Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lett az emberekkel?

Mi lett az emberekkel?

Figyelt kérdés
Ezelőtt mindenki 20-25évesen vállalt gyereket, most meg már kitolódott a fenébe 30-35év körüli átlagba minimum , ha nem több,nem késői ez egy kicsit? enyhén fura hogy mire a gyerek felnő vénember lesz a szüleiből . férfi létemre már 24évesen szeretnék 1 kölköt legalább,velem egykorú nővel. ja és még az ,hogy az eljegyzések is egyre csekélyebb mértékűek , ez pedig nem kedvez az ország számára sem egyébként, hogy szinte mindenki élettársi viszonyt folytat a másikkal
2011. jún. 30. 21:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen....A mai Magyarország!!!Szinte már luxus gyermeket nevelni.Egy minimálbérért dolgozó szülők gyerekének szerintetek milyen élete lesz anyagi szempontból?Még etetni is nehéz, nemhogy ruházni, kirándulni küldeni, iskolába járatni stb...Jelenleg 2011-ben lehet, hogy 35 évesen szülnek átlagba a magyar nők, de ez is csak tovább fog romlani, és vagy nem is szülnek, vagy majd 40 évesen.Katasztrófa, hogy mi lett Magyarországból.Az esküvőre meg kinek van pénze?Még aki nagyon ragaszkodik hozzá annak is várnia kell éveket amíg összespórolja rá a kis pénzét.
2011. jún. 30. 22:11
 12/18 anonim ***** válasza:
79%
Mellesleg amíg így beszélsz, hogy akarsz 24 éves korodban kölköt inkább ne vállalj. Gyerek vagy te magad is.
2011. jún. 30. 22:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Kell hozzá apuka aki a valódi gyerek láttan nem veszi a kalapot.

kell hozá pénz,mert a tápszer stb nem ingyen van.

kell normális lakhely, nem kell tizenévesen a szülők nyakára szülni.

Állambácsi nyakára,panelbe egyszobá ,putriba hármat négyet csak egy réteg szül, de azok pénzért sajnos.

2011. jún. 30. 23:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az egyik hozzászólóval: nem az emberek változtak, hanem a körülmények.

A barátom 31 éves, évek óta dolgozik, de nem keres sokat, sokszor hónap végén épphogy marad kajára.

Én hébe-hóba dolgozgatok (alkalmi munkák), tanulok és még itthon lakom, mert egyenlőre nem keresek annyit, hogy összeköltözhessünk a barátommal.

Pedig igen, mindketten nagyon szeretnénk és már babáról is volt szó, de a jelenlegi helyzetet elnézve, még legalább 2-3-4 év, mire vállalhatunk majd.

Tehát sok hozzánk hasonló pár még összeköltözni sem tud, mert egyszerűen ebben az országban rengeteg ember nem tud annyi pénzt megkeresni, ami akár ehhez elég, nemhogy egy gyerekhez.

most lehet, hogy tök jól eltervezgetted, hogy 24 évesen gyereked lesz, de sajnos a világ nem úgy működik, ahogy mi elképzeljük (bár én drukkolok neked).

Képzelheted, én már nagyon vágyom sokszor egy babára, aztán még arra sem futja, hogy együtt éljünk a párommal...

Welcome in the real world...

L/24

2011. jún. 30. 23:25
 15/18 anonim ***** válasza:

Azért ne csináljunk már úgy, mintha ez csak Magyarországon lenne így. Minden fejlett országban tolódik kifelé az első gyerek vállalásának időpontja.

Egyrészt lehet az anyagiakkal is magyarázni, de ez nem minden esetben állja meg a helyét.

Ha tendenciáról beszélünk, akkor fontos, hogy növekszik az átlagéletkor is, így "ráérnek" később szülni a nők. Ez maga után vonja azt is, hogy változnak a társadalmi elvárások, és a lehetőségek is.

