Jómódú szülők rövid pórázon tartott gyermekei! Miben nyilvánul ez meg nálatok, hogyan viselitek?
Szia!
Azt, én is hülyeségnek tartom, hogy jegyekhez kötik, ha meg szeretnél kapni valamit. A kettőnek semmi köze egymáshoz, ráadásul a Te érdeked, hogy tanulj. Arről nem is beszélve, hogy már nem vagy kisgyerek! Ha zavar, a problémát csak úgy oldhatod, meg ha megbeszéled a szüleiddel!
A BKV-n utazni tényleg nem egy felemelő érzés, főleg nem a csúcsforgalomban. A szüleid, biztos azért nem akarnak Neked autót venni, mert nem akarnak elkapatni! Szerintem nincs annál visszataszítobb, hogyha(főleg, ha fiatal) dúsgazdagon buta.(ezt nem Rád értem, hanem nagy általánosságban) Jó tudom, egy autó azért manapság már nem a dúsgazdagság jele...
Biztos vagyok benne, hogy miután megszerezted a diplomádat kapsz egy autót, vagy segítenek egyet beszerezni. Csak rá akarnak vezetni arra, hogy meg kell becsülni a pénzt, hiszen nem jön túl könnyen és ők is keményen megdolgoztak érte.
Egyébként van egy ismerősöm, akik szintén nagyon gazdagok. A fiúk 24 éves, nincs autója, saját lakása, pedig ha ők nem tehetik meg ezt a kíváltságot, akkor senki sem. Van egy állása, és most arra gyűjtöget, hogy vegyen egy lakást és utánna szép lassan beszerezze a többit is: autó, motor. A szülei azt akarják ezzel elérni, hogy tanulja meg beosztani a pénzét(hiszen, ha nem lenne konkrét vásárlási célja, egyszerűbb lenne eliszogatni a haverokkal, nem!?) és teremtse meg magának az élet "alap elemeit". Az autó problémát úgy oldották meg, hogy egyszerűen közösen használták-nagy általánosságban persze a szülők, de amikor nem kellett valamiért akkor ő kapta meg.
Szerintem azért összességében nem olyan nagy probléma, hogy 20 évesen nincs autód, hidd el, majd lesz később.
Remélem tudtam segíteni.
-Tündérlány(17)-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!