Mit tennétek, ha a testvéretek bejelentené, hogy meleg? A
jövőben másként néznétek rá?
Elég fura lenne, mert el akarja jegyezni (18 éves fiú létére) a barátnőjét. :-) Kiderült volna már, ha meleg lenne. De ha mégis, hát kénytelen lennék tudomásul venni, még ha én az ellenkező nemhez vonzódom is. Végülis a tesóm, nem a párom.
2009. márc. 25. 20:42
12/26 A kérdező kommentje:
A barátom azt mondja, hogy őt nem érdekli a bátyja beállítottsága, de azóta nem meri a gyerekei közelébe engedni, mióta a bátyjának van egy állandó partnere, mert fél, hogy majd be kell mutatni és a gyerekeknek ezt hogy tudja elmagyarázni, mert minden bizonnyal meg fogják kérdezni, hogy miért jött vele a "bácsi"... (4 és 8 évesek a gyerekei)
A barátodnak magyarázd el, hogy a gyerekeknek nem kell hazudni, mert olyan érzékeny kis antennáik vannak, hogy rögtön leveszik, ha valami van. A bácsi azért jött, mert jóbarátja. Nem kell feltétlenül belekavarodni a szerelem-szex témakörbe. Ilyeneket kérdezhetnek, hogy "egy lakásban laktok?" Válasz: igen. Nem fognak olyasmit kérdezni, hogy "és szeretkeztek is"? :)
Minél inkább titkolózik, annál érdekesebb a gyerekek számára. Nem beszélve arról, hogy a bátyját mélyen bánthatja a testvére viselkedése (vagyis az, hogy emiatt nem engedi oda a gyerekeket). Egyébként pedig ha most nem, előbb-utóbb úgyis találkoznak a kérdéssel. Nem volna jobb úgy megismertetni a gyerekeket a témával, hogy toleránsan indulnak neki?
2009. márc. 25. 20:50
Mit szólnának hozzá a gyerekek???A gyerekekben nincsenek előítéletek enélkül születnek.Ezeket mi neveljük beléjük.Ha a gyermeke azt látja hogy tiltják tőle,és nagyobb korában megérti hogy azért mert meleg,akkor lesznek előítéletei,mert azt fogja gondolni hogy ez bűn.Ha a szülők képesek ezt a helyén kezelni,és elfogadni a gyermek is ezt fogja tenni.Miért ne engedhetnéd oda a párját???Nem pedofil,nem cukrosbácsi,és a legtöbb meleg nagyon jól szót ért a gyermekekkel.Ezzel inkább elősegíttenéd hogy nyitott,elfogadó gyermekei legyenek.Másrészt a melegség nem fertőző,egy gyerek sem fog hozzá kedvet kapni.Egy 4 éves gyermek már (saját tapasztalatból tudom)képes megérteni,hogy vannak bácsik akik bácsikat szeretnek és nénik akik néniket úgy ahogy anya meg apa egymást.Csak a szülőkön múlik,le tudják -e győzni saját előítéleteiket,vagy megfertőzik vele gyermekeiket is!!!!!!!
2009. márc. 25. 21:16
En ugyan ugy szeretnem..semmit sem valtoztatna..
En nem utalom ki a melegeket..ok is emberek,es lehetnek rendesek es jo baratok,testverek.
2009. márc. 25. 21:19
16/26 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszadó, nem rólam van szó, csak keresem a megoldást arra, hogy hogy győzzem meg arról az egyik jó barátomat, hogy a gyerekek közelébe engedje a bátyját...szóval engem kár lehurrognod.
Kérdező: mi volna, ha elküldenéd neki ezt a linket? És te is elmondanád neki ugyanezt? Ha értelmes ember, megérti.
2009. márc. 25. 21:24
Annyiból néznék rá másként, hogy figyelembe venném, hogy neki pasija van és nem lesz menyasszonya meg hasonlók.
És nem idegesíteném ezzel.
De elfogadnám egyből, persze. Mi ezzel a baj?
Velem beszélgethetne is róla, természetes.
És MINDIG kiállnék mellette.
2009. márc. 25. 21:26
19/26 A kérdező kommentje:
Megérteni ő is megérti, de azt mondja, hogy egyszerűen nem tudja ezt elfogadni, pedig próbálkozik vele...látom a munkában, hogy egész nap ez köti le a gondolatait, nagyon szereti a bátyját, de félti a gyerekeit.
Ugyan az én öcsém még csak kilenc éves, mégis gyanítom (és sajnos nemcsak én, hanem mindenki a környezetében, anyámat beleértve), hogy erősen tendál a saját neme felé... Bár ne lenne igazam, de sajnos öcsém imád anyám ruháiba bújni, régen a körmét is lakkozta (erről leszokott, ahogy a női parfümről is), mostanában pedig folyton azt hajtogatja, hogy ő lány akar lenni... Én remélem, hogy kinövi, ha viszont nem, végülis az sem lenne baj: ugyanúgy a testvérem lenne, ha kiderülne, hogy meleg, mint eddig. Nem hiszem, hogy másként tekintenék rá, mint most. :)
2009. márc. 25. 23:26
Kapcsolódó kérdések: