Mit jelent ez a magatartás? Mit akarnak evvel üzenni?
Sok olyan kérdést lehet olvasni (általában fiatalabb lányoknál), hogy a „barátnő” a semmiért meg van sértődve rájuk, mással direkt kedves és jól érzi magát az állítólagos legjobb barátnőnek meg húzza a száját és játssza a jégcsapot.
Valamilyen szinten ez a viselkedés idősebb korban is visszatér egyes embereknél. Pl. párkapcsolatokban is sokszor van, hogy az egyik fél, lényegesebb ok nélkül megsértődik a másikra, és a semmiért kell kiengesztelni. Evvel mit üzennek a mártír felek? Azt lehetne mondani, hogy figyelemre vágynak, de hát megkapják, tehát olyan az egész, mint valami oktalan feszültségkeltés. Komolyan értetlenül állok az ilyen viselkedés előtt.
20:12, azt már én is megtapasztaltam, hogy a figyelmen kívül hagyás a megoldás. Egyik kis tinikori "barátnőm" olyan örjöngve kifakadt a mellőzésre, hogy öröm volt nézni. Azt viszont sosem értettem, hogy mégis mi ennek a viselkedésnek a mozgatórugója. (Vagy lehet, hogy csak én viselkedem másképp, ha törődésre, figyelemre vágyom..) Pedig nekem sincs olyan hej, de nagy önbizalmam, ha az önbizalomhiányt, kissebrendűségi problémát mondjátok lehetséges forrásnak.
A kisebb mértékű durcázást, amit az egyik válaszoló is írt, azt még megérteném.. de hogy evvel a "pitiztetéssel" mit akarnak. Én nem akarnék ilyen "rabszolgaembereket" magam körül, pláne, hogy én kényszerítem őket ilyen szerepbe.
A pitiztetés lényege az, hogy téged állandó függésben és birtoklás alatt tartasanak. Te pitizel olyan embernek, akinek a törődésére, szeretetére, figyelmére vágysz, holott ez az ember neked nem ad semmit - max. morzsákat és szép ígéreteket -, de elvesz mindent. Mert egy rohadt önző dög.
Ezért kell ignorálni az ilyen embert. Ha nem tudsz ezzel a jelenséggel megbírkózni, akkor érdemes pszichiáterhez vagy pszichológusjoz fordulni, hancsak nem akarsz egy életen át mások lábtörlője lenni és azt várni - hiába -, hogy majd ők törődnek veled.
Szívesen.
Azért írtam, hogy a jelenséggel nem tudsz megbírkózni, mert tévesen azt hittem, hogy téged pitiztetnek. De már emlékszem: a barátnődről van szó. Tehát akkor ugyanez a válasz neki megy.
Barátnőm mesélt ilyenekről, és sosem voltam tanúja hasonló estnek. Említettem is bölcs szavaidat neki, hogy rögtön ignorálja az ilyen embert, mert ha belemegy ilyen játszmába nincs is miről beszélni... Egyébként meg forduljon gyorsan pszichológushoz, pszichiáterhez, mert egy lábtörlő lesz egész létében, szánalmas.
Ő meg azt üzeni neked, hogy szállj le a magas lóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!