Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam meg az apósomna...

Hogyan mondjam meg az apósomnak, hogy ne tegye nevetségessé magát?

Figyelt kérdés
Az apósom, aki lassan 60 lesz, nemrég beleszeretett egy fiatal nőbe, s az új kedvese miatt bohócot csinált magából. Elkezdett húszévesekre való pólókat hordani, feszes farmereket, de a csúcs az volt, amikor tegnap úgy jött haza, hogy be lett festve a haja (amely már erősen őszült) fényes feketére. Hogyan közöljem vele kíméletesen, hogy így nem fog fiatalabbnak látszani, csak komikusabbnak? Így is rajta nevet az összes szomszéd.
2009. márc. 27. 00:47
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
78%
Ez tényleg olyan dolognak hangzik, amiben lépnetek kell. Szerintem ezt nem nagyon tudod kíméletesen előadni, mert valószínű, hogy akárhogy mondod, meg fog sértődni, ha meg akar. Én őszinte lennék és megmondanám, hogy fogadja el magát olyannak, amilyen. Attól, hogy ő nem 20 éves, még lehet jobb is, senkinek sem kell megfelelnie. Kivéve persze, ha az új barátnő kérte meg a változtatásra...nem lehet, hogy a barátnője kérte erre és nem is ő kezdeményezte?
2009. márc. 27. 07:00
 2/24 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom, mennyire veszi majd figyelembe mások véleményét, merthogy a szerelem az ugye vak meg süket is...

Én személy szerint enyhén "bókoló" -an járnék el, vagyis említeném, hogy nekem, mint fiatal nőnek mennyire imponál egy "tisztes-őszes halánték", mennyire sármos az, mikor egy férfi őszül, de a szemei fiatalon csillognak :-)))

Ruházkodás? Valamilyen átmenetre kellene rávezetni: fiatalosra, de nem kismacsósra, mert akkor tényleg nevetséges.

Valahol azt kellene megértetni vele, hogy ok. szerelmes, és ti ezt meg is értitek, merthogy ő is férfiból van, de legyen úgy szerelmes, hogy a nő őbele szeressen bele, ne a feszes nacijába...

Alakítson ki inkább egy férfias sármot, eleganciát, az sokkal vonzóbb. Hátha a menyére/lányára, mint fiatal nőre szívesebben hallgat (férfitól úgy venné a kritikát,hogy írigylik őt, merthogy milyen fiatalos!)

lehet, megéri rávárni a dolgokkal pár hetet, mert elmúlhat a szerelem, vagy esetleg mástól, távolabbi rokontól, baráttól is kaphat rejtett kritikát és ha ezután jelzitek ti is finoman a dolgokat, akkor jobban elgondolkodik.

2009. márc. 27. 07:58
 3/24 anonim ***** válasza:
80%

ha segíteni akarsz neki akkor tanácsot adj neki. Abban hogy mi áll jól neki, és mit hordjon.

Pl egy fiatalon sem áll jól minden. Mond meg neki milyen farmert, inget vegyen magának, milyen pólót stb... nem kell ódivatunak, meg elhanyagoltnak lennie, de röhejesen se nézzen ki.

Adj tanácsot neki mit mivel vegyen fel, menj el vele vásárolni.

2009. márc. 27. 08:29
 4/24 anonim ***** válasza:
68%
A férjed nem tudna beszéni vele, hátha férfi a férfinek jobban hinne és mégis csak a fia is. Egyébként a fiatal barátnőnek imponálnak ezek a változások? Ő nem érzi cikinek ahogy kinéz az új külsővel az apósod?
2009. márc. 27. 09:10
 5/24 anonim ***** válasza:
82%

Én - ellentétben a többi válaszolóval - azt gondolom, hogy ez legyen apósod és anyósod problémája.

Sok-sok kérdés születik itt arra vonatkozóan, hogy a szülők, anyósok, apósok beleszólnak az életünkbe - na most ez visszafelé sem jogos.

2009. márc. 27. 09:36
 6/24 anonim ***** válasza:
76%

Én őszinte lennék hozzá és megmondanám, hogy "Kedves apuka! Csinos az új frizurával, de sokkal jobban állt a régi. Én az apuka helyében visszafesteném." Talán érteni fogja a célzást. Egyébként, ha vagytok olyan jóban, akkor menjetek el kettesben vásárolni és adj tanácsokat. Egyébként néha hajlamosak az idősek túlzásba esni, nem árt ha ott van velük valaki, aki reálisabban látja a dolgokat.

És persze azért megjegyezheted az új barátnőnek, már ha benne van a keze a dologban, hogy ne akarjon bohócot csinálni az apósodból. Ha pedig nincs, akkor működjetek együtt és terelgessétek helyes irányba a divat világában az apósod. Sok sikert!

2009. márc. 27. 09:40
 7/24 anonim ***** válasza:
94%

Szia!

Ha feltétlenül közölni akarod a véleményedet, akkor nyíltan közöld és kész.

Egyébként szerintem sincs semmi közöd hozzá, hogy milyen nevetségessé teszi magát.

Nem tudom, te mit szólnál, ha vennél magadnak egy új rucit és az apósod közölné, hogy szerinte hogyan nézel ki benne...

És ha rajta nevet az összes szomszéd??? Legalább jó kedvük van, vitt egy kis színt az életükbe.

2009. márc. 27. 10:39
 8/24 anonim ***** válasza:
95%
Ha úgy gondoljátok, hogy mondani kell neki valamit, akkor ne Te, hanem a fia mondja inkább. Viszont azt vegyétek figyelembe, hogy ő hol áll, most boldog, jól érzi magát az életben. Lehet évek óta nem volt ilyen boldog. Ha bohócot csinál magából, ha nem. A szomszédoknak pedig minden csoda három napig tart... Egyszer élünk. Hatvanévesen pedig biztosan még jobban tudja, érzi ezt az ember.
2009. márc. 27. 10:45
 9/24 anonim ***** válasza:
83%
Nekem biztosan feldobná a napomat, ha látnék egy vénembert bohócnak öltözve, festett hajjal. Ajánlanám neki még a tetkót és a piercinget is, hogy teljes legyen a hatás, ja és megadnám egy kozmetikus számát is. Szerintem ne szólj, magát égeti, ti nem vagytok felelősek azért, hogy mit csinál magával, úgyse fog változtatni, összeveszni meg minek, ha nem lesz változás?
2009. márc. 27. 10:46
 10/24 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem hordhat vagány farmert meg polot egy jó sport cipővel attól hogy idős trapéznadrágban meg kötöt pulcsiban kéne járkálnia ? Azért ne járjon rózsaszin polokban meg sárga converse cipőben de még lehet fiatalos meg öregesen sármos.
2009. márc. 27. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!