Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amikor elmúlik a szerelem de...

Amikor elmúlik a szerelem de még tart a kapcsolat, mi a tűrésküszöbötök, milyen kompromisszumot vállaltok még be?

Figyelt kérdés
A közös jövő a cél, de már nem a fellángolás miatt, viszont nyílván senki nem 100%-osan kompatibilis a párjával. Milyen alkukba mentetek illetve inkább nem mentetek bele a párkapcsolatban?
2011. jún. 29. 14:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
80%
Az első házasságomban folyamatosan kompromisszumokat kellett kötnöm. Tíz év után betelt a pohár. Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy a zsák folyamatosan lyukas volt és egy idő után már nem tudtam tovább foltozni. Belefáradtam, megelégeltem. Majd megismerkedtem a mostani párommal, akivel kölcsönösen, első látásra szerelembe estünk. Vele teljesen más. Még ma is úgy tudunk egymásra nézni, mint a legelején. Vele még soha nem éreztem azt, hogy a tűrés határomat feszegetné, talán mert teljesen egyformák vagyunk. Amit én nem szeretek, azt ő sem és fordítva. Minden célunk megegyezik, és a jövőben is hasonlóan gondolkodunk.
2011. jún. 29. 14:29
 12/29 anonim ***** válasza:
45%
0!
2011. jún. 29. 14:35
 13/29 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem tarthat örökké a szerelem, csak nehéz olyan embert találni, akivel ez fenntartható.

De van ilyen. Valamint alapvetően sokat számít az is, hogy valaki hisz-e benne. Aki hisz benne, annak az örök szerelem valóság, a többieknek tündérmese.

2011. jún. 29. 14:39
 14/29 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem ezért van egy csomó boldogtalan nő, mert már nem szerelmes, de ott a megszokás, a biztos háttér, a gyerek, macera lenne ott hagyni.

Én csak akkor maradok, ha szerelmes vagyok, ha reggel felkelek, megölel és arra gondolok igen vele szeretek élni, őt szeretem.

2011. jún. 29. 14:39
 15/29 A kérdező kommentje:
Hát persze, és ha nem érzem a szerelmet, akkor dobok mindent: közös gyereket, közös lakhelyet, ilyen egyszerű :-P
2011. jún. 29. 14:50
 16/29 anonim ***** válasza:
30%
Akkor hajrá, élj boldogtalanul :) Szeretetben bárkivel lehet élni, szerelemben nem. Érdekes módon szüleim 30 év házasság után is szerelmesek egymásba.
2011. jún. 29. 15:00
 17/29 anonim ***** válasza:
71%

Megbocsáss, de ha még nincs házasság, gyerek, mert a közös jövő csak "cél" (ezt írtad), akkor baromság belevágni mindebbe szerelem nélkül. A szerelem nem tart ökökké, de ha már házasságkötéskor sincs, akkor jobb tudomásul venni, hogy annak a kapcsolatnak vége van. Bármikor lehetsz szerelmes ugyanis (ha nem vagy), és akkor meg jön a dilemma (és akkor már tényleg házasságot meg gyereket lehet tönkretenni! - most még nem!), hogy szerelem vagy házasság.

Te magad is azt írod, hogy "még tart a kapcsolat". Hogy lehet egy "még" tartó kapcsolatra közös jövőt tervezni? A "még" tartó kapcsolatokról az ember tudja, hogy hamarosan vége lesz.

2011. jún. 29. 15:12
 18/29 anonim ***** válasza:
45%

A szerelem nem tart örökké! Tessék szépen elővenni egy pszichológia könyvet (vagy biológiát), ami gyönyörűen leírja, hogy azok a hormonok, egyéb kémiai vegyszerek, kb. 2 év után elillannak. A szervezet nem szokta túl sokáig fenn tartani, és csak a tartós kapcsolatban élők 10%-ának szokott tovább tartani vagy, amíg el nem végzi a dolgát a szerelem és meg nem születik az utód.

Nálunk egyszerű a helyzet, mind a ketten hajlamosak vagyunk engedni a másiknak, szépen átbeszélni a dolgokat, így nem tudnék olyat mondani, amiben ne engednék.

Mondjuk vannak alap dolgok, ami a kapcsolatunkat sértené, bevenni egy harmadikat vagy csak szeretőt tartani az újítás kedvéért.

2011. jún. 29. 15:50
 19/29 anonim ***** válasza:
Christine_: Én egyetértek veled, de már nem szoktam leírni, mert lehúzzák a kedvem a "szerelem úgyis elmúlik" válaszolók. De örülök, ha látom, hogy van aki még úgy gondolja, mint én :)
2011. jún. 29. 15:56
 20/29 A kérdező kommentje:
Akkor Christine és pártolói: térjünk vissza a kérdésre 6 év múlva :-D
2011. jún. 29. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!