mindegy, hogy el volt száradva, nem szeretem, ha helyettem rendezkedik a saját lakásomba. És nem értette, hogy miért nem tetszik nekem. Apróságok ugyan, de idegesítő apróságok.
2011. júl. 4. 15:14
 13/19 anonim ***** válasza:
Hm, exem lakott nálunk. A probléma exemmel volt, mert nem igazán akarta fizetni a rezsit.
2011. júl. 4. 17:17
 14/19 A kérdező kommentje:
írjatok még...ezek nem is oly nagy problémák, biztos mindent meg lehet kommunikációval oldani. Vannak még példák?
2011. júl. 4. 17:46
 15/19 anonim ***** válasza:
81%
Miért nem nagy problémák? Most komolyan? Főleg, hogy nem egy apróságról van szó, halmozottan rohadt idegesítő ám a sok kis hülyeség is. Aki idegesítő az úgy van vele, hogy de mit háborodik fel ilyen kis apróságon (Ja, hogy 50 van apróságokból?) akit idegesít, azt meg nem vigasztalja, hogy csak apróság, ha van ötven féle.
2011. júl. 4. 18:00
 16/19 A kérdező kommentje:
írjatok még ötven ilyen kis apróságot
2011. júl. 4. 22:12
 17/19 anonim ***** válasza:
81%

Jó én sorolhatom. Bár már nem élek együtt vele, ez van akkor mikor eljön látogatóba.

Cigi lóg mindig a szájából, rá kell szólni,hogy a gyerek mellett ne, a lakásba ne. Ha cigizett kint akkor mosson kezet, ha a gyerekhez akar nyúlni. Természetesen felháborodik, mert a keze nem koszos csak cigis. Azért is mindig szólni kell, hogy tömegközlekedett mosson már kezet, ha gyereket akar fogni.Úgy járkál a lakásban mintha otthon lenne, nyitogatja a hűtőt, kieszik belőle ezt azt és még lecsesz minket ha nem kínáltuk meg mindennel ami otthon van. Pl. csokival, de cukorbeteg. Megérkezik hozzánk és ránk szól, még be se lépett, hogy adjunk már neki valamit enni, de ebben a stílusban. Volt otthon főtt étel, de míg a városban intéztem a dolgom megfőzött( persze zsírral, amit itt senki nem eszik), tök mást is főzött mint amit én akartam főzni a családnak. Semmiről nem kérdezett meg. A tűzhelyt összegányolja,úgy hagyja.Elmosogat, de mosogatószert nem használ, csak elöblít mindent és úgy rakja a tiszta szárítóra majd a tiszta edények közé így lehet mindent elmosogatni. Beleszól a gyereknevelésbe. Butaságokat beszél pl a gyerek azért csuklik mert megfordult a szívbillentyűje, azt mondtam nem ezért erre legyökerezett, de mondott már köcsögnek is, pedig sima hangon beszéltem vele. Itt akar lenni napokig, ráadásul a mi hálónkban vagy a gyerek szobájában akar aludni, mert egyedül nem jó a vendégszobában. Folyton izzad és szorongatja a gyereket aki rettentő büdös lesz tőle. Nem fürdik csak hetente kétszer. Folyton beszél, böfög és gyakran fingik, de nem is szolidakat. Ami szót kiejt a száján az mind hazugság, de még a legapróbb, legjelentéktelenebb dolgokban is hazudik, ráadásul ezeket le sem tudja tagadni, mert látom. Csokit ad a gyereknek ( fél éves) és mondom neki, hogy ezt ne. Erre azt mondja oké. Jön haza a férjem elmesélem neki mit csinált az anyja erre számonkéri és a fia szemébe hazudik, hogy én hazudok, meg biztos nem jól láttam, következő pillanatban meg azt hazudja én adtam csokit a gyereknek és ő szólt rám :D persze a férjem se hisz neki el semmit. Folyton pénzt kunyerál.Mikor hazamegy meg elvisz dolgokat a hűtőből meg a spájzból, gondolok itt csipszre meg fél sajtokra. Megkérdeztem mit csinál, azt felelte, hogy elég dolgot vett anno a fiának ideje visszatörleszteni. Persze nem dolgozott soha két hétnél tovább egy helyen, és két munka között tartott 3 év pihenőt. Ő folyton beteg, nem dolgozhat...hazugság,hazugság,hazugság. Cukorbeteg de tömi a szájába a sütit és közben mondja h milyen beteg és ezért nem tud dolgozni. A gyereket folyton kikapja a kiságyból még ha egyet szusszan akkor is. Szinte meg kell verekednem érte, hogy a kezemben lehessen, vagy megszoptathassam. Meg mindenbe beleszól, kéretlen tanácsokat osztogat.

Mindent összevetve ezzel az a problémám, hogy mind ezt nálunk teszi, mert ha otthon csinálja kit érdekel. Nem ért a szép szóból.1 évig tűrtem az idepofátlankodásait, mert napokig mi tartjuk el ( még akkor is jött mikor a férjem elvesztette a munkáját, pénzt kunyerált). Megmondtam neki, hogy ha nem változik ide nem kell jönni. Unokázhat nyugodtan itt, egy napra eljöhet, de nincs itt alvás sem főzés, "mosogatás" stb. Azóta nem jön fel hanem a férjem leviszi a közeli játszóra a gyereket és ott találkoznak.

2011. júl. 4. 22:59
 18/19 A kérdező kommentje:
a kínos az, h mindig az unoka szívja meg, mert idióta nagyszülei vannak. Mások? Írjatok még ilyen részletekbe menően, mint az uccsó
2011. júl. 4. 23:51
 19/19 anonim ***** válasza:

07/04 22:59

Jó birka türelmed lehet! Én ha ilyen anyósom lenne repült volna az ablakon!

Nálunk tényleg csak az a baj, hogy a párom este fáradt így csak nappal lehetne szó egy kis összebújásról. 2 éve lakunk együtt.

2011. júl. 8. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!