Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jómódú szülők rövid pórázon...

Jómódú szülők rövid pórázon tartott gyermekei! Miben nyilvánul ez meg nálatok, hogyan viselitek?

Figyelt kérdés
Jegyekhez kötött autóvásárlás, jegyekhez kötött bármi vásárlása, ilyenekre gondolok elsősorban. Engem az zavar elsősorban, hogy akik tudják mivel foglalkozunk, irigykednek, közben meg ők járnak kocsival suliba minden nap példának okáért.
2009. márc. 27. 19:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Nagyon remélem, hogy ez a kérdés nem fogj szitkozódásba, óriási nagy vitába torkollani. Nem írom le, se az anyagi helyzetünket ezért se mást. Hiába jómódúak a szüleim én nem voltam soha elkapatva. Nem voltam elkényeztetve úgy éltem mint más átlagos gyerek. Nem volt 125 pár cipőm, nem kaptam érettségire autót. Apám a semmiből teremtette az egzisztenciáját, a gyerekeit is így nevelte, hogy semmiért nem jár semmi. Annyi segítséget kaptunk, hogy nyáron lehetett nála melózni, és ha esetleg icipici hiányzot a zsetonból, azt kiegészítette. Az első márkás cipőmet is így vettem meg. Miután felnőtttem , úgy segített, hogy a lakásomra, kocsimra, tőle kaptam kölcsön, nem banknak kellett visszanyomni a hitlet, kamatostól. Imádjuk egymást apámmal, teljesen jónak tartom a nevelési elveit, én is így nevelem a sajátjaimat. Nem nevelem arra a gyerekemet, hogy különbek másoknál, nem kap érdemtelenül semmit, nem rakok a segge alá se kocsit se lakást. Meg kell tanulni, hogy az életbe semmi nincs ingyér, mindenér qurvára meg kell küzdeni.
2009. márc. 27. 19:11
 2/13 anonim ***** válasza:
51%

Első válaszolóval nagyon egyet értek.

Én azért valószínű kicsit bőkezűbb lennék a gyerekemmel,persze a fontos dolgok vásárlásakor.Mondjuk ha megérdemli a lakása árába adnék ajándékba,az autójába is,(nem 17 évesen)de nem kapatnám el.Munkára tisztességre nevelném,és,hogy valóban mindenért meg kell küzdeni.Egyébként értékelni is csak így tudja.

2009. márc. 27. 19:21
 3/13 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a szülőkön múlik ez az egész, nem is igazából a pénzen. Az én szüleim is jómódúak, de sosem kötötték ki, hogy bármilyen jegyet kell kapnom bármihez is. A pénz az egy dolog, az már más kérdés, hogy meg is tanítanak-e bánni vele vagy hagyják eszetlenül szórni, esetleg zsarnolnak, mint a te esetedben. Már elég idős lehetsz, hogy megmondd a szüleidnek, hogy te mit szeretnél és hogy ők ne próbáljanak befolyásolni. A pénz nem minden, ne hagyd magad megvenni.
2009. márc. 27. 19:23
 4/13 A kérdező kommentje:

nem kérek természetesen pontos adatokat, amúgy én sem vagyok elkapatva, és nem gondolom hogy rossz lenne ez a nevelési szisztéma, illetve hogy minden a seggem alá kéne legyen tolva, csak olyan dolgokra gondolok amit sokkal kevésbé jómódú szülők, probléma nélkül megvesznek a gyereknek, pl hogy ne kelljen BKVznia, ha egyszer megengedhetik maguknak a dolgot. Nem gondolok én fullextrás, méregdrága autóra, csak valamire, ami azért biztonságos(nem rohad, rendben van motorikusan, meg a fékrendszer, kormánymű és van benne 1.6 körüli motor.

Amúgy a dolgok 98%át én veszem meg magamnak, abból a pénzből amit a cégnél keresek, de egy autó fenntartását ennyi pénzből, suli mellett nem engedhetem meg magamnak, ugyanakkor dühít, hogy olyan osztálytársak, akik azért nem mentek fősulira, mert anyagilag nem engedhetik meg maguknak, BMW-vel járnak suliba(nem újjal, hanem tizenévessel, de akkor is.)Amúgy jól kijövök a szülőkkel, csak ez a dolog zavar, és kíváncsi vannak e "sorstársaim" illetve hogy mit gondolnak a dologról.

2009. márc. 27. 19:28
 5/13 A kérdező kommentje:

20ffi vagyok, nemsokára végzek a sulival, aztán teljes munkaidőben dolgozom majd, és most is dolgozom, szóval nem vagyok rest megkeresni a pénzem munkával, csak ez az autó kérdés zavar, meg hogy jegyhez kötik, már 14 évesen is utáltam ezt a módszert.

Mert egyáltalán mi köze a suliban szerzett jegyeknek ahhoz hogy bkvzom e vagy kényelmesen autóval megyek haza utána?

