A szüleim miért tervezik meg a jövőm? Annyira idegesít (? )
". Miért nem értik meg, hogy én nem akarok semmi ilyet amit ők kigondolnak?"
Mert nem vagy elég határozott.
Mond meg nekik, hogy ez a TE életed, TE irányítod, és ne ők éljék meg helyetted!
Táncolj, de amellett tanulj is mert ha valami közbe jön egy baleset egy sérülés akkor ott leszel semmi nélkül(szakma).
Hidd el jót akarnak neked!!!
Táncolni nem lehet egy életen át! Medveczky Ilona is csak azért tudott 70 évesen táncolni, mert volt anyagi háttere a házassága miatt! Ez bizonytalan, erre nem lehet alapozni.
Viszont az egyetem és a tánc nem zárja ki egymást, a kettőt lehet párhzamosan is csinálni!
Nekem is meg akarják határozni hogy mit csináljak. Elmentem az egyetemre, (úgy, ahogy megtervezték), de nem bírom. Most a lábamra állok, és csinálok egy szakmát. Nem szólhatnak bele. Elmegyek aztán dogozni, és elköltözök a párommal jó messze.
Nemrég lett már végleg elegem abból, hogy ők jobban tudják, hogy én mit akarok... Köszönöm a tanácsokat, de már ne mondják meg hogy mit csináljak.
Állj a talpadra, és légy határozott! Különben folytatni fogják.
Teljesen normális szülői gondolkodás a gyerek jövőjét tervezni. Nem biztos, hogy az az X éves gyerek tisztában van a lehetőségekkel, azzal, hogy mi mivel jár.
A te esetedben gondolom azt látják, hogy néhány évig esetleg meg lehet valahogyan élni a táncból. Bizonyos kor után ez már nem fog menni, ha komoly sérülés ér szintén nem, ezért szeretnék hogy legyen valami használható foglalkozásod is. Gondolom 12-13 éves vagy. Ebben a korban -tisztelet a kivételnek- még elég vattacukros elképzelései vannak némelyik gyereknek. Nem gondolnak arra, hogy lesznek még 40-50 évesek, lesznek gyerekeik, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!