Testvérek! Ti hogyan osztjátok/osztottátok be magatok között a munkát, ha pl. nyáron listát írtak a szüleitek, hogy mit kell megcsinálnotok?
17 vagyok egy 15 éves húggal, nálunk is ezen van a balhé. Nem csinál semmit, ezért most én takarítok... Még kenyérért sem képes lemenni. Azt mondja, ez az ő dolga és ne szóljak bele. Ha zavar, csináljam meg, de őt hagyjam békén...Anyámékra se hallgat. Aztán a legjobb, hogy anya kiabál, mert kupi van. Persze nem rá, kollektíven. Az volt a baj, hogy érettségi, felvételi... Rengeteget kellett tanulnom. Nem értem rá takarítani, de a drága kishúgocskámat ez sem hatotta meg...
Erre kérek megoldást... :(
Nálunk apa takarít (nem is nagyon hajlandó másnak átengedni), anya főz, mos, vasal. mosogatni a mosogatógép szokott, mert az használja a legkevesebb vizet. öcsém és én besegítünk, ha kell, pl. hétvégén nem volt itthon apa, én takarítottam ki, nyáron szivesen vasalok, locsolok ilyesmi. Szerintem nagyobb feneket kerítenek ennek, mint amekkora tényleg.
Egy öcsém van, és ha néha napján kettőnkre marad valami, akkor megcsinálom én, mert ha én nem, akkor anyára vagy apára marad, így nem az öcsém helyett csinálom, hanem anyukáméknak segítek. nyáron meg igazán minden nem dolgozó gyerek ráér egy kicsit ezt-azt segíteni, ezért sosem lennék hajlandó veszekedni:)
Mi úgy,h a húgaim nem csinálnak semmit, ha néha néha hazajövök, akkor is én takarítok ( az egyik fürdő a gyerekeké)
Nekik nem kellett semmit csinálni, max saját szobát rendbentartani. Ez van, én vagyok a legidősebb...
én: takaritom a házat, szemetet viszek ki
ő: mosogat,főz
egyik héten másik héten csere
Hát nálunk ez úgy néz ki, hogy én csinálok mindent, tesóm meg kijelenti, hogy megy kondiba. Hazajön, várja, hogy a szájába adjam a kaját. -.-"""
Amúgy egyszerű megoldás: odaálltok a szülők elé, megmondjátok, hogy szervezői képességetek a kérdésben nulla, úgyhogy tételesen mondják meg, kinek mi a dolga, és ha nincs megcsinálva, azt csesszék le, akinek a dolga lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!