2009. márc. 27. 19:33
 6/13 anonim ***** válasza:
85%
Azért bele ne halj már. Gondolom azért kötik jegyhez, mert nem szeretnék, ha ellazsálnád a sulit, szóval egyrészt motiválna is valami, másrészt azért mert csak úgy nem osztogatnak semmit (jobb helyeken). Ki kell érdemelni. Amúgy pedig nem utolsó szempont, hogy nem vagy már kisgyerek, akkor akarj kocsit, ha te magad fenn tudod taratni. Az meg, hogy vannak olyan volt osztálytársaid, akik azért nem tanultak tovább mert nem engedhették meg maguknak... hát tudod... ne sajnáld tőlük az autót, szerintem szívesen cserélnének veled. Gondolom mivel elmentek teljes állásba dolgozni, ennyit megengedhetnek maguknak, viszont nem fognak azzal a végzettséggel rendelkezni, mint te. Valamit valamiért.
2009. márc. 27. 19:56
 7/13 anonim ***** válasza:
80%
Hadd tegyem hozzá, hogy én 24 évesen, úgy, hogy gyerekem van se járok autóval, szóval mielőtt belehalsz, hogy milyen nehéz neked buszozni, hát én minden nap ezt teszem egy másfél éves gyerekkel együtt. A szüleid megdolgoztak azért, amilyük van, diploma után majd te is megdolgozhatsz azért, hogy neked is legyen. Én sem apáméktól várom, hogy kocsit meg lakást vegyenek nekem.
2009. márc. 27. 19:58
 8/13 anonim ***** válasza:
59%
Hű, azért az autóvásárlás ne legyen alap. Még akkor se, ha tényleg kőgazdag szüleid vannak. Gondolj pl. arra, hogy a gyaloglással, biciklizéssel vagy bkv-val (ha már megteheted) sokkal környezettudatosabb vagy, mint azok, akik egyedül ülnek az autóban, és nyomják a város levegőjébe a sok szart. Vagy arra, hogy ha most (huszas éveid elején) ezt is megveszik neked, akkor mi lesz az, amiért te magad dolgozol meg? Nem irigylem az anyagi helyzetedet, bizonyára a szüleid megdolgoztak azért, hogy most jól éltek. De szerintem 20 évesen elkezdhetsz a saját lábadra állni, és legfennebb kölcsönt kérni tőlük pl. a lakásra. Mert azt tényleg jobb a szülőktől kérni, mint a banktól. Mondjuk ne 20 év alatt add meg. :)
2009. márc. 27. 20:24
 9/13 anonim ***** válasza:
79%

Figyelj, vegzel a sulival vehetsz magadnak hamarosan akar full extras autot, akar kettot is.

Majd amikor megdolgozol az autodert, meglatod, hogy nem a manna farol pottyannak a fillerek le, a szuleidnek is meg kell erte dolgozni!

Sokkal jobban megbecsulod majd a dolgokat, remelhetoleg.

Millio diplomas ember jar BKV-vel dolgozni, es csak hetvegere veszik elo az autojukat, hiszen nem olyan jo dolog szerintem a budapesti dugokban allni a lampaknal, nem?

Orulj annak amid van, es soha ne legyel elegedetlen. Dolgozz meg erte!

2009. márc. 27. 21:05
 10/13 A kérdező kommentje:

igazatok lehet bizonyos dolgokban, nem mondom hogy az autó alap, tudom hogy sokan tömeg-közlekednek gyerekkel együtt, meg bevásárolnak gyerekkel, b k v-n de ettől még én gondolhatom másképp, nekem az autózás öröm, ha gyereket vállalok néhány éven múlva, az csak akkor lesz mikor a gyerek mellett is fenn tudok tartani autót, lesz lakásom, valamiféle egzisztenciám.

Akikről írtam osztálytársak, még mindig osztálytársak, és szakképzésre járok, ezután megyek majd meló mellett fősulira.

Nem halok bele a buszozásba, csak nem szeretem, és szerintem nem kéne luxus legyen az autó, az egy más kérdés hogy Magyarországon ez luxus. Sok ismerősömnek van, korombelieknek.

Amúgy egy egy ilyen régi B k v busz a sokszorosát bocsájtja a levegőbe mint egy korszerű 5-8éves autó, szóval nem feltétlen olyan baromi környezettudatos.

Biciklivel és gyalog eléggé korlátozott a szállítható cuccok mennyisége, a komfort eléggé csekély, az egyszerre megtehető kilométert száma szintén nem túl sok, plusz megizzad az ember fia/lánya a biciklizéstől ami eléggé kellemetlen szerintem, ez a baj a b k v - n is, eltalálni a megfelelő mennyiségű ruhát, néha elég gázos, a biciklit ellopják.

Soroljam még?

A bicikli számomra csak rekreációra jó, azzal közlekedni, ide oda menni, nem érdemes.

2009. márc. 27. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!