Segítesz? Kérdésed túl rövid, blabalba
Igen,munkavállalással kaphatsz "tartózkodásit" vagy mit,de amint lejár a munkaszerződésed kiutasíthatnak az országból.(asszem).
Ha házasodni akarsz,akkor meg ki kell menni oda külföldre(turistaként nemtom hány napot lehet kint lenni,de pl USÁBA 14napot),megházasodsz és voálá megvan a tartózkodásid v letelepedésid...
1. válaszoló vgyok. Te tényleg EU-ra gondolszm Eu-ról beszélsz? Nyitva vannak a határok, én még semmi féle tartózkodási engedélyről nem hallottam.. De pl egy igen jó megoldásnak tűnik az au pair-kedés. Mert nem kell tökéletes nyelv tudás és cserébe, hogy gyerekre vigyázol, családdal laksz, nem fizetést kapsz, hanem zsebpénzt és nyelvtanfolyamot.
Én tavaly nyár elején érkeztem fr.o.-ba és semmiféle tartózkodási engedélyt nem kértek, mert párom itt él, rajta keresztül kaptam TB kártyát, stb.
Szóval, feltételezem van párod, aki nem magyar és vele akartok összeházasodni, akkor talán neki kellene ezekről informálódnia és segítenie neked , hogy minden rendben legyen.
Az USA az már más, de te EU-t írsz, amire tudtommal ezek a tartózkodási és letelepedési jogszabályok nem úgy vonatkoznak, mint pl az usára. Nem írtál el valamit?
Melyik országról beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!