Szerintetek gáz, ha a férjem fillérre kiszámolja a pénzt, hogy mennyit költhetek a boltban?
Nincs folyószámlám, minden hozzá megy. Ő akar lenni a nagy pénzügyminiszter...
Annyira felidegesedett, hogy meg is szorított, megrángatott.
Pedig én csak azt szeretném, hogy legyen velem szemben kicsit nagyvonalúbb.
Egyrészt gáz, másrészt veszélyes, saját tapasztalat. Az exférjem az első házasságában bevezette, hogy minden pénzt ő kezel, az első felesége fizetéskor letette a pénzt, ő meg odaadta amire szerinte kellett. A csekkeket ő fizette, a csaj azt sem tudta, hogy mikor mi van befizetve, van-e tartozásuk, stb. Amikor mi összejöttünk, itt is próbálkozott, de hamar leállítottam, és ez irtóra nem tetszett neki. Én úgy gondoltam, hónap elején összedobjuk a pénzt, kiszámoljuk a kiadásokat, és a maradékot lehet felélni, őt meg nemigen érdekelte, ha el vannak csúszva a csekkek, ha éppen új biciklit akart. Részben ezen bukott meg a házasságunk, mert ő úgy látta, az a kölcsönök kifizetésének a módja, hogy másik kölcsönt vesz fel, amiből tömködi a lyukakat, én meg ebbe nem mentem bele. Az idő engem igazolt, nekem van lakásom, nincs hitelem és normálisan nevelem a két gyereket. Neki nincs lakása (az utánam következő élettársával felvett hitelből vásárolt lakást egy év után elvitte a bank), a kocsit visszavették mert nem fizette, de viszont a különböző hitelekből meg a lakásból-kocsiból van vagy ötmillió adóssága, amit ha kifizet sem lesz semmije. A volt neje is normálisan él a jelenlegi férjével, gyarapodnak, mindent meg tudnak adni a gyerekeknek és nincsenek eladósodva. Ja, a válságnak ehhez nem volt köze, több mint tíz éve történt.
A másik az unokatesóm - 35 éves - esete: a férje náluk is pénzügyminisztert játszott, a csaj azt sem tudta, mennyi hitelt vettek fel a lakásra, mert úgy íratta alá vele a papírt, hogy el sem olvashatta. Elszámoltatta minden fillérrel, minden perccel, akkor mehetett bárhova, ha a férje elengedte, ha öt perccel később ért haza a munkából, akkor már egy ribanc volt. Végre a csaj a sarkára állt, válnak, erre kiderült, hogy a házon akkora hitel van, hogy ha eladják, éppen kifutja a kölcsönt, de emellett a jóember felvett még pár millió hitelt, amit a csajnak gőze sincs, hogy mire költött. Viszont a válás után feleződik a hitel, fizethet olyat, amiről nem is tudott.
Én nem tudnék ilyen férfival együtt élni.
Az én férjem vállalkozó, de szerintem most sem tudja, mennyi pénzünk van mindent összevetve.Én kezelem a számlákat, én utalom a fizetéseket, én figyelem a jóváírásokat, azt látom, ha néha kivesz pár 10.000.-ft-ot, de az csak azért kell, ha meglát nekünk valamit megvegye.Ha mondom neki, hogy azt sem tudod, mennyink van, azt mondja, nem is érdekli, tudja, hogy jól gondolkodom, Ő csak megkeresni szereti a pénzt, de elkölteni nem.Az az én dolgom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!