Mennyire normális, hogy a barátom heti rendszerességgel látogatja a terhes nővérét/most az utolsó héten már többször is/, úgy, hogy már sokszor a velem való találkozást is le kell mondania?
Szia!! Szerintem normális a barátod hozzáállása!!
Én 23 éves vagyok, és nemrég szültem. Az öcsém annyi idős, mint Te (20 éves) és rendszerint jött látogatni engem minden másnap... Sőt, mivel a férjem éppen dolgozott, mikor beindult a szülés, az öcsém vitt be a kórházba és ő volt velem addig, míg meg nem jött a férjem. :)
Mi óta vagytok együtt?
Biztos nagyon szereti a testvérét a barátod, hisz gyerekkoruk óta jóban rosszban együtt voltak... Mi is így vagyunk az öcsémmel! S ő is nagyon nagyon boldog volt, mikor megtudta, hogy nagybácsi lesz...
Persze, soha nem kérném arra, hogy mondja le a barátnőjével való randiját, és inkább jöjjön hozzám...
Egyébként, miért nem mész el vele? Amikor elmegy a nővéréhez, akkor aznap nem is tudtok találkozni? Hogy zajlik egy ilyen nap? Mennyi ideig van a nővérénél??
ON: Vagy nincs testvéred és ezért nem érted meg, vagy pedig abszolút érzéketlen önző dög vagy.
A családban a baba nagy esemény, naná, hogy mindenki körülugrálja a várandós anyukát és utána a babát.
OFF:
Mikor szültem a testvérem volt benn velem szülésnél, s ez nagyon nagyon sokat segített nekem (lány). A férjem egyrészt "elkésett" másrészt örültem neki, hogy nem látta mi történik ott, nem lett rosszul stb.
A sógorom ott toporgott kinn a férjemmel a folyosón :) Annyira ideges volt mindegyik, mintha két apja lenne a gyerkőcnek. Előtte együtt szerelték össze a kiságyat, rendezték be a babaszobába a bútorokat, festettek stb, tehát napi szinten munka után hozzánk jött haza :)
Nincs annál jobb, ha tudod, hogy számíthatsz a testvéredre (sógorra-sógornőre) főleg ilyen nehéz időszakban!
Arra nem gondoltok, hogy ha mindenkinek az "első" családja a legfontosabb akkor nem alakulnának ki további családok? Jól is nézne ki, ha anyukának még mindig a nővér vagy a nagymama lenne a legfontosabb és nem a gyerekei meg a férje. Egy idő után el kell szakadni és saját családot alapítani.
Szerintem senkitől nem lehet elvárni, hogy mindent eltűrjön. Önző dolog. Mert nem csak az egyiknek kell elfogadni a testvért, hanem a másiknak is, hogy az az ő testvére, a párja nem szeretheti ugyanúgy. A kapcsolatban adni is kell csak csinálni ami jól esik és elvárni hogy a másik közben adjon mindent.
Főleg hogy a nővér egészséges és férje is van. Magyarán biztonságban van. Amúgy is idegesítő dolog, hogy egyesek azt hiszik, ha valalaki gyereket szül annak mindent szabad, azt körül kell ugrálni.
Én biztos hogy beszélnék vele, ha ilyet csinálna a barátom.
Te valóban szörnyen infantilis vagy. Ez már ott is látszik,hogy normális 20 éves nem hagyja, hogy a szülei megmondják neki,hogy hova menjen.
A testvére fontosabb mint te. A testvére mindíg a testvére marad,te pedig nem biztos, hogy a párja leszel.
Eddig leírtuk százszor, de nem érted, leírom mégegyszer: Igen ez így normális. Akkor is, ha esetleg ezért nem tud találkozni veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!