2011. júl. 1. 00:18
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Tudod régen 16 évesen kezdtek dolgozni az emberek. Tehát 20-24 éves korra 4-8 év munkaviszonya volt, amiből tudott félretenni no meg párja is és abból lehet már gyereket nevelni úgy hogy kvázi mindent megtudj adni neki ne csak a zsömlét meg a párizsit. Ma az emberek 25 évesen jönnek ki az egyetemről és vegyük azt hogy baromi mázlisak és rögtön lesz munkájuk is. A 4-8 év munkaviszony 29-34 éves korra lesz meg és evvel együtt az a pénz mennyiség (esetleg lakás, autó, stb) ami mellett bevállalnak egy gyereket, mert már tudják el tudják majd rendesen tartani, mindent meg tudnak neki adni (itt nem luxusról van szó, hanem játékok, pelenka, kiságy, babakocsi, kaja, aztán nagyobb ágy, iskola cucc, stb.). Hát ezért tolódott ki, de ha az ember kicsit belegondol nem teszi fel a kérdést se.
2011. júl. 1. 07:58
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez azért van így , mert egyre többen vállalnak diplomát, így eleve 24 évesen kerülnek ki az egyetemről és akkor kezdenek még csak munkát keresni.

A másik, hogy régen egy házaspár az egyik fizetést félre tudta tenni és abból építkezni, ma a 2 fizetés sem elég egy hónapra. Harmadjára ha valaki tanul nem házasságon töri a fejét, hanem mielőtt dolgozni akar, hogy legyen saját vagyona, lakása és ahogy kikerül az egyetemről akkor kezd igazán pár keresni (persze vannak kivételek, de nagy többség nem kötelezi el magát a tanulási évek alatt)így a gyermekvállalás is kitolódik.

A fiataloknak, pályakezdőknek csak úgy van esélye a gyűjtögetésre ha otthon laknak a szülőknél és valljuk be oda nem szívesen vállalnak gyereket, megint csak kitolódik a gyerekvállalás.

És az sem elhanyagolható, hogy míg régen a nagyszüleim tudtak segíteni anyuéknak a házépítésben,autóvásárlásban, addig mi, a szüleinktől csak a hitelt örököljük, vagy a panel lakást, nem telkeket és házakat.

2011. júl. 1. 08:57
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

28 éves vagyok, a férjem 27. Tavaly volt az esküvőnk, idén márciusban született meg a kislányunk. A férjem átlagban 150ezret keres, a 100-at én is megkaptam majdnem mindig.

MÉGIS!!! A férjem még erdőre is jár, hogy kiegészítsük a jövedelmünket. Tavaly októbertől idén januárig szinte alig volt itthon(erdőn csak télen lehet dolgozni). Nem élünk nagy lábon, hitelünk hál Istennek nincs, csak a ház törlesztőrészlete. A számlák minimum havonta 50 ezret kitesznek. Nekünk szerencsénk van, mert a férjem szülei sokat segítenek. De aki minimálbérből él?(az ugye 74000 ft). Szerinted havi 150ezerből el lehet tartani egy családot?

Szép dolog, ha valaki 24 évesen így gondolkodik, de megvan mindehhez a háttered is?

Terhességem 8. hónapjától kórházban voltam. Én voltam ott a legidősebb első gyerekes kismama. És a többiek? 10 nőből 7 az a bizonyos "putris", akik huszonegynéhány évesen a 4. 5. 6. vagy épp a 8.!!!! gyereket szülték az adófizetők nyakára.

Úgy ám! Akinek még nincs gyereke de dolgozik, jó pár "putris" gyereket eltart, mert ugyebár a segélyt az adófizetők pénzéből osztják.

Talán kevesebb pénzt kellene elvenni attól aki dolgozik és az ingyenélőknek adni, hogy a fiataloknak lehessen jövője. És akkor talán többen mernének gyereket vállalni.

2011. júl. 1. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!