Hogyan mondjam meg az apósomnak, hogy ne tegye nevetségessé magát?
Nem tudom, mennyire veszi majd figyelembe mások véleményét, merthogy a szerelem az ugye vak meg süket is...
Én személy szerint enyhén "bókoló" -an járnék el, vagyis említeném, hogy nekem, mint fiatal nőnek mennyire imponál egy "tisztes-őszes halánték", mennyire sármos az, mikor egy férfi őszül, de a szemei fiatalon csillognak :-)))
Ruházkodás? Valamilyen átmenetre kellene rávezetni: fiatalosra, de nem kismacsósra, mert akkor tényleg nevetséges.
Valahol azt kellene megértetni vele, hogy ok. szerelmes, és ti ezt meg is értitek, merthogy ő is férfiból van, de legyen úgy szerelmes, hogy a nő őbele szeressen bele, ne a feszes nacijába...
Alakítson ki inkább egy férfias sármot, eleganciát, az sokkal vonzóbb. Hátha a menyére/lányára, mint fiatal nőre szívesebben hallgat (férfitól úgy venné a kritikát,hogy írigylik őt, merthogy milyen fiatalos!)
lehet, megéri rávárni a dolgokkal pár hetet, mert elmúlhat a szerelem, vagy esetleg mástól, távolabbi rokontól, baráttól is kaphat rejtett kritikát és ha ezután jelzitek ti is finoman a dolgokat, akkor jobban elgondolkodik.
ha segíteni akarsz neki akkor tanácsot adj neki. Abban hogy mi áll jól neki, és mit hordjon.
Pl egy fiatalon sem áll jól minden. Mond meg neki milyen farmert, inget vegyen magának, milyen pólót stb... nem kell ódivatunak, meg elhanyagoltnak lennie, de röhejesen se nézzen ki.
Adj tanácsot neki mit mivel vegyen fel, menj el vele vásárolni.
Én - ellentétben a többi válaszolóval - azt gondolom, hogy ez legyen apósod és anyósod problémája.
Sok-sok kérdés születik itt arra vonatkozóan, hogy a szülők, anyósok, apósok beleszólnak az életünkbe - na most ez visszafelé sem jogos.
Én őszinte lennék hozzá és megmondanám, hogy "Kedves apuka! Csinos az új frizurával, de sokkal jobban állt a régi. Én az apuka helyében visszafesteném." Talán érteni fogja a célzást. Egyébként, ha vagytok olyan jóban, akkor menjetek el kettesben vásárolni és adj tanácsokat. Egyébként néha hajlamosak az idősek túlzásba esni, nem árt ha ott van velük valaki, aki reálisabban látja a dolgokat.
És persze azért megjegyezheted az új barátnőnek, már ha benne van a keze a dologban, hogy ne akarjon bohócot csinálni az apósodból. Ha pedig nincs, akkor működjetek együtt és terelgessétek helyes irányba a divat világában az apósod. Sok sikert!
Szia!
Ha feltétlenül közölni akarod a véleményedet, akkor nyíltan közöld és kész.
Egyébként szerintem sincs semmi közöd hozzá, hogy milyen nevetségessé teszi magát.
Nem tudom, te mit szólnál, ha vennél magadnak egy új rucit és az apósod közölné, hogy szerinte hogyan nézel ki benne...
És ha rajta nevet az összes szomszéd??? Legalább jó kedvük van, vitt egy kis színt az életükbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!