Voltál már úgy hogy valakit bemutattak neked, aztán elfelejtetted a nevét? (családtag bemutat neked valakit)
Én meg teljesen az ellenkezője vagyok. Azonnal megjegyzem a neveket, arcokat is. Tanító vagyok, sok-sok gyermeket tanítottam, de mindnek tudom a nevét. Sőt, a szüleik nevét is. Elsős osztályomban másnap a nevükön tudtam szólítani a gyerekeket.
De emlékszem a régi iskolatársaim nevére is, a főiskolás társaiméra is. Sokuknak a születési dátumára is emlékszem, legalábbis a hónapot biztosan eltalálom.
Szóval ebben tényleg jó vagyok, már sokan meg is jegyezték. :)
Legalább ebben.... :):):)
29/N
Nekem úgy néz ki jó a névmemóriám, mert rengeteg embernek tudom a nevét (még úgy is, hogy annyira nem ismerem, csak mondjuk tudom hogy kicsoda mert pl a suliban 1 évvel fölöttem járt, rengeteg embernek tudom a nevét így).
Én inkább azokét nem tudom akik bemutatkoznak. Ugye nyújtja a kezét valaki, és mondja hogy XY vagyok. Olyankor szinte soha sem a nevére figyelek, hanem az arcára, arra hogy ne szorítsam meg a kezét, vagy hogy neki milyen a kézfogása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!