Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek hány hónapos...

Szerintetek hány hónapos kisbabámmal utazhatok el a nagyiékhoz elöször?

Figyelt kérdés
A babám 2hós és szeretném végre elvinni anyuékhoz , hogy az otthoni rokonok is lássák,de nem ez a fö cél,csak kapcsolodjak ki 1kicsit.50 km-re laknak, ezért néhány napra mennénk, mert nem sürven megyünk.A férjem nem engedi,aki mellesleg minden nap dolgozik fél 9ig,tehát gyakorlatilag nincs is velünk soha.Meg szerinte az én rokonaim össze fogják nyalni,mert az ö rokonai okosak és senki se puszilgatta-szerinte.Nekem egész nap itt kell laknom a szüleivel,ráadásul az anyja belebujik a pici képébe mikor a cicimen lóg,holott tudja,h ez egy intim dolog és nem kéne annyira mindenbe benne lenni.Utálja hogyha nekem jó és gyakorlatilag nem is vele élek hanem a szüleivel,mert csak aludni jön haza.Akkor miért ne tölthetnék el pár napot a saját szüleimnél?Ugy érzem nem sokéig birom mellete,mindent megtilt és máshogy gondol mint én,csak a picire gondolok.Rossz lenne neki apa nálkül felnöni...
2011. jún. 30. 10:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szerintem is nyugodtan elviheted a szüleidhez.

S attól se lesz baja ha megpuszilgatják,sőt fgoja szokni az embereket.

egyik ismerősőm nem hagyta,hogy a gyerekét puszilják,vagy csak odahajoljanak hozza,nehogy elkapjon valamit...most meg hogy kicsit megnőtt,olyan félénk,szégyelős....mondjuk ez nem csak azon múlik,de szerintem ha egy gyereke kiskorában nem szok hozza az emberekhez stb...akkor ilyen lesz...

a férjeddel meg beszéld meg,biztosan beleegyezik...

2011. jún. 30. 10:42
 12/19 anonim ***** válasza:
Igen ahogy az egyik előttem szóló írta, nem engedélyt kérj (nem kell neked engedély felnőtt ember vagy) csak jelentsd be neki,hogy holnap elmész a szüleidhez
2011. jún. 30. 10:43
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem rab vagy, hanem feleség, oda és akkor mész, amikor és ahova akarsz. Az más kérdés, hogy nyilván kellemetlen hallgatni a férjed családjának az "ellenkezését".

Állj a sarkadra. Próbálj nem kijönni a sodrodból, ha beléd kötnek, és tedd amit szeretnél. Ha olyan a viszonyotok, beszélj erről a szüleiddel is, ha ott vagy náluk, jól fog esni egy kis lelki támasz és meglátod, hogy neked van igazad ebben az egész kérdésben!

Sok szerencsét és gratulálok a picihez.

2011. jún. 30. 10:44
 14/19 anonim ***** válasza:
Két részre osztom a problémát. Egyrészt a 2 hónapos babáddal lemehetsz a szüleidhez! Egyrészt kikapcsolódni, másrészt, hogy ők is láthassák! Joguk van hozzá! A picivel biztosan nem lesz gond, ő még ahhoz kicsi, hogy bármi probléma legyen az utazással, hogy nem otthon van. Azért próbáld tudatosítani a rokonokban, hogy ne nagyon nyalják falják, mert az ő kis immunrendszere még nulla. Mindig mossanak kezet, ez alap. Ne adják kézről kézre. Én legalábbis ilyen kicsinek csak a szüleimnek engedném még át a gyereket. A másik téma: ne az legyen a szemed előtt, hogy a gyerek apa nélkül nő-e fel, hanem, hogy hogyan lesztek boldogok. Ilyen családban, ahol éltek nem hiszem, hogy boldogan lehet élni. Mi az, hogy a férjed megtilt neked dolgokat? Nem vagy önálló emberi lény, aki független mástól? Elköltözni nem tudnátok? Anyósodék se túl okosan próbálnak együtt élni veletek, meg kéne érteniük, hogy nem gyerekek vagytok már, hanem családos felnőtt emberek, akiknek joguk van dönteni a saját dolgaikban, még akkor is, ha ők befogadtak, amiért egyébként tisztelni kell őket. Viszont azt is tudom, hogy az ilyen emberek általában túlzottan feketén-fehéren látnak mindent, tehát beszélni velük és megértetni velük bizonyos dolgokat nagyon nehéz, szinte lehetetlen. Én a költözést javasolnám, bár azért a férjedet is "rendbe kéne hozni".
2011. jún. 30. 10:58
 15/19 anonim ***** válasza:
56%
azért ledöbbentett egy-két válaszoló, miért kéne "előkészítenie a terepet" meg "szökni"?????????...felnőtt ember, szépen fogja magát és elutazik, ennyi, nem rab...
2011. jún. 30. 11:00
 16/19 anonim ***** válasza:

menjél csak, 50 km nincs olyan messze, jó lesz neked is a kikapcsolódás. A babának szinte mindegy hol van még ebben a korban, csak legyen anya, kaja meg alvóhely. Anyósodnak szóljál, hogy zavar, ha néz szoptatás közben. Ha most nem szólsz neki ilyesmiért, akkor később sokat fogsz szenvedni.

Mi az, hogy a férjed nem engedi, álljon meg a menet, nem külföldre akarod csempészni. De ha ekkora gond, kérd meg anyudat, jöjjön el értetek, akár vonattal, busszal is, és együtt könnyebben tudtok hozzájuk menni.

2011. jún. 30. 12:10
 17/19 A kérdező kommentje:
Beszéltünk a témáról és azt mondta nem engedi meg hogy napokig ott legyünk nagyiéknál nélküle,csak ugy ha ö is jön.Tehát ugy képzelte el, h vasárnap reggel megyünk,este jövunk,mert nincs több szabadnapja.Mert egy ilyen pici babát nem lehet hurcolni, és ANYÁM sem nyalogathatja csak at övé persze.Utolag persze mondte , h nem komolyan gondolta,de nagyon megsértett.Mert az én anyám segitene hogy külon költözzunk,de ö nem akar,örökre a szüleivel akar élni,mert nekünk ott helyünk,mint 100 évvel ezelötti idökben.Én idejöttem lakni,tehát feledkezzek meg az otthonomról,szüleimröl,csak néha tehetünk otthon villámlátogatást.Most az az uj teoriája,h meg akar változni és tényleg jó ember is csak borzasztóan szeret uralkodni és parancsolgatni,azt mondja,mert félt.De amit eldöntött az ugy lesz a változás ellenére is...Mit kéne tennem?Esküszöm rég itthagytam volna ha nincs a gyerek.
2011. júl. 1. 19:16
 18/19 anonim ***** válasza:
mit kéne tegyél? hazamenni anyádékhoz min. egy hétre és átgondolni a dolgot...fogd magad és ülj fel a buszra, ha meg akar benne akadályozni valaki, akkor hívj rendőrt
2011. júl. 1. 19:57
 19/19 anonim ***** válasza:
az uralkodásban a szülei is segítenek neki, és előbb-utóbb el fog lehetetlenedni a kapcsolatotok, mert összefognak ellened és mindig azt fogod csinálni, ami nekik tetszik, nem amit te szeretnél. És ha a gyereked is ezt látja, hogy anya véleménye nem számít, te leszel a család lábtörlője, ezt gondold végig.
2011. júl. 2. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!