Amikor elmúlik a szerelem de még tart a kapcsolat, mi a tűrésküszöbötök, milyen kompromisszumot vállaltok még be?
Majd megpróbálok, igaz, nagy meló lesz, mert ha eddig nem sikerült ilyet találnom, akkor már kezdem feladni a reményt :-D
Olyat ismerek, akik 30 év után is csendben, békében, szépen és szeretetben élnek DE NEM szerelemben. Vagy én legalábbis szerelem alatt a kapcsolat első 1-2 évében jellemző rózsaszín ködöt nevezném, amitől az ember nem lát nem hall és csupa flúgos dolgokat is képes megcsinálni...aztán elmúlik...
Egyrészt, elég ezen az oldalon böngészni, én hetente olvasok egy ilyen választ.
Másrészt:
"Vagy én legalábbis szerelem alatt a kapcsolat első 1-2 évében jellemző rózsaszín ködöt nevezném, amitől az ember nem lát nem hall és csupa flúgos dolgokat is képes megcsinálni"
Hát akkor a hiba benned van, mert nem tudod mi a szerelem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Képzeljétek, itt meg azzal kábítanak, hogy mégsincs örökké tartó szerelem. Akkor most kinek van igaza? Ne zavarjatok össze! :-DDD
Szerintem azok az emberek, akik beleragadnak egy nem túl jó kapcsolatba, azok azzal kábítják magukat, hogy a szerelem elmúlik. És sajnos ezt terjesztik is.
Aztán vannak azok, akik szuper kapcsolatban vannak a párjukkal, de valamiért szeretetnek hívják a szerelmet. Szerintem.
Aztán vannak olyanok, akik tényleg csak szeretik a párjukat. Ők azok, akiket nem tudok megérteni, hogy hogy tudnak lefeküdni egy baráttal. Hisz a szeretet baráti. (Vagy rokoni, de az másik mese.)
És vannak azok, akik tisztában vannak vele, hogy szerelmesek.
Definíció? Nincs. Érzed. Legalábbis jó esetben érzed, és jól érzed. De én egyre inkább meg vagyok győződve róla, hogy az emberek használnak szavakat, és amit értenek alatta, annak semmi köze a szó jelentéséhez.
A válasz a kérdésedre: Nem maradok olyan kapcsolatban, ahol elmúlt a szerelem, mert az a kapcsolat halott. Ezáltal nem kötök semmilyen alkut vagy kompromisszumot.
Egyébként nem oktattalak ki. Leírtad, hogy mi a szerelem, én pedig megjegyeztem, hogy nem, az nem szerelem. Ha így értelmezed, akkor nem csodálkozom, ha nálad elmúlik az, amit te szerelemnek nevezel.
Nagyon viccesnek találod, hogy hű, megkaptad, hogy hülye vagy. Senki nem mondta. De igazad van, nem kellett volna leírnom, nekem nem érdekem, hogy te szerelemben élj.
Valószínűleg azért nem válaszolt senki, mert nem fogadod el azt a választ, hogy ha nincs szerelem, vége a kapcsolatnak és nincs kompromisszum.
Viszont: ahhoz, hogy eldönthetssük, hogy van-e örök szerelem, szerintem először azt kellene tisztázni, hogy kinél mit jelent a szerelem.
Mi a különbség a szerelem és a szeretet között? Van-e különbség szeretet és szeretet között? Gondolok itt arra, hogy ha - a ti szóhasználatotokkal élve - elmúlik a szerelem, és csak szeretet van, akkor van-e különbség aközött a szeretet között, amit a párod iránt érzel és aközött a szeretet között, amit egy régi jó barátod, osztálytársad, netán az exed (ha békében váltatok el) iránt érzel. Szerintem van, ill. kellene lenni.
Ha szerelelmnek csak az első pár hetet/hónapot nevezzük, amikor idétlenül ugrálsz és nevetgélsz a boldogsától egész nap, akkor igen, a szerelem elmúlik. Szerintem azonban a szerelem sokkal több ennél, és valószínűleg aki 30 éve szerelmes, annak is. Nem lehet nagyon leegyszerűsíteni, de ha mégis megpróbálnám, számomra a szerelem (nem a lángolásra gondolok, hanem ami utána van) annyival biztosan több a szeretetnél, hogy kívánom a páromat. Lehet, hogy nem olyan intenzíven, mint az elején, de folyamatosan. Lehet, hogy másnak mást jelent a szerelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!