Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha a testvéretek...

Mit tennétek, ha a testvéretek bejelentené, hogy meleg? A jövőben másként néznétek rá?

Figyelt kérdés
Elfogadnátok egyből vagy sem? Kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan reagálna. Nem engem érint a kérdés, hanem egy ismerősömet. Mondtam neki, hogy ez mindenki magánügye és ezt ő is tudja, de magában nem tudja feldolgozni azt, hogy a bátyja meleg. Nem tudja elfogadni az életmódját, pedig szeretné.
2009. márc. 25. 20:16
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
85%

23:26 - ez még nem alap, gyerek, szeret játszani, az én öcsém farsangon öltözött lány jelmezbe is nem egyszer, aztán most meg igencsak a nők tetszenek neki... egyik unokatesókám 3 éves kisfiúként kislány akart lenni, ez volt a következménye annak, hogy nagyiék a gyerek előtt szidták az apját, a kicsi ebből arra következtetett, hogy a fiúk rosszak, a lányok pedig jók (nincs nálatok is valami hasonló?)... amióta unokatesókám messze van a nagyiéktól, és nem hallja ezt állandóan, nem mondogatja, sőt, 7 éves és "barátnője" is van...

Kérdező, bár számomra nem természetes a homoszexualitás, nőként férfi mellett érzem magam teljesnek, de a gyerkőcök nem fognak rákérdezni a nagybácsiék szexuális életére ebben a korban, és eszükbe se fog jutni, hogy feszegessék a témát, ha legalább előttük nem élik a vágyaikat. Ezzel a nagybácsiéknak is tisztában kell lenni, mivel gyereke egy nőnek csak pasitól lehet és fordítva, csak így lehet új életet alkotni, azonos neműek között ez lehetetlen, ezért az a minta legyen a gyerekek számára az elsődleges, ráérnek nagyobb korban megismerni mást is. Ha nem nevelik beléjük már most az ellenszenvet, akkor később ez nem lesz baj. Ezt próbáld elmondani az illetékesnek is. Amit a gyerekek nem látnak, nem hallanak, nem tudnak, arra nem kíváncsiak.

2009. márc. 25. 23:47
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

valószínűleg azért nem tudja elfogadni, mert mégiscsak fél attól, hogy a bátyja rossz hatással lesz a gyerekekre. Lehet, hogy ez az egész tudattalan, de attól még ott lehet. Nem kell akaratuk ellenére felvilágosítani a gyerekeket. Ha kérdeznek, válaszol a kérdésre. Nem többet, és nem kevesebbet. Nem kell elmondani, hogy "ez olyan furcsa nekem, de el kell fogadni". XY-nak van egy jóbarátja, s kész. Ekkora korban nem fognak egyébre rákérdezni. A felnőttek pedig nem a gyerekek előtt élik a szexuális életüket.

2009. márc. 26. 10:51
 23/26 anonim ***** válasza:
22%
A gyerekek meg annyira kicsik, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy anya batyja miert mindig egy ffi-val jon, es miert nem egy novel? Ez nekik meg nem tunik fel. Fontos azert, hogy a 2 ffi ne olelgesse, puszilgassa egymast a gyerekek elott, hanem probaljanak ffi-kent viselkedni.
2009. márc. 26. 12:34
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Régi a kérdés, de ha még szabad válaszolni:

Nekem egy bátyám van, aki elég homofób, ezért elég nehéz elképzelni. De ha mégis meleg lenne, elfogadnám, semmilyen fenntartásom nem lenne.

Itt GyK-n volt egy kérdés, egy 22 éves fiú írta, hogy a 25 éves bátyja bevallotta, hogy meleg, és a szüleik jól fogadták, de ő most elköltözik otthonról, ezt nem tudja elviselni,a szülei őt akarják pszichológushoz küldeni, i9nkább elköltözik, és elmegy.

Remélem egy meleg lesz az új szomszédja.

Buták az emberek nagyon.

2012. júl. 17. 02:28
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat az elgépelésekért, például a 9-esért.
2012. júl. 17. 02:29
 26/26 badboy99 válasza:
100%

Őszinte leszek. Nem kedvelem az ítélkező embereket. Nem tudnak semmit sem a világról, csak azt tudják, hogy mit szeretnek és mit nem. Az biztos, hogy ítélkezni azt tudnak!

Az előttem lévő, pozitív hozzáállású hozzászálásokkal értek egyet, miszerint a homo-vagy a biszexualitás nem kérdőjelezi meg azt az embert, aki ezidáig is volt. Sok ismerősöm van ilyen és én nagyon kedvelem őket. Volt is olyan alkalom, hogy kiálltak értem, nem is egyszer. Ha engem kérdezel, szerintem még előnye is van az ilyennek. Több közös téma, amiről tudtok beszélni és közelebb hoz titeket egymáshoz, nagyobb lesz a bizalom. :)

2015. márc. 23. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!