Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam meg az apósomna...

Hogyan mondjam meg az apósomnak, hogy ne tegye nevetségessé magát?

Figyelt kérdés
Az apósom, aki lassan 60 lesz, nemrég beleszeretett egy fiatal nőbe, s az új kedvese miatt bohócot csinált magából. Elkezdett húszévesekre való pólókat hordani, feszes farmereket, de a csúcs az volt, amikor tegnap úgy jött haza, hogy be lett festve a haja (amely már erősen őszült) fényes feketére. Hogyan közöljem vele kíméletesen, hogy így nem fog fiatalabbnak látszani, csak komikusabbnak? Így is rajta nevet az összes szomszéd.
2009. márc. 27. 00:47
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Én apósom is ilyen volt. Szerelems lett a fiam egyik fiatal tanárnőjébe. Persze a tanárnéni nem viszonozta, de nem szólt. A fiamért ő ment minden nap az iskola elé és hát eléggé furcsán nézett ki néha. Ő is befestette a haját, motoros bőrdzsekit vett és izompólót.

A fiam egyik ilyen alkalom után közölte vele vacsoránál, hogy "Papa! Ne gyere többet értem, mert mindig másnap az osztálytársaim rajtam nevetnek, hogy hogy nézel ki."

Az öreg megsértődött és hetekig nem szólt hozzánk. Utánna odajött és közölte, hogy gondolkozott és igazunk van. Bohócot csinált magából egy nő miatt, aki nem is foglalkozott vele, csak biztos kinevette a háta mögött.

Lehet, neked is valami ilyesmit kellene tenni, hogy észhez térjen.

2009. márc. 27. 12:12
 12/24 anonim ***** válasza:
73%
Én nagyon remélem, ha megöregszem és bohócot akarok csinálni magamból (akár mert elvette a szerelem az eszemet), akkor lesz valaki, aki figyelmeztet, hogy ne tegyem!!! Magamat ismerve először megsértődöm, aztán amint "kijózanodom", hálás leszek érte.
2009. márc. 27. 12:39
 13/24 anonim ***** válasza:
86%

Esetleg annyit mondjatok, hogy papa (vagy ahogy szolitjatok) ez a feszes farmernadrag es a polo nem 60 eveseknek valo.

Nem fog adni a velemenyetekre, szerintem nem is kell.

Sokkal jobb ez igy, hogy ennyi idosen oltozkodik, fiatalos akar lenni, mintha az lenne a problematok hogy iszik, kocsmazik, apolatlan, koszos vagy sulyos beteg...stb. szoval szerintem ez egy jo dolog!

Ne bantsatok, hagyjatok elni! Had nevessen rajta aki akar, akar ti is:) Akik kinevetik, azokon is van mit nevetni, ebben biztos vagyok!

Elni, es elni hagyni:)

2009. márc. 27. 13:26
 14/24 anonim ***** válasza:
72%

Az apám 50 lesz lassan (hú de furcsa:)), farmerben, pufidzsekiben, baseballsapiban nyomul, apósom kb egy tizessel idősebb, aktívan sportol, nem úgy mondom h fiatalosan öltözködik, hanem azt h úgy néz ki mint egy normális ember.

Mondd neki, amit írtál: nem fiatalos, ahogy öltözködik. NEm illik hozzá ez a stílus. És igen, vidd magaddal vásárolni, ha ebben partner az após, inkább segíts neki.

A szomszédok meg szimplán irigyek.

2009. márc. 27. 13:51
 15/24 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem neked ehez semmi közöd. Miért nem örülsz annak, hogy egészséges és boldog apósod van. Ha ettől ő jobban érzi magát,akkor téged miért zavar?

A szomszédok meg nem számítanak, nem a szomszédnak kell megfelelnie.

2009. márc. 27. 15:08
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy kicsit OFF: de bírom, hogy a fiatalok nem bírnak semmi kritikát elviselni az idősebb korosztálytól, de a fiatal megmondaná az öregnek, hogy milyen cuccban járjon... naneee...:)) Ha pávatollat dug a s*ggébe, az is az ő dolga. Szerintem.
2009. márc. 27. 20:57
 17/24 A kérdező kommentje:
Nekem fáj, hogy kinevetik szegényt, pedig egy nagyon rendes ember. Anyósom halála után egyedül nevelte fel a fiát, szépen ellátta a munkáját. És akkor pár hónapja jön egy velem egykorú kis hölgyike, aki teljesen kivetkőzteti önmagából.
2009. márc. 27. 22:02
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kéne beleszólnod az apósod dolgába.

Nyilvánvalóan éppen kapuzárási pánikot él át, és ha ledorongolod, csak rosszabb lesz - neki is és nektek is. Majd túl jut rajta egy-két év alatt, mint ahogy a kamaszkoron is túljutott mindenki.

2009. márc. 28. 09:09
 19/24 A kérdező kommentje:
Én nem akartam szólni sokáig. Hallgattam, mikor megjelent piros pólóban és beszűkített szárú farmerben. Hallgattam, mikor elkezdett konditerembe járni. Hallgattam, amikor nézegette a tükörben a fülét, hogy kifúrassa-e. (Szerencsére ettől visszariadt.) De amikor hazajön hollófekete hajjal, amiről ordít, hogy festve van, és a férjem is megbotránkozik, akkor csak szólnom kéne valamit finoman. A férjem nem mer neki szólni, csak nekem puffog, engem ösztökél, hogy beszéljek végre az apjával. Mit tegyek?
2009. márc. 28. 09:22
 20/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát nem tudom. Ha nekem valami problémám van a szüleim egyikével, akkor én mondom meg neki, nem a házastársamat uszítom rá...

Mit gondolt a férjed? Majd odaállsz apósod elé, hogy:

"Kedves Apuka! Igazából a fiadnak nem tetszik az új stílusod, de engem küldött, hogy szóljak, hogy vegyél vissza magadból, a szomszédok rajtad röhögnek, minket meg szétvet az ideg."

Szerintem egy férfinek nincs annál megalázóbb, mikor egy nő, pláne ha a menye szól neki, hogy gáz, ahogy kinéz. Ez inkább egy férfi beszélgetésnek kéne lennie, ha már nagyon be akartok neki számolni arról, hogy mit gondoltok az új stílusáról.

2009. márc. 28. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!