Szóljon bele az anyós a lakás berendezésébe vagy sem?
Egy hét múlva elköltözünk anyósoméktól. Már elkezdtünk vásárolgatni pár dekorációs holmit, de az anyós mindenbe beleüti az orrát. Van egy unokája, aki a nagy kedvenc. A dologhoz ez úgy kapcsolódik, hogy anyósom folyton beleszól, hogy miért veszünk törékeny holmit, amivel az unokája úgy sem tud majd játszani, illetve mi lesz ha ezzel-azzal játszani fog (amiről tudja, hogy egy kisebb vagyonba került nekünk, pláne mert anyagilag nem engedhetünk meg túl sok luxust, de ha már az otthonunkról lesz szó, és kedvezményesebben juthatunk hozzá a dolgokhoz, akkor miért ne vennénk meg?). Csak egy példát mondanék: Hogy fog az én unokám játszani azzal a porcelánbabával? (Egyébként még kicsi az unoka, egy éves)
És ilyenkor mindig vérig sértődik, amikor mondom "Ezzel sehogy, mert ez nem játék, hanem dekoráció."
Mivel emeleten fogunk lakni, már teszi a megjegyzéseket, hogy miért nem veszünk biztonsági kaput. Mondtam, hogy mert ez a lakás nem feltétlenül lesz gyermekbarát, mivel nekünk nincs babánk, nem akarjuk egyelőre gyermekbaráttá tenni anyagi okok miatt sem és saját kényelmi okok miatt sem.
Nagyon szeretjük egyébként a kicsit, de nem értem miért kell más gyereke miatt az én otthonom átalakítani? Egyértelmű, hogyha jönnek nem hagyok elől kést és villát, és elrakom a gyógyszereket, de azt hiszem, nem az én kötelességem vigyázni a gyerekre, hanem szülőké.
Azt meg pláne nem értem, hogy miért akarja anyós a mi házunkat átalakítani a kedvenc unoka miatt?
Egyaltalan ne szoljon bele. Hallgasd meg vagy esetleg kerd ki a velemenyet, de rendezd be ugy, ahogy neked tetszik. Ti fogtok ott lakni, nem az anyosod. Jo esetben.
Nekunk sincs meg gyerekunk, de a baratainknak vannak. Fel es ket ev kozottiek. Ha jonnek hozzank, akkor az apja, anyja vigyaz, hogy ne verje be a fejet az asztal sarkaba es ilyenek. Termeszetesen en sem hagyok kinnt ilyenkor olyan dolgot, ami a gyereknek veszelyes lehet, de nem fogom atrendezni a lakast, mert a barataink hozzak a gyereket. Te sem tedd. Anyosodnal otthon van biztosagi racs es baba barat berendezes a kedvenc unoka miatt? Gyanitom, hogy nincs. Otthon rendezkedjen es ne nalatok. Szepen, finoman, de hatarozottan tudasd vele, hogy ez a ti lakasotok es ugy rendezitek be, ahogy nektek tetszik.
A saját életeteket otthonotokat Ti a pároddal ketten alakítsátok,anyós ne avatkozzon sem ebbe,sem másba bele.
A kedvenc unokájának pedig a saját otthona legyek kialakítva gyerekbaráttá,ne a tiéteket akarja.Majd ha a babával látogatóba mennek hozzátok akkor vigyáznak rá.
Mindenki intézkedjen a saját életében ne a másokéban akarjon,még anyós is.
Hát álltalában itt mindig a meny érzi fújja fel az anyós problémát, de a te esetekben teljesen egyetértek veled. Ti otthonotoknak nem kell gyerekbarátnak lennie, és olyanra csináljátok amilyenre akarjátok.
DE egy megoldás lesz, ha ezeket a dolgokat nem most veszed meg vagy nem mutatod meg neki, ezzel elkerülöd a vitát. Ne foglalkozz vele, pláne azért mert majd lecsendesedik, és ilyen miatt nem érdemes haragot kelteni.
sehogyse szóljon bele, az a ti lakásotok lesz, ti éltek majd ott.
hallgasd meg a véleményét hogy ne legyen cirkusz, aztán meg úgyis azt veszel a lakásba amit te akarsz
NE HAGYD MAGAD
LE AZ ÖSSZES ANYOSSAL
UNDORITO MIND
Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat.
Eddig kicsit gyanakodtam, hogy talán mégis kéne egy kicsit engedni, de megerősítettetek abban, amit a józan eszem diktált: nincs beleszólás a lakás-ügybe.
Én mondtam már neki, hogy amit szeretnék vinni magunkkal, az egy kaktusz, amit még ő hozott át jó pár éve hozzánk és azóta én gondozom. :) Egyébként megmondtam neki nyíltan, hogy milyen stílusba rendezzük be a lakást és hogyha szeretne valamit adni emlékbe, akkor adhat, de nem merem megígérni, hogy ki tudom majd rakni, de meg fogunk őrizni minden kis emléktárgyat. Azt hiszem, ez részemről korrekt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!