Jómódú szülők rövid pórázon tartott gyermekei! Miben nyilvánul ez meg nálatok, hogyan viselitek?
Első válaszolóval nagyon egyet értek.
Én azért valószínű kicsit bőkezűbb lennék a gyerekemmel,persze a fontos dolgok vásárlásakor.Mondjuk ha megérdemli a lakása árába adnék ajándékba,az autójába is,(nem 17 évesen)de nem kapatnám el.Munkára tisztességre nevelném,és,hogy valóban mindenért meg kell küzdeni.Egyébként értékelni is csak így tudja.
nem kérek természetesen pontos adatokat, amúgy én sem vagyok elkapatva, és nem gondolom hogy rossz lenne ez a nevelési szisztéma, illetve hogy minden a seggem alá kéne legyen tolva, csak olyan dolgokra gondolok amit sokkal kevésbé jómódú szülők, probléma nélkül megvesznek a gyereknek, pl hogy ne kelljen BKVznia, ha egyszer megengedhetik maguknak a dolgot. Nem gondolok én fullextrás, méregdrága autóra, csak valamire, ami azért biztonságos(nem rohad, rendben van motorikusan, meg a fékrendszer, kormánymű és van benne 1.6 körüli motor.
Amúgy a dolgok 98%át én veszem meg magamnak, abból a pénzből amit a cégnél keresek, de egy autó fenntartását ennyi pénzből, suli mellett nem engedhetem meg magamnak, ugyanakkor dühít, hogy olyan osztálytársak, akik azért nem mentek fősulira, mert anyagilag nem engedhetik meg maguknak, BMW-vel járnak suliba(nem újjal, hanem tizenévessel, de akkor is.)Amúgy jól kijövök a szülőkkel, csak ez a dolog zavar, és kíváncsi vannak e "sorstársaim" illetve hogy mit gondolnak a dologról.
20ffi vagyok, nemsokára végzek a sulival, aztán teljes munkaidőben dolgozom majd, és most is dolgozom, szóval nem vagyok rest megkeresni a pénzem munkával, csak ez az autó kérdés zavar, meg hogy jegyhez kötik, már 14 évesen is utáltam ezt a módszert.
Mert egyáltalán mi köze a suliban szerzett jegyeknek ahhoz hogy bkvzom e vagy kényelmesen autóval megyek haza utána?
Figyelj, vegzel a sulival vehetsz magadnak hamarosan akar full extras autot, akar kettot is.
Majd amikor megdolgozol az autodert, meglatod, hogy nem a manna farol pottyannak a fillerek le, a szuleidnek is meg kell erte dolgozni!
Sokkal jobban megbecsulod majd a dolgokat, remelhetoleg.
Millio diplomas ember jar BKV-vel dolgozni, es csak hetvegere veszik elo az autojukat, hiszen nem olyan jo dolog szerintem a budapesti dugokban allni a lampaknal, nem?
Orulj annak amid van, es soha ne legyel elegedetlen. Dolgozz meg erte!
igazatok lehet bizonyos dolgokban, nem mondom hogy az autó alap, tudom hogy sokan tömeg-közlekednek gyerekkel együtt, meg bevásárolnak gyerekkel, b k v-n de ettől még én gondolhatom másképp, nekem az autózás öröm, ha gyereket vállalok néhány éven múlva, az csak akkor lesz mikor a gyerek mellett is fenn tudok tartani autót, lesz lakásom, valamiféle egzisztenciám.
Akikről írtam osztálytársak, még mindig osztálytársak, és szakképzésre járok, ezután megyek majd meló mellett fősulira.
Nem halok bele a buszozásba, csak nem szeretem, és szerintem nem kéne luxus legyen az autó, az egy más kérdés hogy Magyarországon ez luxus. Sok ismerősömnek van, korombelieknek.
Amúgy egy egy ilyen régi B k v busz a sokszorosát bocsájtja a levegőbe mint egy korszerű 5-8éves autó, szóval nem feltétlen olyan baromi környezettudatos.
Biciklivel és gyalog eléggé korlátozott a szállítható cuccok mennyisége, a komfort eléggé csekély, az egyszerre megtehető kilométert száma szintén nem túl sok, plusz megizzad az ember fia/lánya a biciklizéstől ami eléggé kellemetlen szerintem, ez a baj a b k v - n is, eltalálni a megfelelő mennyiségű ruhát, néha elég gázos, a biciklit ellopják.
Soroljam még?
A bicikli számomra csak rekreációra jó, azzal közlekedni, ide oda menni, nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!