Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szóljon bele az anyós a lakás...

Szóljon bele az anyós a lakás berendezésébe vagy sem?

Figyelt kérdés

Egy hét múlva elköltözünk anyósoméktól. Már elkezdtünk vásárolgatni pár dekorációs holmit, de az anyós mindenbe beleüti az orrát. Van egy unokája, aki a nagy kedvenc. A dologhoz ez úgy kapcsolódik, hogy anyósom folyton beleszól, hogy miért veszünk törékeny holmit, amivel az unokája úgy sem tud majd játszani, illetve mi lesz ha ezzel-azzal játszani fog (amiről tudja, hogy egy kisebb vagyonba került nekünk, pláne mert anyagilag nem engedhetünk meg túl sok luxust, de ha már az otthonunkról lesz szó, és kedvezményesebben juthatunk hozzá a dolgokhoz, akkor miért ne vennénk meg?). Csak egy példát mondanék: Hogy fog az én unokám játszani azzal a porcelánbabával? (Egyébként még kicsi az unoka, egy éves)

És ilyenkor mindig vérig sértődik, amikor mondom "Ezzel sehogy, mert ez nem játék, hanem dekoráció."

Mivel emeleten fogunk lakni, már teszi a megjegyzéseket, hogy miért nem veszünk biztonsági kaput. Mondtam, hogy mert ez a lakás nem feltétlenül lesz gyermekbarát, mivel nekünk nincs babánk, nem akarjuk egyelőre gyermekbaráttá tenni anyagi okok miatt sem és saját kényelmi okok miatt sem.

Nagyon szeretjük egyébként a kicsit, de nem értem miért kell más gyereke miatt az én otthonom átalakítani? Egyértelmű, hogyha jönnek nem hagyok elől kést és villát, és elrakom a gyógyszereket, de azt hiszem, nem az én kötelességem vigyázni a gyerekre, hanem szülőké.

Azt meg pláne nem értem, hogy miért akarja anyós a mi házunkat átalakítani a kedvenc unoka miatt?

2009. márc. 26. 19:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg neki,h ez a ti házatok lesz,ti úgy rendezitek be ahogy akarjátok a lakás berendezései pedig nem a gyerek játszási igényét hivatottak szolgálni.Nagyanyám anyáméknak mindenbe beleszólt,meg is lett a következménye amikor odaköltözött.Apám 50 éves és nem mer visszaszólni az anyjának én teszem meg helyette.nehogy már ő pattogjon amikor a pénzünkből veszünk cuccokat.
2009. márc. 27. 12:24
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát, először is semmi köze hozzá, utóvégre egy lakást rendeztek be, nem egy szado-mazo hálószobát.

Ez a gyerekbarát lakás meg egészen újkori találmány, milyen fiatalos az anyós:) HA legközelebb ilyesmikkel jön, kedvesen mutass rá, hogy a kicsi fia is milyen klassz pasi lett gyerekbarát felszerelés nélkül.

A másik meg: sajnos vannak szülők, akik úgy érzik, ha vendégségben vannak, pihenhetnek, és a vendéglátótól várják, hogy dirigáljon a gyereknek.

2009. márc. 27. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!