Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A Rostás és a Lakatos minden...

A Rostás és a Lakatos minden esetben cigány nevek?

Figyelt kérdés
Ismerek két lányt, egyik Rostás, másik Lakatos. De mindketten szőkék (eredeti), semmi kisebbségre utaló jel nem látszik rajtuk, és még egyetemisták is.
2011. jún. 29. 19:08
1 2
 11/11 ljudith78 válasza:

Akkor első kézből: én magam Lakatos vezetéknévvel élek, és nem vagyok cigány :) Első unokatestvérem foglalkozott családfa kutatással, és kiderítette, hogy a nagyapám ősei a Felvidékről származtak, és nem meglepő módon az akkori foglalkozásra utal a Lakatos vezetéknév :)

Egyébként ha az lennék sem tagadnám meg, az én olvasatomban van jó ember és rossz ember, cigányból és magyarból ismerek akasztófavirágot, és tisztességes, becsületes embert egyaránt.

2013. febr. 5. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!