Mit tennétek a helyemben? Apósomnak 70. születésnapja lesz. Van 3 gyereke.
szia!
Önállósították magukat a családtagok és kihoztak egy átlag összeget. Nagyszerű. Ami nekik lehet, hogy "átlag2 összeg, az lehet hogy neked nagyon is sok. Fordítva illet volna, hogy "figyelj sógornő, lesz itt ez a szülinap,gondoltunk ez és ezt venni... te mennyit áldoznál bele"? És ha kevesebbet mondasz, mint amire ők gondoltak, akkor legföljebb nem vesznek neki annyi mindent. Úgy látom ez is arról szól, hogy valami nagyot vesznek, hogy le legyen "tudva" az apjuk, aztán kész... pedig egy "legjobb Apa" bögre ilyen esetben 10szer nagyobb ajándék lehet. Szerintem ne adj bele ennyi pénzt , ha nincs . Vegyél valami mást, olcsóbbat és külön add oda. Megsértődnek a "testvérek"? Mire föl?
A lejátszó vásárlásába beleegyeztetek, annak a rátok eső 5000 Ft-ot odaadnám. Ők önhatalmúlag még 21000-ért vettek akármiket, az meg legyen az ő gondjuk.
Nálunk is több gyerek van, és anyagi helyzettől függően mikor ki ad többet-kevesebbet a közös ajándékokba.
Kedves kérdező. Nem akarlak elkeseríteni, lehet én vagyok rosszindulatú, de nekem ez gyanús. Vesznek egy ajándékot 15 ezerért. Elkérnek tőletek 5 ezer ft-ot. Aztán vesznek még valami 21 ezerért, és annak az egyharmadát is elkérik tőletek?! Nekem az jutna eszembe először, hogy hazugság van a dologban. Sajnos vannak rossz tapasztalataim hasonlóval kapcsolatban. :( Minek vesznek valakinek 36 ezer ft-os ajándékot?
Egyébként tényleg azt tudom mondani, mint a többiek, add oda az 5 ezret, és süss valami sütit. Ez elég. Tudják, hogy nehéz anyagi helyzetben vagytok, ennyit tudtok adni. Értsék meg.
Adj ötezret, annyi volt megbeszélve. Mondd, hogy ne haragudjanak, nagyon kellemetlen neked, de hát te erre számítottál, és ennyi van. Mondd, hogy szólniuk kellettt volna. Kicsit feszengjenek ők!Te nem mondtad, hogy vegyenek mást is! Mond, hogy sajnálod, de ennyire be van a pénz osztva , sajnos. Lehet hogy nekik másképp van, és eszükbe se jutott, hogy neked nincs most ennyi. Ebben az eseztben viszont kibírják egyszer 12 helyett a 18 ezret. Mondd a férjednek, hogy sajnálod, de erről szóltak csak, és hogy te mondtad volna, ha szóba jön, hogy ne menjenek az 5 ezer fölé!És mondd neki, hogy majd ha kerestek ti is költetetk a papára, meg hogy te nagyon birod az öregurat, de nem annak kell a vendégséget fizetni aki gyesből meg segélyből tartja fenn a családot, meg első a gyerek,, meg szeptember van.
És hogy eljön az idő, mikor egyedül vesztek plazmatévét az öregnek, ne búsuljon!
Nem vásárolhatnak a te pénzedből megbeszélés nélkül. Szerintem nekik nem gond, megértik. Picivel jobb anyagi helyzetben is, simán lenyelnek még 3500-3500 ft-ot, nekik nem olyan gáz.
Az öt is sok, ha ennyi elmaradásotok van!De mindegy már, azt add oda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!